Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Șeful de la Concurență constată la pompă ceea ce pentru guvernanți este încă „un secret”: Supraacciza la carburanți s-a dus toată în preț

Benzină

După introducerea supraaccizei la carburanți, prețul acestora a crescut, spune șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. „Se întâmplă ce ne așteptam. În momentul în care apare o taxă, ea se regăsește în preț. Nu imediat, dar pe parcursul acestor săptămâni cele două valuri de creștere a accizei s-au dus în preț”, a declarat Bogdan Chirițoiu în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.

În România, prețurile fără taxe la carburanți sunt peste media UE

Acesta spune că analizeză întreg sectorul energiei și al carburanților pentru a vedea cum au evoluat prețurile în ultimii doi ani, în condițiile în care în România prețurile fără taxe sunt peste media UE. 

„Strângem datele de la toate companiile să vedem cum au evoluat prețurile de la noi și de ce de doi ani suntem sistematic peste media UE la prețurile fără taxe. De doi ani am fost 2-3 procente peste media UE fără taxe. Cu taxe, suntem foarte jos, fără taxe, prețurile sunt un pic peste media UE”, a explicat Chirițoiu.

Întrebat de moderatorii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, dacă știe care este situația prețurilor cu care companiile exportă carburanți, Chirițoiu a spus: „Colectăm date de la companii. Nu am să vă dau acum un răspuns pe medie. Dar logica ne spune că nu ai cum să exporți pe altă țară decât dacă ai prețuri mai mici decât ar putea să cumpere în țara respectică”.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită la Digi24 de luni până joi, de la 22:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Anon check icon
    Surprize, surprize.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult