Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Să trăiți!

ctp

 Două momente semnificative în talașul mestecat de dl Ciucă la Congresul PNL, unde generalul duce o luptă, deloc ușoară, cu propria-i persoană pentru a fi ales președinte al partidului.

1. Când vasalul Ciucă și-a făcut datoria față de suzeranul său, pomenindu-l pe Klaus Iohannis ca provenind din rândurile PNL și fiind o garanție pentru mersul înainte glorios al partidului, în sala de reanimare cu rare și anemice aplauze a fost o tăcere de monolit.

2. Spre finalul lecției de citire, dl Ciucă a zis că PNL este și va fi, nu cel mai important partid al României, nu, ci partidul de dreapta cel mai mare al României, ceea ce reprezintă recunoașterea altei vasalități, față de PSD.

Să trăiți!

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult