Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Șeful de la Concurență constată la pompă ceea ce pentru guvernanți este încă „un secret”: Supraacciza la carburanți s-a dus toată în preț

Benzină

După introducerea supraaccizei la carburanți, prețul acestora a crescut, spune șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. „Se întâmplă ce ne așteptam. În momentul în care apare o taxă, ea se regăsește în preț. Nu imediat, dar pe parcursul acestor săptămâni cele două valuri de creștere a accizei s-au dus în preț”, a declarat Bogdan Chirițoiu în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.

În România, prețurile fără taxe la carburanți sunt peste media UE

Acesta spune că analizeză întreg sectorul energiei și al carburanților pentru a vedea cum au evoluat prețurile în ultimii doi ani, în condițiile în care în România prețurile fără taxe sunt peste media UE. 

„Strângem datele de la toate companiile să vedem cum au evoluat prețurile de la noi și de ce de doi ani suntem sistematic peste media UE la prețurile fără taxe. De doi ani am fost 2-3 procente peste media UE fără taxe. Cu taxe, suntem foarte jos, fără taxe, prețurile sunt un pic peste media UE”, a explicat Chirițoiu.

Întrebat de moderatorii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, dacă știe care este situația prețurilor cu care companiile exportă carburanți, Chirițoiu a spus: „Colectăm date de la companii. Nu am să vă dau acum un răspuns pe medie. Dar logica ne spune că nu ai cum să exporți pe altă țară decât dacă ai prețuri mai mici decât ar putea să cumpere în țara respectică”.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită la Digi24 de luni până joi, de la 22:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Anon check icon
    Surprize, surprize.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult