Sari la continut
alt

Claudiu Pândarucheck icon

Claudiu Pândaru, fondator Republica, are peste 17 ani de experiență în domeniul televiziunii, radioului, presei scrise și online. A fost director editorial al Mediafax Group, realizator al emisiunii „După 20 de ani” de la Pro TV, redactor șef al Gândul, șef al departamentului de politică internă al Pro TV și jurnalist la Radio France International București. În prezent, este jurnalist Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Piața Lidl - Foto

Investițiile în tehnologizare au fost esențiale. Nemeti Gergely a importat tehnologia de producție direct din Olanda, cea mai avansată la nivel mondial. „E o tehnologie fără chimicale, spre exemplu, noi dezinfectăm halele cu aburi și este un un avantaj extraordinar”, explică antreprenorul. Ciupercăria a devenit în momentul de față una dintre cele mai performante din lume.

Citește mai mult

Claudiu Pândaru

O navetă de apă transportată într-o Dacie provoacă zgomot, urlă în portbagaj de parcă în orice clipă s-ar face țăndări. Cred că mulți dintre cei care și-au petrecut copilăria și adolescența cu un picior în comunism și altul în capitalism își aduc aminte de sunetul navetei de apă luată la final de săptămână împreună cu părinții.

Citește mai mult

Lacul Bicaz

Îmi place muntele, iar Ceahlăul este unul special. Este o rezervație naturală, Ceahlăul face parte din Rezervația Științifică Ceahlău, un loc care protejează o diversitate bogată de floră și faună. L-am urcat de mai multe ori și vă mărturisesc, lumea de sus, de la Cabana Dochia (1.750 m altitudine), pare mai liniștită, mai curată. De sus, pentru că jos, la poalele Ceahlăului, vezi lumea așa cum este ea, oglindită în luciul Lacului Bicaz.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Tiberiu Moisă

Statisticile arată că multe dintre startup-uri nu reușesc să supraviețuiască mai mult de un an, unul dintre motive fiind lipsa de adaptare a antreprenorilor la mediul local de business.

Citește mai mult

Jeff Bullwinkel

„Pe măsură ce am văzut acest atac cibernetic derulându-se, a devenit evident că cea mai bună modalitate prin care guvernul Ucrainei poate păstra datele în siguranță ar fi migrarea lor peste graniță, în centre de date, cu ajutorul Microsoft și al altor companii tehnologice din Europa”, a povestit într-un interviu pentru Republica, Jeff Bullwinkel, Regional Vice President and Director of Corporate, External & Legal Affairs, Microsoft Europe.

Citește mai mult