Sari la continut
alt

Claudiu Pândarucheck icon

Claudiu Pândaru, fondator Republica, are peste 17 ani de experiență în domeniul televiziunii, radioului, presei scrise și online. A fost director editorial al Mediafax Group, realizator al emisiunii „După 20 de ani” de la Pro TV, redactor șef al Gândul, șef al departamentului de politică internă al Pro TV și jurnalist la Radio France International București. În prezent, este jurnalist Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Ultimele articole scrise

Ambasadorul SUA în România, E.S. Kathleen Kavalec

Ambasadorul SUA în România, E.S. Kathleen Kavalec, a vorbit în cadrul unui interviu acordat, cu ocazia summitului SelectUSA, despre eforturile pentru includerea României în programul Visa Waiver. Excelența Sa spune că există două componente principale ale acestui demers: acordurile de schimb de informații și reducerea ratei de refuz a vizelor la 3%.

Citește mai mult

Babusha la concertul Coldplay

Tinerele din dreapta mea au început să țipe! E Babasha!, E Babasha, nu-mi vine să cred! Una dintre ele a scos, jur, un strigăt însoțit de mâinile care i-au acoperit, tremurând, fața. Încercați să vă imaginați genul ăla pre-leșin al admiratorilor lui Elvis Presley. Doar că pe scena Arenei Naționale era Babasha. Au cântat împreună. După câteva momente știți ce a urmat.

Citește mai mult

Piața Lidl - Foto

Investițiile în tehnologizare au fost esențiale. Nemeti Gergely a importat tehnologia de producție direct din Olanda, cea mai avansată la nivel mondial. „E o tehnologie fără chimicale, spre exemplu, noi dezinfectăm halele cu aburi și este un un avantaj extraordinar”, explică antreprenorul. Ciupercăria a devenit în momentul de față una dintre cele mai performante din lume.

Citește mai mult

Claudiu Pândaru

O navetă de apă transportată într-o Dacie provoacă zgomot, urlă în portbagaj de parcă în orice clipă s-ar face țăndări. Cred că mulți dintre cei care și-au petrecut copilăria și adolescența cu un picior în comunism și altul în capitalism își aduc aminte de sunetul navetei de apă luată la final de săptămână împreună cu părinții.

Citește mai mult

Lacul Bicaz

Îmi place muntele, iar Ceahlăul este unul special. Este o rezervație naturală, Ceahlăul face parte din Rezervația Științifică Ceahlău, un loc care protejează o diversitate bogată de floră și faună. L-am urcat de mai multe ori și vă mărturisesc, lumea de sus, de la Cabana Dochia (1.750 m altitudine), pare mai liniștită, mai curată. De sus, pentru că jos, la poalele Ceahlăului, vezi lumea așa cum este ea, oglindită în luciul Lacului Bicaz.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Tiberiu Moisă

Statisticile arată că multe dintre startup-uri nu reușesc să supraviețuiască mai mult de un an, unul dintre motive fiind lipsa de adaptare a antreprenorilor la mediul local de business.

Citește mai mult