Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Un Olé! pentru Simona, Irina, Sorana și Patricia!

   Simona și Sorana învingând simultan: n-am mai văzut asta de ani de zile. După o lungă și dureroasă eclipsă, Sorana Cîrstea câștigă la Madrid primul meci cu o jucătoare de top, sârboaica Jelena Janković. De lovituri excepționale n-a dus lipsă Sorana niciodată, problemele ei sunt încrederea și echilibrul în joc, pe care pare să le fi regăsit.

După un prim set strâns, pe care l-a câștigat pentru că nu a risipit mingi în fața tenacei și experimentatei Janković, Sorana a dat drumul la un joc agresiv, servind foarte bine cu primul, având mereu inițiativa, „smucind” lovituri decisive ca să nu-i dea ritm Jelenei. Ultimul ghem, 6-3, l-a câștigat la zero, cu un smeci imparabil de pe fundul terenului și doi ași.

Finalul tare e semn că ești în formă, spunea cândva jupânul turneului madrilen, Ion Țiriac. 

Simona a început formidabil meciul cu incomoda stângace japoneză Misaki Doi. Procentaj peste 70% la primul serviciu, retururi agresive pe serviciul 2 al lui Doi, lovituri decisive asumate și reușite; și, cel mai important, pași în față când mingea venea sus cu boltă, n-a mai lăsat-o să cadă, a plesnit-o direct drive volé. Cu totul altceva decât pasivitatea și lipsa de încredere din meciul de la Stuttgart cu Laura Siegemund – care, trebuie spus, demonstrează că finala ei n-a fost doar o flamă, învingând-o acum la Madrid pe puternica Sveta Kusnetsova, cu același joc încântător, torpile alternând cu loburi, voleuri și stopuri perfecte. 

Așa s-a dus Simona până la 6-0, 2-0. Atunci, Doi a riscat, a dat tare, nemaiavând ce pierde, i-a intrat și a câștigat 3 ghemuri la rând. Din fericire, Darren Cahill nu s-a ținut de promisiunea de a nu mai intra pe teren, a venit și a grăit: Ce s-a întâmplat? Nu s-a întâmplat nimic. Ea a lovit la disperare, n-are cum să susțină jocul ăsta până la capăt. E 2-3 și servești, fă-ți jocul tău fără să intri în agitație, las-o pe ea să se agite. Și atacă-i mai aspru serviciul 2.

Simona a ascultat, a înțeles și a închis meciul, 6-3, într-un sfert de oră.

Dar marea victorie a zilei îi aparține Irinei Begu. Înfruntarea de două ore și jumătate cu vechea noastră cunoștință, Eugenie Bouchard, a fost crâncenă. Canadianca alternează loviturile sclipitoare cu greșeli neforțate, uneori copilărești, încercând mereu să impună un ritm „nebun”, să lovească foarte din față și tare tot ce-i vine la înălțimea șoldurilor. Dar procentajul de reușită nu mai e cel de pe vremea când o bătea pe Simona în semifinală la Wimbledon.

Ținând bine mingea în teren, Irina a câștigat 6-4 primul set. În al doilea, Bouchard a fost de neoprit, reușind nenumărate „ștachii” vâjâitoare la limitele terenului.

În setul 3, Irina a cerut de două ori tratament medical pentru răni la degetele picioarelor, în fluierăturile unui public ostil, majoritar pro Bouchard. La 3-2 pentru Genie, Adrian Cruciat i-a dat Irinei niște sfaturi foarte bune: lovește rotund, nu plat la nivel, că de-acolo dă bine. Nu te mai gândi să câștigi meciul, vreau să joci fiecare punct în parte, și dacă faci asta, îți garantez că la trasul liniei tu o să câștigi.

Matură și reușind să rămână mai adunată în joc decât zvăpăiata vedetă canadiană, Irina a terminat cu break la 5-4 acest meci epuizant.

Meciul Patriciei Maria Țig cu Daria Kasatkina n-am apucat să-l văd, dar victoria în 3 seturi a tinerei noastre jucătoare, venită din calificări, e mare pentru cariera ei.

Simona, Irina, Sorana, Patricia în turul doi la Premier Mandatory Mutua Madrid Open 1000p merită un Olé! din toată inima. Ca și feblețea mea, Laura Siegemund. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • BRAVO FETELOR ! SI PATRICIA TIG DUPA CUM A <<CURS>> SCORUL - LIVE A AVUT UN MECI EPIC ! HAI CA SE POATE MAI MULT !
  • Like 1
 • Nu prea mă pricep la tenis, dar eu o vad pe Irina Begu viitorul număr doi mondial, poate chiar lideră în viitorul foarte apropiat. FELICITĂRI, IRINA BEGU!
  • Like 2
 • Casargoz check icon
  Bravo Patricia pt. turul 3:)
  • Like 1
 • Nimic despre "handicapata locomotor"? A jucat si ea la Madrid... Sau ati ales sa taceti expresiv in acest caz? :)
  • Like 2
  • @ Ovidiu Mara
   check icon
   a fost eliminata in doua seturi, din primul tur de o jucatoare venita din calificari (chirico)
   • Like 2
 • O încântare comentariul literar pe tema iubitului nostru sport alb, TENISUL! Atât de mult îmi place ce faceți aici în „Republica că mă întreb, stimate domnule Cristian Tudor Popescu de ce nu ați scris așa de la bun început?!
  Trebuia să lăsați naibii politica și să vă ocupați mai mult de fetele și băieții noștri din TENIS! Ați și am fi fost mai câștigat/ți/. Nu am dreptate?
  Sper că niciodată nu e prea târziu!
  Cu respect, MSB
  • Like 2


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult