Sari la continut
alt

Ada Bucurcheck icon

A lucrat timp de zece ani, în perioada 2006-2016, ca editor și jurnalist la revista Reader’s Digest Romania. A terminat Academia de Studii Economice, și-a început cariera jurnalistică la Evenimentul Zilei, unde a scris pe domeniul economic și financiar și, mai târziu, la ziarul Libertatea. În cei zece ani la Reader’s Digest a reușit publicarea de articole nu numai la nivel local, ci și în edițiile internaționale. În prezent, locuiește în orașul canadian Vancouver. 


Articole publicate check icon

Protest - familie

În luna august, când am venit în România pentru trei săptămâni, rude și prieteni m-au întrebat cum mi se pare acum țara și capitala, din perspectiva celui plecat. “Mi se pare că e ca și cum v-ați duce viața la limită”, asta le-am răspuns. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

Justin Trudeau - Foto Ada Bucur

Da, băiatul tău e îndrăgostit… de un alt băiat. Și nu poate spune nimănui. Nici ție, nici celui mai apropiat prieten, nici acelui băiat. E speriat ca naiba de ceea ce i se întâmplă. E în abis cu fiecare zi ce trece și nu poate vorbi. (Pride Parade, august 2018, Vancouver – Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau/ Foto: Ada Bucur)

Citește mai mult

Aterizare Vancouver

Cu numai un an în urmă treceam printr-un spectru de emoții, pregătindu-mi plecarea din țară, cu tot ceea ce presupunea un astfel de pas: completarea actelor de transfer ale fiului meu la o școală din Vancouver, căutarea unui apartament de închiriat și găsirea unui chiriaș penru aparatmentul din București, împachetarea a mii de lucruri. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

aeroport

Nu e ușor să pleci când ai peste 40 de ani. Clar, nu e ca atunci când ai 20. Și, totuși, din ce în ce mai mulți români au ajuns să-și trăiască criza vârstei de mijloc, nu cu gândurile specifice acestei perioade de care facem atâta haz, ci cu gândul de a pleca în altă țară pentru o ultimă șansă la o viață decentă pentru ei și mai ales pentru copiii lor. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

geamantan

De când m-am mutat în Vancouver, mintea mea face zilnic un exercițiu cu care nu era obișnuită. Când deschid dulapul de sub chiuvetă, unde se găsesc trei coșuri de gunoi similare, acoperite fiecare cu capac, trebuie să fiu pregătită să arunc ce am de aruncat în locul potrivit. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Tudorel Toader, raport DNA

De peste un an și ceva, de când PSD a preluat iar frâiele, nimeni nu se mai poate concentra pe ceea ce are de făcut pentru el și familia lui. Oricât s-ar strădui, o dată pe lună, cel puțin, românii fie ies în stradă, fie semnează petiții ca să încerce să anuleze porcării pesediste, fie încearcă să-și scoată afacerile din nebunia financiară generată de noul cod fiscal. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

Luminile de pe Magheru

În mai toate întâlnirile pe care le-am avut cu prieteni și cunoscuți, întrebarea care mi s-a adresat cel mai des nu a fost nici “Cum este acolo?”, nici „Simți ca te vei adapta?”, nici „Ți-e greu?”, ci „Cum ți s-a părut Bucureștiul când te-ai întors?” Orașul era mutilat de lumina miliardelor de beculețe colorate comandate după prostul gust al primăresei Firea, dar nici măcar această imagine care îți sterpezea dinții nu m-a deranjat foarte tare. (Foto: Dan Mihai Bălănescu)

Citește mai mult

Caietul de retete

Închid caietul cu rețete pe care mi l-a scris mama cu mâna ei atunci când am plecat din țară. Acum știu că este cel mai important lucru pe care l-am luat cu mine. E legătura mea cu ea. Chiar mult mai mult. Cu fiecare vorbă pe care a așternut-o în caietul dictando - deși nu este nimic literar în cuvântul „făină” sau în expresia „carne tocată” – a creat o punte între mine și toată viața mea de până la plecare.

Citește mai mult

Femeie la volan

„Calm, Ada, calm... și nu uita să respiri adânc și să numeri până la zece, înainte de a face orice gest necugetat”. Acesta era monologul purtat în fața oglinzii de la intrare înainte să ies pe ușă, în caz că nu eram prea grăbită și uitam. Și atunci era de rău! Sunt o fire impulsivă, iar condusul mașinii printr-un oraș ca Bucureștiul poate pune la încercare chiar și nervii unui călugăr budist. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Școala românească (Foto: Octav Ganea)

Am plecat din România în urmă cu două luni, la o vârstă la care astfel de schimbări îți înfig un pumn în stomac și mult timp nu te lasă să respiri cum trebuie. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult