Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de premier: Nu mă cramponez de funcție. Negocierile trebuie să ducă la un guvern de centru-dreapta

Ludovic Orban - Nicolae Ciucă

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Ludovic Orban a anunțat astăzi că demisionează din funcția de premier, Guvernul urmând să fie condus de un membru al Cabinetului care va fi desemnat de președintele Iohannis. 

UPDATE: Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, va prelua interimar funcția de premier.

„Decizia mea de astăzi vreau să arate că nu mă cramponez de funcție. Nu pun condiții. Pentru mine interesul României este deasupra intereselor PNL și deasupra intereselor mele personale. Am credința că în zilele care vor urma negocierile vor duce la un Guvern care să ducă România înainte, să facă față provocărilor cu care ne confruntăm și să contribuie la relansarea României”, a declarat Orban. Acesta a mai afirmat că „negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern de centru-dreapta”.

„Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent. Am încercat să-mi fac datoria și plec cu conștiința datoriei împlinite”, a mai spus el.

Orban și-a exprimat convingerea că „în viitoarele negocieri, PNL va da premierul și va forma coloana vertebrală a guvernului”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Asta trebuia sa se intample dupa chefaraia din sediul Guvernului, din timpul starii de urgenta. Decizia de acum a luat-o taica-su, el a plecat plangand la colt!
  • Like 0
 • Petru check icon
  Este al doilea presedinte PNL care demisioneaza "la nervi" . Cel putin Crin Antonescu a demisionat de la conducerea senatului, dar Ludovic a lasat Romania " in pielea goala" in fata pandemiei. Stiind ca premierul interimar nu poate da Ordonante de Urgenta inseamna ca nu are puterea de a prelungi starea de alerta cu atat mai putin instaurarea starii de urgenta daca va fi nevoie. Normal ar fi fost sa-si dea demisia din functia de presedinte PNL, pentru ca in aceasta calitate a pierdut alegerile. Dar probabil ca nu trebuie sa ne suparam pe Ludovic, deoarece se pare ca azi a plecat la Cotroceni cu parerea lui (ca nu demisioneaza nici daca i-o cere presedintele) si s-a intors cu parerea domnului KWJ si a demisionat la o ora dupa ce presedintele se felicita pentru ocuparea locului doi la parlamentare. Gurile rele spun ca de fapt Ludovic a renuntat ;la girofar imediat dupa iesirea de la Cotroceni.
  • Like 1
 • Corina check icon
  Se duce ca să aibă de unde (re)veni. :))
  • Like 0
  • @ Corina
   Petru check icon
   Perfect. Il asteptam la "a doua venire"
   • Like 0
 • Nenea Barna, nenea Cioloș! Băi Dane, băi Daciene, voi nimic?
  • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult