Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Voi călători din Vancouver, Canada, timp de 17 ore, și voi fi în Piața Victoriei pe 10 august. Dvs., domnule Dragnea, pentru ce ați călători atâtea ore?

Proteste - statul paralel

Am râs când am auzit prima dată sintagma „Statul Paralel” și toată fabulația PSD-istă privind existența sa. Și m-am întrebat atunci cum ar putea cineva întreg la cap să creadă toată această poveste. Dar acum nu mai râd și știu că domnii Tăriceanu și Dragnea au avut dreptate.

Eu sunt parte din Statul Paralel. Și fiul meu. Și cei patru sau cinci sau poate chiar șase milioane de români care au plecat din România FSN-istă și apoi din cea PSD-istă și toate celelalte milioane de români care stau pe picior de plecare și toți cei care vor să plece, dar nu pot sau mai trăiesc cu speranța... Toți aceștia fac parte din România Paralelă. Toți cei care își doresc un altfel de stat, nu unul condus de penali. Toți aceștia reprezintă Statul paralel cu Liviu Dragnea și ai lui - interesele noastre și ale lor nu vor fi niciodată aceleași și nici năzuințele.

Azi plec spre casă. Voi călători din Vancouver, Canada, timp de 17 ore și voi fi în Piața Victoriei pe 10 august.

Statul Paralel vine acasă, domnule Dragnea! Cu avionul, cu mașina, cu trenul, cu autobuzul sau cu piciorul, Statul Paralel se va înființa în Piața Victoriei pe 10 august pentru a vă mai explica încă o dată cât vă detestă. Pe dvs. și pe tovarășii dvs., cei care ați alungat cel puțin două generații de români din țara lor. Și i-ați trimis în state paralele.

Așadar, voi veni tocmai din Vancouver ca să protestez. Și vreau să vă întreb: „Dvs. pentru ce ați călători atâtea ore?” O răspund tot eu..., e prea evident: „Pentru un mojito în Costa Rica”. Asta e deosebirea dintre cei ca mine și cei ca dvs. – scopul pentru care faci un efort. De ce vin eu și cei 600.000 de oameni ca mine în Piața Victoriei și de ce veniți dvs. și cei 100.000 pe care i-ați adunat cu greu? Scopul sau sensul fiecăruia e definiția lui pe pământ. 

Prin urmare, ne vedem acasă. Iar noi, Statul Paralel, suntem Acasă. Noi venim, dvs. probabil că vă faceți bagajele pentru Brazilia.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dragnea ar călători 17 ore să pună zeci de mii de km. între el și pușcărie.
    • Like 0
  • Da, Ada Bucur, vii acasa de la mii de kilometri, tu si toti cei care stiu ca numai moartea poate sa doara mai mult decat dorul de tara. Veniti cu totii sa ne dati lectii de civism, lectii despre cum trebuie sa ne iubim tara. Multi dintre noi, cei de aici, asteptam ca bunastarea sa pice din cer, asteptam ca hotii sa ne fure si aerul pe care il respiram, protestam pe tacute, in casa, sa nu ne auda/vada nimeni, caci in caz de, nu ne mai dau sapca, esarva, micul, berea, galeata de plastic, umilintele in general. Neputinta mea ma face sa ma rusinez si sa fiu mandra de voi, cei faceti ceea ce noi, lasii, nu indraznim.
    • Like 1
  • Acesta este fiul meu, Matei. Si sunt foarte mandru de el. :)
    • Like 3
  • Felicitări, Ada, mulțumim!
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult