Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Tancuri la dans și dreptate la Doha

Monica Niculescu a chinuit-o pe Rybáriková până când a biruit-o, așa cum i-a făcut și Sharapovei, cu dreapta ei tăiată care sare în tine ca șarpele din iarbă, cu scurte puse exact când și unde e nevoie, cu recuperări și loburi scoțătoare din minți. Tenisul se poate juca și altfel decât bum-bum pe dreapta și pe rever, să vedem cine cade primul. Or, lucrul ăsta nu cred că Sharapova îl va înțelege cu adevărat nici după ce studiază înregistrarea înfrângerii ei cu Monica, cum a declarat că are de gând, căci nu știe ce i s-a întâmplat! Îi spun eu: Monica nu i-a dat ritm, n-a lovit o minge după alta la fel, i-a pus mereu prea multe probleme de rezolvat simultan. A silit tancul să patineze într-un program de figuri libere!

Vă mărturisesc că fiecare înfrângere încasată de țopârlanca umflată în pipotă Ostapenko (și-a făcut și acum numărul, jignind prostește arbitrul), sunt și eu om, mă bucură. Cu atât mai mult mi-a crescut inima văzând ce corecție meseriașă, rece și strivitoare i-a aplicat Buzz a noastră. A fost întâlnirea a două destine: Mihaela Buzărnescu a avut până de curând, la 29 de ani, în ciuda talentului și muncii susținute, din pricina accidentărilor nenumărate și neșansei, un parcurs în tenis mult sub valoarea pe care, iată, e capabilă s-o arate. Răzgâiata Ostapenko a cunoscut gloria câștigării Roland Garrosului la 20 de ani, mulțumită conjuncturii și norocului - o victorie cu care nu face decât să se spele pe cap. Am sentimentul că în lumea asta se mai face și dreptate, e adevărat, la Doha, nu în România! 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Miki Buzz i-a scos tenisul din cap Jelenei Ostapenko - răzgâiata câștigătoare a Roland Garrosului! Nu stiu de ce aceasta Ostapenko avea impresia ca va ramane acolo, in varf, cu trofeul bine strans in brate si ca nu va mai fi nevoie de efort, de munca, de capacitare. O fi recomandata de... "voce si talent"? N-a dovedit!
  • Like 0
 • Mike Teo Mike Teo check icon
  Ce sentiment placut... Pai, cineva trebuia sa stearga un pic hard-ul de la Doha cu aceste fitoase, nu? Sa indraznesc sa sper la o finala romaneasca la Doha....? Ar fi superb.
  • Like 2
 • Wall-T check icon
  "Vă mărturisesc că fiecare înfrângere încasată de țopârlanca umflată în pipotă Ostapenko (și-a făcut și acum numărul, jignind prostește arbitrul), sunt și eu om, mă bucură."
  Nu am resentimente chiar atat de mari fata de Ostapenko, da' de aia tot am ras cu lacrimi...
  • Like 0
 • N-ai dreptate, domnule Ciucur. Monica are mult mai multe calităţi decât "slice"-ul pe care au rămas mulţi blocaţi şi nu se lasă dezlipiţi nici cu şpaclul...
  Nu lobează? Cum adică? Ai văzut punctul cu care a încheiat meciul cu Konta de anul trecut? Cel în care a bătut-o cu 6-1, 6-2. E pe youtube, poţi să-l cauţi. E fabulos.
  Ai văzut primul punct al ultimului game din meciul cu Sharapova? Dacă nici alea nu au fost loburi, atunci ce naiba înţelegi prin lob???
  Şi nici nu trebuie să ai un serviciu neapărat puternic... Dacă e bine plasat şi cu efect, poate fi şi as.
  Ai văzut meciul cu Kvitova din finala de la Luxembourg, unde i-a luat un set la ZERO? Crezi că a câştigat finala doar cu "slice"-ul? Ai văzut-o cum aleargă şi ce mingi incredibile scoate?
  Repet: scoateţi-vă ochelarii de cal şi nu vă uitaţi doar la acel "slice" !!!
  • Like 0
 • Iar nu sunt de acord cu dl Popescu:Niculescu a jucat slab cu Rybáriková iar Sharapova de la intrarea pe teren pana la iesire ai senzatia unui dans la bara.Rybáriková ,in schimb,a aratat cum poti sa bati o jucatoare care are numai slice pe forehand,nu lobeaza ,nu are serviciul grozav.Cu Niculescu trebuie sa sti sa vii la fileu.De ce nu a reusit Rybáriková? pentru ca a jucat accidentata.
  Buzarnescu este o jucatoare completa , daca mental va avea mai multa incredere ,poate sa bata pe oricine.In Romania nu se face dreptate si pentru faptul ca Romania nu reprezinta nici 10% din ce reprezinta tenisul feminin actual.Necalificatii ,ce ocupa posturi ce necesita inalta calificare ,nu pot sa faca performanta si pot fi lipsiti de demnitate.Exemplu:comentatorii de tenis de la Digi.
  • Like 0
 • Și despre victoria Soranei trebuia punctat, o victorie cu Mertens care arata nivalul crescut la care se afla jucătoarea noastră.
  • Like 0
 • Buzz va avea o mare ascensiune in tenis, e isteata , isi studiaza adversarele, isi adapteaza stilul de joc in functie de slabiciunile observate. Buzz a reusit s-o buzeze la maxim pe Ostapenko
  • Like 1
  • @ Mirela Stanga
   N-a buzat-o, a răzbuzat-o :)))
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult