Sari la continut
alt

Ada Bucurcheck icon

A lucrat timp de zece ani, în perioada 2006-2016, ca editor și jurnalist la revista Reader’s Digest Romania. A terminat Academia de Studii Economice, și-a început cariera jurnalistică la Evenimentul Zilei, unde a scris pe domeniul economic și financiar și, mai târziu, la ziarul Libertatea. În cei zece ani la Reader’s Digest a reușit publicarea de articole nu numai la nivel local, ci și în edițiile internaționale. În prezent, locuiește în orașul canadian Vancouver. 


Articole publicate check icon

Caietul de retete

Închid caietul cu rețete pe care mi l-a scris mama cu mâna ei atunci când am plecat din țară. Acum știu că este cel mai important lucru pe care l-am luat cu mine. E legătura mea cu ea. Chiar mult mai mult. Cu fiecare vorbă pe care a așternut-o în caietul dictando - deși nu este nimic literar în cuvântul „făină” sau în expresia „carne tocată” – a creat o punte între mine și toată viața mea de până la plecare.

Citește mai mult

Femeie la volan

„Calm, Ada, calm... și nu uita să respiri adânc și să numeri până la zece, înainte de a face orice gest necugetat”. Acesta era monologul purtat în fața oglinzii de la intrare înainte să ies pe ușă, în caz că nu eram prea grăbită și uitam. Și atunci era de rău! Sunt o fire impulsivă, iar condusul mașinii printr-un oraș ca Bucureștiul poate pune la încercare chiar și nervii unui călugăr budist. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Școala românească (Foto: Octav Ganea)

Am plecat din România în urmă cu două luni, la o vârstă la care astfel de schimbări îți înfig un pumn în stomac și mult timp nu te lasă să respiri cum trebuie. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult