Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Singur cu tine - al patrulea mural inclus în expoziția urbană Eco Graffiti, în cadrul campaniei Rebels with a Cause derulate de glo™

Singur cu tine

O plimbare pe Calea Floreasca dezvăluie la numărul 28-30 o operă de artă în aer liber care vă va însenina ziua. Muralul, care poartă numele „Singur cu tine”, este cel de-al patrulea realizat în cadrul campaniei Eco Graffiti / Rebels with a Cause, prin care glo™ România și Sweet Damage Crew aduc arta în stradă, dau culoare Bucureștiului și transformă zidurile în creatori de emoții. Pictat de Sweet Damage Crew și curatoriat de One Night Gallery, muralul cu un singur personaj reușește, prin jocul de culoare și forme, să spună o poveste pe mai multe niveluri.


Picturi cu materiale eco care purifică aerul

Pornind de la tema FUN&PURPOSE, glo™ România i-a provocat pe artiștii români la acte creative de rebeliune cu sens, care îmbină libertatea de exprimare cu responsabilitatea față de mediu și comunitate. La capătul campaniei ”Eco Graffiti / Rebels with a Cause”, Bucureștiul va avea, în unele dintre cele mai aglomerate zone ale sale, 1.000 de metri pătrați de ziduri transformate în opere de artă de către Sweet Damage Crew. La realizarea lor sunt folosite exclusiv materiale eco: 25% vopsea care purifică aerul, 75% vopsea ecologică, mușchi verde și lămpi cu încărcare solară.

În total, vor fi 6 murale realizate în cadrul proiectului, cel de-a cincilea urmând să fie lansat în curând: 1. E Viață pe Net; 2. Tânăr cu Experiență; 3. Nimeni Celebru; 4. Singur cu Tine; 5. Filtru Însuți; 6. FOMO să-mi fie dor. Toate sunt create sub umbrela #breakbinary, ce presupune îmbinarea unor concepte opuse care, prin intermediul artei, își găsesc un sens unitar și invită în același timp la reflecție personală asupra unor teme specifice contextului social prezent, dar percepute diferit la nivel individual.

“Libertatea și relațiile nu trebuie să se excludă reciproc. De fapt, coexistența lor este sursa supremă de plăcere. Multiplicarea personajului reprezintă relațiile interumane, în timp ce jocurile de culori și forme predominante în toate cele cinci propuneri grafice redau ideea de libertate”, au explicat cei de la Sweet Damage Crew tema aleasă pentru cel de-al patrulea mural din serie. 

Prin Eco Graffiti, glo™ România își propune să înfrumusețeze spațiul urban, să susțină industriile creative, să creeze un spațiu de exprimare artistică și să aducă în atenția publică nevoia unei abordări responsabile față de mediu.

Artiști precum Inna, Speak, Cătălin Bordea și Macanache susțin și ei inițiativa Eco Graffiti: ei au revendicat clădiri din oraș, scriind primul capitol din noua legendă urbană ”Rebels with a Cause”.

Al 5-lea mural din seria Rebels with a Cause, realizat în parteneriat cu One Night Gallery și creat de Sweet Damage Crew, este aproape gata și va putea fi admirat în curând pe strada Ciprian Porumbescu nr.14.

Toate lucrările realizate în cadrul proiectului Eco Graffiti sunt disponibile pe pagina de Instagram @glo_romania si pe rebelswithacause.ro.

(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Doamna Aldea, m-a impresionat foarte mult povestea Dv. Da au fost asemenea vremuri, asemenea dascali, asemenea comportamente. Nu stiu insa si n-am nicio explicateie, cum de asemenea oameni au ajuns dupa 1990 sa ne conduca, iar cei ca Dv iarasi sa fie condusi. Ce s-a intamplat cu curajul pe care l-ati avut in acele vremuri grele? Va intreb fiindca nu este numai cazul Dv, as spune ca situatia a fost generalizata pentru toti acei tineri care au luptat la Revolutie, cum de i-ati lasat pe cei din esalonul doi al PCR sa preia conducerea tarii?! Dar acum cand avem dreptul sa spunem tot ce gandim fara teama unor represali, de ce nu iesim in fata sa scoatem tara din mocirla in care a intrat?
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult