Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

LIVE VIDEO. A 13-a zi de protest în Piața Victoriei: Zeci de mii de oameni au protestat în București și marile orașe

UPDATE: La Bucuresti s-a cântat imnul național.


UPDATE: Tricolorul s-a format prin aprinderea lanternelor de la telefoane sub coli colorate in rosu, galben si albastru. In Piata sunt acum peste 50.000 de omeni. (foto Dan Mihai Balanescu). Iată cum arată situația în țară: sunt 10.000 de manifestanți la Cluj, 7.000 la Sibiu, 5.000 la Timisoara, 3.000 la Iasi.


Momentul în care a fost "aprins" tricolorul, filmat în piață:


UPDATE: Actorul Levente Molnár, cel care a avut un rol-cheie în Son of Saul, premiat în 2016 cu Globul de Aur pentru film străin, postează pe Facebook:


UPDATE: Sunt 40.000 de protestatari acum în Piața Victoriei.


UPDATE: La Timisoara se cântă: "Hei, noua ne pasă, aici e acasă"

UPDATE: Sunt peste peste 10.000 de oameni acum în Piața Victoriei.

UPDATE: La Timișoara sunt peste 3.500 de oameni.

UPDATE: În piața sunt peste 6000 de oameni, iar mulțimea continuă să crească.

UPDATE: Sunt 3000 de manifestanți în Piața Victoriei. A fost închis traficul dinspre bulevardele Kiseleff și Aviatorilor spre Calea Victoriei și dinspre Lascar Catargiu pe Bd. Ion Mihalache.

UPDATE: Sunt 1000 de protestatari la CLuj-Napoca, 2000 de oameni, de asemenea, au ieșit la Sibiu. Proteste sunt și în Timișoara și Iași.

UPDATE: Cateva sute de protestatari sunt la această oră atât în Piața Victoriei, cât si în fața palatului Cotroceni.

STIREA INIȚIALĂ:

Noi proteste de amploare sunt anunţate pe Facebook pentru astăzi, în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestanţii - care cer demisia Guvernului - doresc să facă un tricolor uman în faţa Guvernului.

Tricolorul de duminică

Comunitatea Corupția Ucide organizează duminică un nou protest în Piața Victoriei, în cadrul căruia manifestanții sunt invitați să creeze, la ora 21:00, un tricolor uman.

„Continuăm protestele în același stil pașnic și creativ care ne-a făcut remarcați peste hotare! Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi înșine!

Duminica aceasta creăm împreună cel mai mare TRICOLOR UMAN!

Tot ceea ce trebuie să faceți este să veniți cu un material de culoare: ROȘU, GALBEN sau ALBASTRU + o LANTERNĂ. În ajutorul vostru vom veni cu foi de aceeași culoare pe care la ora 21:00 ni le vom ridica deasupra capului și vom lumina cerul în culorile TRICOLORULUI”, au scris organizatorii pe pagina evenimentului.

Duminica trecută, 300.000 de oameni au aprins lanternele telefoanelor în Piața Victoriei, la prostestul provocat de schimbările pe care Guvernul vrea să le aducă legislației penale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  It is high time for Mr Dragnea to resign from his chair.
  • Like 0
 • check icon
  Acest protest ... este Expresia dezvoltarii unei constiinte de neam puternice care poate sa ne propulseze in randul tarilor civilizate .
  Am fost acolo in Piata , am simtit ..si am sa merg in fiecare zi ...pana la capat ...
  pana cand penali dispar din politica .
  • Like 2
  • @
   check icon
   Am dori ca penali sa dispara din politica , am dori si alte lucruri, va tine insa seama psd si alde de dorinta romanilor ?
   • Like 0
 • Observati ? Fratii si surorile noastre de la Cotroceni,sunt revoltati intre anumite ore cand vin si pleaca in grup.. Inainte si dupa acel orar revin ciitadini linistiti..
  Dumnezeul sa le tina obiceiul ...Ore suplimentare nu se platesc
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult