Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Un cadru după care alerg de mai bine de doi ani”. Centrul Bucureștiului, în timpul furtunii de duminică seară

Foto: Dan Mihai Bălănescu

Un cadru după care alerg de mai bine de 2 ani. Intersecția Piața Universitățiii, km 0 al Bucureștiului în seara de 3 septembrie 2017.

Sunt opt cadre comprimate într-o singură fotografie. Nu se putea face expunere de 2-3 minute din cauza luminilor prea puternice de pe stradă și a celor de la magazinul Cocor sau Unirii, dar reprezintă ce s-a petrecut în 2-3 minute. Respectiv 8 cadre de câte 10 secunde fiecare expunere.

Fulgere 3 septembrie

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Foarte buna poza (compozitia) Dane, mi-ar placea sa ai un blog si sa rupi putin din timpul tau pentru a scrie cateva tehnici de fotografiere specifice pentru expunere lunga, ar ajuta multi amatori (myself included).
  • Like 0
 • check icon
  Mi-ar fi placut sa surprindeti un fulger imens, divin, direct pe (spre, in) cladirea aia galbena din dreapta sus !... Dar sa fi fost in plina sesiune parlamentara !
  • Like 1
 • Cum ar spune romanul preluat de la francez suuper de suuuper! Pai asta e cea mai frumoasa imagine a Bucurestiului dar pentru ca tot ne-ati spus ca e "fabricata" eu nestiind ca se poate face o asa minunatie intreb: este chiar Bucurestiul?
  • Like 1
  • @ Maria Magda
   Nu e fabricata, omul a explicat de ce sunt asa, pentru ca, daca folosesti timp de expunere mare in conditii de lumina puternica, nu se mai vede nimic, o sa ai un mare glare si atat. Vedeai 7 fulgere si nimic din oras , doar o pata alba. Probabil aici a folosit o expunere de 10-20s pt fiecare poza la un F5/6 - F7 (dupa cum se vede traficul masinilor). Inainte sa aruncati cu arogante, studiati un pic fotografia. Basca, omul lasa la liber pozele, doar sa nu ii stergi semnatura (ceea ce a facut #firea in iarna, cu nesimtire)
   • Like 1


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult