Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

„Un cadru după care alerg de mai bine de doi ani”. Centrul Bucureștiului, în timpul furtunii de duminică seară

Foto: Dan Mihai Bălănescu

Un cadru după care alerg de mai bine de 2 ani. Intersecția Piața Universitățiii, km 0 al Bucureștiului în seara de 3 septembrie 2017.

Sunt opt cadre comprimate într-o singură fotografie. Nu se putea face expunere de 2-3 minute din cauza luminilor prea puternice de pe stradă și a celor de la magazinul Cocor sau Unirii, dar reprezintă ce s-a petrecut în 2-3 minute. Respectiv 8 cadre de câte 10 secunde fiecare expunere.

Fulgere 3 septembrie
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Foarte buna poza (compozitia) Dane, mi-ar placea sa ai un blog si sa rupi putin din timpul tau pentru a scrie cateva tehnici de fotografiere specifice pentru expunere lunga, ar ajuta multi amatori (myself included).
  • Like 0
 • check icon
  Mi-ar fi placut sa surprindeti un fulger imens, divin, direct pe (spre, in) cladirea aia galbena din dreapta sus !... Dar sa fi fost in plina sesiune parlamentara !
  • Like 1
 • Cum ar spune romanul preluat de la francez suuper de suuuper! Pai asta e cea mai frumoasa imagine a Bucurestiului dar pentru ca tot ne-ati spus ca e "fabricata" eu nestiind ca se poate face o asa minunatie intreb: este chiar Bucurestiul?
  • Like 1
  • @ Maria Magda
   Nu e fabricata, omul a explicat de ce sunt asa, pentru ca, daca folosesti timp de expunere mare in conditii de lumina puternica, nu se mai vede nimic, o sa ai un mare glare si atat. Vedeai 7 fulgere si nimic din oras , doar o pata alba. Probabil aici a folosit o expunere de 10-20s pt fiecare poza la un F5/6 - F7 (dupa cum se vede traficul masinilor). Inainte sa aruncati cu arogante, studiati un pic fotografia. Basca, omul lasa la liber pozele, doar sa nu ii stergi semnatura (ceea ce a facut #firea in iarna, cu nesimtire)
   • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult