Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Un cadru după care alerg de mai bine de doi ani”. Centrul Bucureștiului, în timpul furtunii de duminică seară

Foto: Dan Mihai Bălănescu

Un cadru după care alerg de mai bine de 2 ani. Intersecția Piața Universitățiii, km 0 al Bucureștiului în seara de 3 septembrie 2017.

Sunt opt cadre comprimate într-o singură fotografie. Nu se putea face expunere de 2-3 minute din cauza luminilor prea puternice de pe stradă și a celor de la magazinul Cocor sau Unirii, dar reprezintă ce s-a petrecut în 2-3 minute. Respectiv 8 cadre de câte 10 secunde fiecare expunere.

Fulgere 3 septembrie
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Foarte buna poza (compozitia) Dane, mi-ar placea sa ai un blog si sa rupi putin din timpul tau pentru a scrie cateva tehnici de fotografiere specifice pentru expunere lunga, ar ajuta multi amatori (myself included).
  • Like 0
 • check icon
  Mi-ar fi placut sa surprindeti un fulger imens, divin, direct pe (spre, in) cladirea aia galbena din dreapta sus !... Dar sa fi fost in plina sesiune parlamentara !
  • Like 1
 • Cum ar spune romanul preluat de la francez suuper de suuuper! Pai asta e cea mai frumoasa imagine a Bucurestiului dar pentru ca tot ne-ati spus ca e "fabricata" eu nestiind ca se poate face o asa minunatie intreb: este chiar Bucurestiul?
  • Like 1
  • @ Maria Magda
   Nu e fabricata, omul a explicat de ce sunt asa, pentru ca, daca folosesti timp de expunere mare in conditii de lumina puternica, nu se mai vede nimic, o sa ai un mare glare si atat. Vedeai 7 fulgere si nimic din oras , doar o pata alba. Probabil aici a folosit o expunere de 10-20s pt fiecare poza la un F5/6 - F7 (dupa cum se vede traficul masinilor). Inainte sa aruncati cu arogante, studiati un pic fotografia. Basca, omul lasa la liber pozele, doar sa nu ii stergi semnatura (ceea ce a facut #firea in iarna, cu nesimtire)
   • Like 1


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult