Sari la continut
alt

Gabi Barticcheck icon

Gabi Bartic este Director Executiv al platformei de testare Brio.ro, cu un background de mai bine de 20 de ani în marketing și online advertising, încă din perioada în care Internetul era considerat ceva exotic. Este absolventă de Sociologie-Politologie, cu un Master în Psihologie.


Articole publicate check icon

Deschidera anului școlar

Mărturisire: Recunosc, sunt unul dintre părinții români extrem de norocoși: deși sunt pe niște grupuri de whatsapp legate de școala copilului, nu am avut decât rarissim parte de conversații de tipul celor care uneori mai apar pe social media sau care sunt sursă de inspirație pentru nenumărate momente de comedie. Stand-up sau așezată.

Citește mai mult

scoala - elevi - Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Educația din școală a devenit dependentă de niște instituții pe care nu toți beneficiarii săi și le permit sau le au la îndemână. Mirarea cu care constatăm decalajele între copiii proveniți din medii mai înstărite față de ceilalți poate fi acoperită și de această explicație; nu doar ce primesc la școală e uneori diferit, ci și ce (nu) primesc după școală contează. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Copiii noștri vor fi liberi

Avem, iată, libertatea de a citi orice, neîngrădit și necenzurat, nu mai avem cărți „pe sub mână” și ridicol cenzurate, dar ridicăm singuri zidul lecturilor facile și a pseudo-științei în fața științei adevărate care acum ne e atât de accesibilă. Și ne simțim bine în această nouă cușcă a credințelor noastre care ne confirmă ideile,

Citește mai mult

Bacalaureat

Domnilor profesori, jumătate dintre absolvenții de azi nu înțeleg un enunț simplu scris dacă-l citesc pentru că i-ați învățat că mereu, în spatele fiecărui cuvânt e o capcană care-i poate schimba existența, așa că citesc cuvintele și nu înțeleg sensul lor comun. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Copii la inceputul scolii

Nimeni nu „frânge aripile” unui copil în clasa a IV-a cu un text sau un rezultat la un test, oricât de nepotrivit sau neadecvat ar fi acesta, dacă nu i s-a explicat în prealabil (și repetat) că răspunsurile lui și în general că prestația lui la acel examen sunt ceva final și extrem de greu de reparat. (Foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu)

Citește mai mult