Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier

Florin Cîțu cu mască

Foto: Inquam Photos/ Ruxandra Nițescu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este propunerea PNL pentru funcția de premier.

„Cu o singură abținere, BPN al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu. Am stabilit partenerii posibili cu care să negociem o majoritate parlamentară: USR PLUS și UDMR. Vom discuta și cu grupul minorităților”, a declarat Ludovic Orban. În aceeași ședință, liberalii au decis să îl susțină pe Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Propunerea a fost agreată cu președintele Klaus Iohannis. „Am scris cu Klaus Iohannis același nume pe o foaie”, a spus Orban.

„Nu este întâmplătoare această nominalizare, va urma o perioadă dificilă. E nevoie de un premier cu credibilitate în fața partenerilor politici, partenerilor europeni, a mediului de afaceri”, a afirmat el.

Cristian Tudor Popescu: Din punct de vedere tehnic, e o decizie foarte bună 

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la postul Digi24 propunerea PNL de premier.

„Cunoaște meserie, e de buna intenție si de buna conștiință. E foarte rar în peisajul politic de la noi. Din punct de vedere tehnic, e o decizie foarte bună. 

Să vedem dacă va reusi să fie și politician, va trebui să negocieze, să facă anumite jocuri politice. Poate ca nici nu trebuie să fie atât de bun la politică și să-și facă bine meseria”, a spus jurnalistul.

Crede că nu este bine că PNL nu l-a propus pe ministrul Ciucă la conducerea Guvernului. „Dl. Ciuca reprezintă armata și ăsta nu era un semnal foarte bun, să fie pus Ministrul Apărării premier. După ce am auzit de dictatura medicilor, riscam să auzim de și de dictatura militară. E bine că nu s-a ales această soluție.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Servus!
  - Într-o coaliție menită să : //păzească de rău//, cât doare să calci peste vanități?
  Două partide /mari/ + un etern partid parlamentar, toate sub scorul partidului //sperietoare//! =>
  ... premier: om de preconizată coaliție, fără importanța partidului din care face parte, fără vorbire-orbire despre penibilele procente, în prezență și-n absență!); dacă-i dreaptă coaliție/alianță, contra efectelor adverse să fie Coaliție, nu miliție.

  Eu,
  Purice N.
  • Like 0
 • Ma indoiesc ca Florin Citu va putea sa gestioneze situatia intr-un guvern de coalitie unde UDMR realizeaza ca de fapt definesc majoritatea . Ciuca ar fi fost mai nimerit , oricum mi-ar fi palcut mai degraba Ilie Bolojan e genul de om care a avut rezultate si pare un om care tace si face. Ramane de vazut , esnetial este ca PNL sa lase coada mai jos si USR-PLUS sa ia o pauza de vorbit fara sa-i intrebe nimeni . Tare mi-e teama ca isi vor ocupa timpul sa se bata intre ei. Cum de fapt a fost si cazul pina in alegeri cand se bateau pe un ciolan care nu exista, in loc sa fie concentrati sa faca o majoritate cat mai solida.
  • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult