Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Stela Popescu a murit. Actrița va fi înmormântată duminică

Stela Popescu

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Stela Popescu a fost găsită joi decedată la domiciliul său, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul. Apelul la 112 a fost făcut de fiica sa adoptivă, care a venit la ea acasă, îngrijorată de faptul că nu răspunde la telefon și a găsit-o fără suflare. Alexandru Arșinel, partenerul de scenă al Stelei Popescu le-a spus jurnaliștilor că aceasta nu a mai răspuns la telefon încă de miercuri. „Azi dimineaţă am sunat-o să-i spun că avem o propunere de spectacol la Chişinău şi n-a răspuns. Ea nu a mai răspuns de ieri, ea a murit de ieri, Ea de ieri a murit”, le-a declarat, potrivit News.ro,  Alexandru Arşinel jurnaliştilor aflaţi la locuinţa actriţei. Alexandru Arșinel a spus că week-end-ul următor Stela Popescu avea spectacol programat la Valencia, ultima dată aceasta urcând pe scenă pe 21 noiembrie. 

Actrița urma să împlinească 82 de ani peste o lună. "A fost un om extraordinar. Atât trebuie să ştiţi”, a adăugat actorul.

Stela Popescu va fi înmormântată duminică la cimitirul din Cernica, iar vineri trupul neînsufleţit va fi depus la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase”. 

Ultimul interviu al Stelei Popescu: „Aș schimba la români mentalitatea. Să nu se mai certe!”

Cu două zile înainte să înceteze din viață Stela Popescu a acordat un interviu postului de radio Europa FM, în care spunea că și-ar dori ca românii să nu mai fie veșnic nemulțumiți. „România toată e frumoasă, dar ne străduim din puteri să o distrugem (râde). Eu iubesc România, dar noi suntem veșnic nemulțumiți, veșnic nefericiți. Nu știu de ce ne este teamă să acționăm și ne lăsăm pe mâna altora. Draga mea, eu am fost foarte fericită la Revoluție. Îmi iubesc țara. M-am bucurat că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Dar s-a întâmplat mai puțin decât m-am așteptat. Am crezut că odată eliberați de dictatură, românii vor fi mai fericiți. N-au făcut mare lucru pentru asta. Pentru că s-au speriat, n-au știut de unde să apuce. Unii sunt contra, unii sunt pentru. Românii nu se unesc. Cred că de acolo ni se trage. Se sperie, se contrazic … românii se contrazic, în general. Au aceeastă manie de a nu fi de acord. De ce? … nu înțeleg! ”. 

Actrița, care se pregătea să plece în turneu în Spania, afirma că ar vrea ca românii să nu se mai certe: „Aș schimba la români mentalitatea. Să nu se mai certe! Să fie mai buni, mai prieteni, să nu se mai certe! Să nu mai aud zicala aceea … să moară și capra vecinului! Ba a mai apărut una: să moară vecinul, ca să-i iau capra! … e și dintr-un plus de umor pe care îl are românul. Umor negru. ”

Poliția Capitalei: Trupul neînsuflețit va fi transportat la INML

Compartimentul Morți Suspecte, de la Serviciul Omoruri face, potrivit procedurilor, cercetări în acest caz, a anunțat Poliția Capitalei. „Trupul neînsufletit va fi ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei pentru a fi clarificate anumite aspecte de natură medicală. Cercetările sunt efectuate de către compartimentul Morți Suspecte din cadrul Serviciului Omoruri sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.

Surse din rândul anchetatorilor spun că rudele le-au declarat poliţiştilor că actriţa suferea de diabet, fără a fi cunoscută cu alte boli, iar acum sunt căutate documente medicale. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Crabu check icon
    Poate doar dansul lui Polunin să egaleze naturalețea Stelei Popescu în a juca.
    • Like 0
  • Stela Popescu ne-a descreţit frunţile, atunci când românii se năşteau cu frunţile încreţite. Cine spune că teatrul de revistă nu este teatru să se gândească la Constantin Tănase şi să spună că nu a fost un actor valoros...
    Să-i fie ţărâna uşoară!
    • Like 0
  • pentru persoana stela popescu imi pare rau...la fel de rau ca pentru oricine. cat despre omul public, m-a degustat complet suportul oferit lui arsinel dupa ce a fost dat in vileag ca s-a bagat in fata la transplant de rinichi.. oameni de caracter indoielnic.
    • Like 5
    • @ CommonReader
      Aia cu rinichii a fost urata...dar cine poate sti cum s-ar lupta oricine pentru viata lui? Vina nu a fost a lor ,ci a celor care au decis cui sa dea rinichiul...Ei au fost micii Dumnezei!
      • Like 1
    • @ Danescu Cristina
      nu aveti dreptate..deloc.. e la fel de vinovat atat el cat si doctorii. Daca aperi un act de genul asta te situezi pe acelasi plan moral cu vinovatul...asa incat nu am respect pentru ea. Conteaza foarte mult faptul ca a fost o persoana publica iar severitatea cu care judecam opiniile lor trebuie sa fie foarte ridicata deoarece au o putere de influenta asupra oamenilor de rand.
      • Like 0

Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult