Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„Gluma asta miroase a prostie crasă. Unii au impresia că pot să prostească oamenii cu aberații” - Dacian Cioloș, întrebat dacă îl mai sună pe Soros

Dacian Cioloș, la Palatul Victoria

Dacian Cioloș a comentat la Digi FM informația falsă publicată de site-ul obscur exclusiv24.ro, care a scris că premierul ar fi fiul nelegitim al lui George Soros. „Am văzut şi eu chestiunea şi am trecut de la stări multiple, dar până la urmă mi-am spus că, aşa cum îl cunosc eu pe român, e suficient de inteligent şi cu simţul umorului ca să guste gluma asta care miroase a prostie crasă din partea celor care au impresia pot să prostească oamenii cu aberaţii din astea”, a spus Cioloș. 

Acesta a adăugat că, spre deosebire de alți predecesori ai lui care s-au fotografiat cu Soros, el nu l-a întâlnit niciodată. 

„O să le las moştenire miliardele respective dacă ei reuşesc să dovedească asta, o să le las moştenire lor să-şi finanţeze politicile aşa cum le înţeleg ei, cei care promovează lucruri din astea”, a comentat ironic Dacian Cioloș.

Lucian Mîndruță a vrut să afle cine este în spatele site-ului care a dat știrea falsă și a descoperit că acesta era găzduit de serverul unei firme din Târgu Jiu. Mai departe, Mîndruță a arătat  pe blogul său că firma este deținută de doi frați, dintre care unul, Dian Popescu, a fost șef al filialei PNL și a fost condamnat la cinci luni de închisoarea cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu. 

În prezent, Dian Popescu este senator al ALDE și candidează din nou, duminică, pentru o nouă funcție în Senat.

Hotnews l-a contactat pe Dian Popescu, care a spus că, în ciuda știrilor elogioase pe care le publică despre ALDE, site-ul nu este al lui. "Site-ul nu este al meu. Există un loc unde sunt depozitate zeci de site-uri. Nu este nicio legatură. Este un hosting, este un loc unde sunt toate site-urile, este un singur IP. Site-ul nu este al meu, între firma mea și site nu este nicio legătură", a declarat Dian Popescu. 

După scandalul provocat în spațiul public, site-ul a publicat un UPDATE în care recunoaște că știrea este falsă, dar susține că totul nu a fost decât „experiment” pentru a arăta cum poate fi lumea manipulată în campania electorală. În același timp, deși site-ul publică și știri reale, UPDATE-ul face trimitere către un disclaimer, potrivit căruia "site-ul nu prezintă țtiri sau evenimente reale, ci doar interpretări subiective în stil fabulist ale evenimentelor din lumea politică și mondenă".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Post-truth emis de diletanți, pe principiul "fight fire with fire".
  • Like 0
 • Am asteptat mult sa ne civilizam sa ni se deschida ochii dar degeaba ,multe televiziuni fac deserviciu tarii nu stiu pe ce considerente ,poate doar materiale si divizeaza romanii .Nu mai exista respect nici fata de varsta ,nici fata de functie ,aruncam cu noroi in oameni fara nici o rusine fara sa ne informam doar ca sa ne aflam in treaba rusine!
  • Like 0
 • check icon
  Uite așa i se ridică mingea la fileu lui Cioloș. Ei spun prostii, el îi ia la mișto, marchează... Hai, băieți și fete, băgați mare, mai sînt 2 zile de campanie, mai e timp.
  • Like 0
 • Da, da, cum sa nu. Nu exista nicio legaura. Nuuuu...si marmota invelea ciocolata. Si daca au facut experimentul de manipulare, ce au dedus din asta? Care sunt concluziile? Sunt publicate undeva, in "Nature" sau vreun tratat de manipulare? Acum iar ne iau de prosti vanzandu-ne gogosi. Daca nu se facea tam-tam, mai recunosteau ca a fost un "experiment" ? De ce nu au anuntat, experimentand, desigur, ca Dragnea a murit, sau ca penalul Dragnea este ruda, dupa mustata, cu Stalin? Gata, au scapat - te trimit la un rahat de disclaimer si cred ca sunt acoperiti. Sub aceasta acoperire pot debita orice prostie, orice aberatie. Astia ar trebui sanctionati la sange! Fara mila!
  • Like 0
 • check icon
  Păcat că a murit Vadim! Măcar el era originalul. Acum au început să publice în internet tot felul de imitatori de mâna a doua. Nici măcar n-au curajul să-şi asume ce-au scris!
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult