Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Șeful de la Concurență constată la pompă ceea ce pentru guvernanți este încă „un secret”: Supraacciza la carburanți s-a dus toată în preț

Benzină

După introducerea supraaccizei la carburanți, prețul acestora a crescut, spune șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. „Se întâmplă ce ne așteptam. În momentul în care apare o taxă, ea se regăsește în preț. Nu imediat, dar pe parcursul acestor săptămâni cele două valuri de creștere a accizei s-au dus în preț”, a declarat Bogdan Chirițoiu în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.

În România, prețurile fără taxe la carburanți sunt peste media UE

Acesta spune că analizeză întreg sectorul energiei și al carburanților pentru a vedea cum au evoluat prețurile în ultimii doi ani, în condițiile în care în România prețurile fără taxe sunt peste media UE. 

„Strângem datele de la toate companiile să vedem cum au evoluat prețurile de la noi și de ce de doi ani suntem sistematic peste media UE la prețurile fără taxe. De doi ani am fost 2-3 procente peste media UE fără taxe. Cu taxe, suntem foarte jos, fără taxe, prețurile sunt un pic peste media UE”, a explicat Chirițoiu.

Întrebat de moderatorii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, dacă știe care este situația prețurilor cu care companiile exportă carburanți, Chirițoiu a spus: „Colectăm date de la companii. Nu am să vă dau acum un răspuns pe medie. Dar logica ne spune că nu ai cum să exporți pe altă țară decât dacă ai prețuri mai mici decât ar putea să cumpere în țara respectică”.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită la Digi24 de luni până joi, de la 22:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Anon check icon
    Surprize, surprize.
    • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult