Sari la continut
alt

Diana Marcucheck icon

Diana Marcu este de 18 ani jurnalist. Reporter special la Tineretul Liber, la Flacăra și Privirea, șef departament Banii Nostri, redactor sef la Unica și Tarom Insight și, din 2009, editor la Gândul. În prezent, spune Povești din inima la Inima Copiilor, ca Voluntar de profesie, în cadrul unui proiect Vodafone România, și scrie pe site-ul dianamarcu.ro


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon MIhaela Vlăiculescu

„Ca la trei dimineața să te trezești și să vezi glicemia copilului tău, care-i de 300 sau de 40, și să iei o hotărâre ca un adult care nu ai o pregătire medicală, dar știi că de hotărârea ta depinde viața copilului, este o mare-mare responsabilitate. De asta zic că părinții sunt împuterniciții noștri. Și sunt, să știți, aproape trei sferturi medici. Acesta este adevărul”. Mihaela Vlăiculescu, medic. (Foto: Fundația Vodafone România)

Citește mai mult

newborn

„Mămica, uite bebelușul”, asta a auzit Mădălina de la medicul de gardă ce îi cântărea băiatul născut prematur. Avea puțin peste un kilogram și s-a grăbit să iasă în lume, deși – povestește mama – nimic nu îl zorea. Era o sarcină normală, a treia pentru Mădălina, și mergea regulat la controale, iar ea avea o stare generală bună. Până într-o seară când, după un duș, i s-ar fi făcut rău. Așa a ajuns urgent la spitalul aflat la 28 de kilometri distanță de casă. Era în săptămâna 30 de sarcină, iar România era stăpânită de covid.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Delia Vasiliu

„Am schimbat câteva vieți”, povestește despre sine Delia Vasiliu rememorând ultimii șase ani, în care a trecut și printr-o schimbare de profesie. Absolventă de Științe Economice, a lucrat în banking 20 de ani.

Citește mai mult

Mirela Siminel

„Marea mea șansă este că, în momentul în care deschid ușa casei, de sub un pat iese un copil, de peste o masă vine altul, dintr-un loc sare unul și copiii mă înconjoară. Nu apuc să las geanta jos, că ei sunt pe mine și îmi dau din nou viață”, spune Mirela Siminel, de la Spitalul Clinic Municipal Filantropia din Craiova.

Citește mai mult

neonatologie Caransebeș

Andreea Velescu este psihoterapeut în Spitalul Municipal din Caransebeș. Știa bine secția de neonatologie în care a ales să nască în urmă cu trei ani și a avut încredere. Vine aici în fiecare zi și stă de vorbă cu viitoarele mame, multe aflate la prima naștere. Face consiliere nu într-un cabinet, ci chiar la patul pacientei.

Citește mai mult