Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Deputatul Cătălin Rădulescu, amendat pentru că nu a purtat masca de protecție într-o benzinărie. „Eu nu vreau să mai port mască deloc pentru că așa a zis Trump”

Catalin Radulescu - Foto Octav Ganea

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost amendat pentru că a refuzat să poarte mască de protecție într-o benzinărie și l-a jignit pe polițistul care i-a cerut acest lucru.

„Am intrat în benzinărie, aveam masca pusă într-o singură parte, pentru că era ruptă și nu stătea. A venit un polițist și mi-a zis să îmi pun masca, cred că ne pândeau. Eram vreo 6 persoane fără mască. Eu i-am zis că am masca ruptă și nu am cum să o pun. Mi-a spus să ies, eu i-am explicat că trebuie să plătesc benzina. A venit după mine la mașină, i-am dat legitimația de parlamentar pentru că nu aveam alte acte. Nu știu cu cât m-au amendat pentru că nu mi-au dat procesul verbal”, a declarat Rădulescu la Digi24.

Deputatul susține că nu va mai purta masca de protecție deloc, „în semn de protest”.

„Eu nu vreau să mai port masca deloc, pentru că i-am văzut și pe șefii de stat la Bruxelles fără mască și în Guvern fără mască, iar președintele Trump, pe care eu îl respect și îl apreciez a spus că nu trebuie obligat nimeni prin lege să poarte mască. Din momentul astă o să fac ce spune președintele Trump”, a declarat deputatul PSD.

Rădulescu a mai spus că e medic și că nu crede că asimptomaticii transmit virusul.

„Eu sunt medic. Eu îmi cunosc organismul. Nu există boală fără simptome. Dacă am un simptom mâine, sigur că în momentul ală o să port”, a mai spus Rădulescu.

Știrea inițială:

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit ”Mitralieră”, a fost amendat de un polițist din București pentru că nu purta masca de protecție într-o benzinărie de pe Bulevardul Iuliu Maniu, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

Poliția a emis un comunicat în care relatează evenimentul, fără a menționa însă identitatea celui amendat, atât pentru tulburarea liniștii publice cât, și pentru nerespectarea normelor privind combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Comunicatul integral al Poliției Române:

În data de 17.07.2020, polițist din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada Rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a fost sesizat de către un cetățean cu privire la faptul că două persoane, bărbat și femeie, ce se aflau in interiorul unui spațiu comercial, nu poartă mască de protecție.

Polițistul s-a deplasat la locație și a solicitat celor două persoane să își fixeze corespunzător mască. Femeia s-a conformat solicitării, dar bărbatul a refuzat. La momentul în care i s-a adus la cunoștință că va fi sancționat contraventional a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parerist check icon
  Soc și groaza, de la o vreme pana și trump poarta masca, și încurajează americanii să o poarte. Da' cine știe, poate aude ca doctorul Rădulescu din România n-o poarta și se răzgândește.
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  Du-te, domne la Trump și oferă-ți serviciile! Așa am scăpa și noi de o hahaleră.
  • Like 0
 • Nu mai scrieti frate despre ce fac cretinii de genul Radulescu Mitraliera..... Chiar e lipsit de interes subiectul, la ce IQ are personajul si la ce 7 ani de acasa are.... Doctor, pe dracu'!!! Cui ii spune el minciuna asta??? Nici copiii nu o cred..... Aloooo, daca e vreo facultate de medicina care l-a scos pe asta doctor, iesiti fratilor cu declaratie...... Alooo, mama lu' radulescu, ce ati pazit cand era asta mic, de ce nu l-ati educat? (probabil ca si maica-sa e la mitocanca si mitomana.....)
  • Like 2
  • @ andreea dragusin
   Delia MC Delia MC check icon
   Mă tem că sunt destui care sunt in stare să-l asculte. Scriam în alt articol despre experți. Ori o diplomă de medicină califică automat pe posesorul ei drept expert. De aia există pericolul ca unii să-i dea crezare.
   Unui om obișnuit i se poate ierta. DAR unui medic și politician, NU. Să nu fii la curent cu noutățile (nici așa de noi la urma urmei, se știe asta demult), în situația în care țara ta se confruntă cu răspândirea accelerată a virusului, este de neiertat. Problema e că ei se zbat să ajungă din nou la conducere, deci ne-au furnizat din nou o mostră de cum ar gestiona psd această criză. Și asta trebuie să știe cât mai mulți.
   • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Facultatea de medicină la care acesta a studiat, ar trebui să coboare steagul în bernă. E un eșec, un subproduct.
  "Nu există boală fără simptome. Dacă am un simptom mâine, sigur că în momentul ală o să port"... aș zice, no comment, dar! Toate bolile infecțioase au perioadă de incubație când omul n-are deloc simptome. Ca purtător de SARS CoV-2 în cele 2-3 zile înainte de apariția simptomelor ești contagios. Dacă un doctor nu știe atâta lucru, nu-si merită titlul de doctor. E deprofesionalizat cu diplomă, asta în cazul în care a știut vreodată ceva. E un pericol național.
  • Like 3
 • Pare ca singurul lucru pe care-l pricepe despre medicina este ca el este doctor.
  In rest , nimic surprinzator la fauna PSD.
  • Like 6
 • Nu cumva acest dobitoc e felcer veterinar? Dupa reactiile pe care le-a avut pana in prezent pare doar un dobitoc. Bolnav psihic. Ce fel de medic e? Unde? Chiar nu e nimeni "tratat" de el? Au raposat cu totii in urma rratamentului? Una din multele rusini nationale. Locul lui nu putea fi decat la psd sau aliatii.
  • Like 6


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult