Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Gluma asta miroase a prostie crasă. Unii au impresia că pot să prostească oamenii cu aberații” - Dacian Cioloș, întrebat dacă îl mai sună pe Soros

Dacian Cioloș, la Palatul Victoria

Dacian Cioloș a comentat la Digi FM informația falsă publicată de site-ul obscur exclusiv24.ro, care a scris că premierul ar fi fiul nelegitim al lui George Soros. „Am văzut şi eu chestiunea şi am trecut de la stări multiple, dar până la urmă mi-am spus că, aşa cum îl cunosc eu pe român, e suficient de inteligent şi cu simţul umorului ca să guste gluma asta care miroase a prostie crasă din partea celor care au impresia pot să prostească oamenii cu aberaţii din astea”, a spus Cioloș. 

Acesta a adăugat că, spre deosebire de alți predecesori ai lui care s-au fotografiat cu Soros, el nu l-a întâlnit niciodată. 

„O să le las moştenire miliardele respective dacă ei reuşesc să dovedească asta, o să le las moştenire lor să-şi finanţeze politicile aşa cum le înţeleg ei, cei care promovează lucruri din astea”, a comentat ironic Dacian Cioloș.

Lucian Mîndruță a vrut să afle cine este în spatele site-ului care a dat știrea falsă și a descoperit că acesta era găzduit de serverul unei firme din Târgu Jiu. Mai departe, Mîndruță a arătat  pe blogul său că firma este deținută de doi frați, dintre care unul, Dian Popescu, a fost șef al filialei PNL și a fost condamnat la cinci luni de închisoarea cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu. 

În prezent, Dian Popescu este senator al ALDE și candidează din nou, duminică, pentru o nouă funcție în Senat.

Hotnews l-a contactat pe Dian Popescu, care a spus că, în ciuda știrilor elogioase pe care le publică despre ALDE, site-ul nu este al lui. "Site-ul nu este al meu. Există un loc unde sunt depozitate zeci de site-uri. Nu este nicio legatură. Este un hosting, este un loc unde sunt toate site-urile, este un singur IP. Site-ul nu este al meu, între firma mea și site nu este nicio legătură", a declarat Dian Popescu. 

După scandalul provocat în spațiul public, site-ul a publicat un UPDATE în care recunoaște că știrea este falsă, dar susține că totul nu a fost decât „experiment” pentru a arăta cum poate fi lumea manipulată în campania electorală. În același timp, deși site-ul publică și știri reale, UPDATE-ul face trimitere către un disclaimer, potrivit căruia "site-ul nu prezintă țtiri sau evenimente reale, ci doar interpretări subiective în stil fabulist ale evenimentelor din lumea politică și mondenă".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Post-truth emis de diletanți, pe principiul "fight fire with fire".
  • Like 0
 • Am asteptat mult sa ne civilizam sa ni se deschida ochii dar degeaba ,multe televiziuni fac deserviciu tarii nu stiu pe ce considerente ,poate doar materiale si divizeaza romanii .Nu mai exista respect nici fata de varsta ,nici fata de functie ,aruncam cu noroi in oameni fara nici o rusine fara sa ne informam doar ca sa ne aflam in treaba rusine!
  • Like 0
 • check icon
  Uite așa i se ridică mingea la fileu lui Cioloș. Ei spun prostii, el îi ia la mișto, marchează... Hai, băieți și fete, băgați mare, mai sînt 2 zile de campanie, mai e timp.
  • Like 0
 • Da, da, cum sa nu. Nu exista nicio legaura. Nuuuu...si marmota invelea ciocolata. Si daca au facut experimentul de manipulare, ce au dedus din asta? Care sunt concluziile? Sunt publicate undeva, in "Nature" sau vreun tratat de manipulare? Acum iar ne iau de prosti vanzandu-ne gogosi. Daca nu se facea tam-tam, mai recunosteau ca a fost un "experiment" ? De ce nu au anuntat, experimentand, desigur, ca Dragnea a murit, sau ca penalul Dragnea este ruda, dupa mustata, cu Stalin? Gata, au scapat - te trimit la un rahat de disclaimer si cred ca sunt acoperiti. Sub aceasta acoperire pot debita orice prostie, orice aberatie. Astia ar trebui sanctionati la sange! Fara mila!
  • Like 0
 • check icon
  Păcat că a murit Vadim! Măcar el era originalul. Acum au început să publice în internet tot felul de imitatori de mâna a doua. Nici măcar n-au curajul să-şi asume ce-au scris!
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult