Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„Un cadru după care alerg de mai bine de doi ani”. Centrul Bucureștiului, în timpul furtunii de duminică seară

Foto: Dan Mihai Bălănescu

Un cadru după care alerg de mai bine de 2 ani. Intersecția Piața Universitățiii, km 0 al Bucureștiului în seara de 3 septembrie 2017.

Sunt opt cadre comprimate într-o singură fotografie. Nu se putea face expunere de 2-3 minute din cauza luminilor prea puternice de pe stradă și a celor de la magazinul Cocor sau Unirii, dar reprezintă ce s-a petrecut în 2-3 minute. Respectiv 8 cadre de câte 10 secunde fiecare expunere.

Fulgere 3 septembrie

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Foarte buna poza (compozitia) Dane, mi-ar placea sa ai un blog si sa rupi putin din timpul tau pentru a scrie cateva tehnici de fotografiere specifice pentru expunere lunga, ar ajuta multi amatori (myself included).
    • Like 0
  • check icon
    Mi-ar fi placut sa surprindeti un fulger imens, divin, direct pe (spre, in) cladirea aia galbena din dreapta sus !... Dar sa fi fost in plina sesiune parlamentara !
    • Like 1
  • Cum ar spune romanul preluat de la francez suuper de suuuper! Pai asta e cea mai frumoasa imagine a Bucurestiului dar pentru ca tot ne-ati spus ca e "fabricata" eu nestiind ca se poate face o asa minunatie intreb: este chiar Bucurestiul?
    • Like 1
    • @ Maria Magda
      Nu e fabricata, omul a explicat de ce sunt asa, pentru ca, daca folosesti timp de expunere mare in conditii de lumina puternica, nu se mai vede nimic, o sa ai un mare glare si atat. Vedeai 7 fulgere si nimic din oras , doar o pata alba. Probabil aici a folosit o expunere de 10-20s pt fiecare poza la un F5/6 - F7 (dupa cum se vede traficul masinilor). Inainte sa aruncati cu arogante, studiati un pic fotografia. Basca, omul lasa la liber pozele, doar sa nu ii stergi semnatura (ceea ce a facut #firea in iarna, cu nesimtire)
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult