Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Un sinucigaș vrea să moară cu țara de gât

Liviu Dragnea - USR

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Ce face Liviu Dragnea în aceste zile este un atentat la viața României. Acest ins e dispus să arunce țara în timp și să-i sacrifice viitorul ca să-și scape el pielea. Iar dacă nu și-o salvează, mesajul e simplu: Mor cu voi de gât! Dau foc Guvernului, mă sinucid politic, dar iau cât mai mulți cu mine.

 • L-am văzut azi în prima apariție publică după spargerea de țară de luni noapte. În primele 24 de ore de după operațiune, am asistat la un val imens de protest popular, cel mai mare de la Revoluție încoace, și cu mesaje în cascadă din partea Comisiei Europene, a tuturor partenerilor strategici mari ai României (Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franța, Olanda, Belgia, Canada), dar și cu luări de poziție fără precedent din partea companiilor private străine și românești. Am văzut o monedă națională care o ia la vale și anunțuri privind investiții înghețate sau în curs de mutare în alte țări. Niciuna dintre aceste vești nu i-a clintit măcar un fir din mustață. A apărut azi cu acelați rânjet sfidător: Nu renunț la ordonanță!
 • În conferință a venit cu valetul personal, și el dispărut de 24 de ore. Minciuna pe care le-a servit-o ziariștilor („Ordonanța nu mă favorizează în dosarul pe care-l am”) a fost repede demontată de câțiva reporteri care, prin întrebările lor, au făcut cinste acestei meserii: procesul continuă, într-adevăr, pe acuzația de fals intelectual, dar se închide pe acuzația de complicitate la abuz în serviciu, faptă pe care dl. Dragnea și-a dezincriminat-o în noaptea de luni. În conferința de azi am sesizat singurul moment de derută al lui Liviu Dragnea, obișnuit cu întrebări calde, cu priviri umede și cu invitații la flip-chart.
 • Liviu Dragnea trăiește și el într-o bulă. Bula lui se numește România TV. Nu e vorba neapărat de postul TV respectiv, ci de o realitate paralelă pe care Liviu Dragnea a construit-o de un an de zile și în care bănuiesc că a ajuns el însuși să creadă. Repetând seară de seară predica sistemului opresiv care bagă oameni nevinovați la pușcărie, Liviu Dragnea ignoră câteva realități evidente: oamenii din stradă nu dau o lovitură de stat, nu sunt binomiști sau iohanniști (cum îi prezintă propaganda Partidului); nu vrea nimeni să răstoarne PSD-ul de la guvernare; țara nu e atacată de oculta mondială, de corporații și de Soroș. Când puteai să vorbești normal cu el, înainte să i se urce puterea la cap, Liviu Dragnea părea rezonabil. Dă-i omului puterea și vezi de fapt cine e el cu adevărat. Liviu Dragnea are în el sămânța unui Ceaușescu în devenire. Nu ascultă de nimeni în afară de propriii lăudători. Nu ține cont de niciun argument. Trăiește într-o autoiluzie periculoasă, pentru că din poziția în care se află, pur și simplu sufocă o țară întreagă.
 • Câteva voci firave din Guvern și din PSD n-o să-l miște. Americanii, nemții, britanicii n-o să-l miște. CSM-ul, procuratura, presa n-o să-l miște. Mesajul lui Liviu Dragnea a fost azi clar: Nu renunț!
 • Singurii care pot face ceva când conducătorii devini abuzivi sunt cetățenii. Cu fiecare zi în care sute de mii de oameni liberi ies în stradă, zâmbetul lui Liviu Dragnea pălește. Dincolo de toate manipulările, instigările și diversiunile cu galerii de fotbal puse la cale pentru compromiterea străzii, manifestația trebuie să fie pașnică și statornică în cererea ei: retrageți ordonanța! Și mai trebuie să facă ceva: să le explice mamelor, taților, bunicilor și mătușilor de ce au ieșit pe ger în stradă - fără aroganță, cu răbdare, cu dragoste. Orice om salvat din ficțiunea periculoasă a lui Liviu Dragnea este un mic pas pentru salvarea țării.
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • sinucigas? dupa chestia cu ultrasii de 1 feb. oare mai curand ucigas, seamana cu ucraineanul Yanukovici. a mai aparut si arestarea la Frankfurta teroristului care venea taman la Bucuresti. sa fi urmarit asta doar o discutie teoretica si pasnica cu fam. Shaideh despre ecumenism si democratie? noroc ca pe ala il cerceteaza nemtii si nu militienii din subordinea madamei Dan...
  .
  • Like 0
 • Sint de 14 ani in Spania dar cu gindul si sufletul in Romania e icredibil ce poate face acest partid sper sa fie ultima miscare poporul sa le de-a o lectie tuturor politicienilor.Bravo ,felicitari romanilor va sustin de aici !!!!
  • Like 1
 • M-am întors din USA cu greata provocată de un președinte arogant , dar Dragnea il întrece din toate punctele de vedere , rar am vazut un politician mai arogant , nici măcar Ponta nu era asa nesimțit !
  • Like 1
 • check icon
  Astăzi sunt ”condamnat” să spun simplu și scurt fondatorilor Republica: Bravo!
  • Like 1
 • Bravo domnulea ai sesizat corect fenomenul-Dregnea este un Ceausescu in devenire,iar daca nu-l oprim vom intra intr-o dictatura mai tiranica decat a lui Ceausescu.
  • Like 2
 • Nelu Pop Nelu Pop check icon
  Cred ,ca Dragnea se vede cu funia deasupra capului,tot o data se vede si Zeu al PSD ,,pe deasupra e si NARCISIST..,in tara aceasta si in Europa el singur e a tot stiitor ,nimeni nu e atit de capabil ca el si deci nu au dreptul sa il contrazica ,din cauza mindriei care il insoteste nu vede GROAPA spre care se indreapta ,in jurul lui sunt catei care nu au curajul sa il contrazica,,,,asa vad lucrurile ...
  • Like 0
 • Sbscriu in totalitate acestui articol. Faptul ca au incercat sa treaca aceasta ordonanta la ceas de noapte, cand lumea merge la culcare, demonstreaza nu prostia, ci mai curand "lumea paralela" in care L.D. si yes-manii lui au inceput sa gandeasca si sa actioneze, ... cu exceptia cazului in care ar exista un santaj puternic la principalii artizani ai Guvernului, din partea unor forte oculte (putin probabil).E clar ca avem in fata un razboi al carui miza este "cine pe cine baga la puscarie si apoi ramane la butoane".Exista o solutie extrema, pe care eu am sustinut-o inca din anii 2000, cand am realizat doza imensa de ipocrizie, a tinerei "democratii romanesti" - pe care am asemanat-o cu o mamaliga facuta la foc mare (respectiv o mamaliga arsa si ne-comestibila). Privatizari frauduloase in interesul unei minoritati, industrie facuta praf, paduri taiate cu ferocitate, plecari masive din tara a fortei de munca, resurse naturale instrainate (ma refer la profit), hotie din bani publici executata la greu (vezi retrocedarile, stergeri de datorii a marilor societati propietate de stat, gainarii de tot felul in schimbul comisioanelor),Nimeni nu a fost de acord cu mine cu aceasta solutie extrema, pe motivul integrarii in U.E.Cine este singura Forta care a luptat pentru aceasta tara, a murit pentru aceasta tara, a intervenit in situatii de forta majora, are capacitate organizatorica clara si fara echivoc? Ghici, ghicitoarea mea. Aceasta Forta ar trebui doar sa supravegheze procesul democratic, si sa intervina doar in cazul unor derapaje premeditate. In plus nici pamintul udat cu sangele propiu, nu s-ar mai vinde precum nucile la piata. Doar pentru un timp, pana cand romanii vor intelege locul si rolul lor in istoria europeana.
  • Like 4
 • PSD a crezut ca mai tine cu vechile tehnici de manipulare folosite in trecut. Cu adoptarea de ordonante pe sub masa sa nu stie nimeni in timp ce Dragnea era plecat in America sa se pozeze cu Trump, cu denuntarea "abuzurilor justitiei" pe canalele mediatice aservite, cu amenda de la CEDO privind conditiile grele din puscarii, cu folosirea ultrasilor in loc de mineri etc. Oamenii din strada inteleg prea bine aceste perdele de fum si reusesc sa vada prin ele ADEVARUL. Orice s-ar intampla este o batalie castigata, indiferent de cine se va afla la putere in tara asta vor stii ca nu sunt de capul lor acolo si ca nu vor mai putea sa abuzeze de putere dupa bunul plac pentru ca toate astea se vad prea bine din strada.
  • Like 1
 • george check icon
  Sinucigasul, este Iohannis, nu Dragnea.Asta e parerea mea.Nu e nevoie sa ma contraziceti, pentru ca nici eu nu contrazic pe altii.Parerea lor.Important e sa avem opinii si sa le respectam reciproc.
  Dar tineti minte, opinia nu inseamna ca e LEGE.
  • Like 1
  • @ george
   Da, opinia nu este lege, dar NIMENI nu poate fi mai presus de lege!
   • Like 2
  • @ george
   Tovarase, lasa-ne frate i-al pe Dragnea, acest frate geaman al lui Stalin, de mustata si dute cu el unde vrei...
   Gresisi site-ul vezi ca Antena3 nu e aici! #LaTargovisteLaZid
   • Like 1
  • @ Dan Istrate
   care lege? a cui? in ce versiune?
   • Like 0
  • @ Praseodym
   agramat, dar macar obraznic :))
   • Like 0
  • @ george
   Dar cum credeti ca ar fi trebuit sa reactioneze presedintele Iohanis? Este o mare problema ,i se face o campanie de denigrare pentru faptul ca nu ese ortodox ci protestant intr,o tara in care aprox. 98% sunt ortodocsi iar aici un rol mprtant ll are BOR
   • Like 0
 • Jos Dragnea! PSD in afara legii! #LaTargovisteLaZid
  • Like 2


Îți recomandăm