Sari la continut
alt

Diana Marcucheck icon

De peste 20 de ani în jurnalism, Diana Marcu a scris și a coordonat diverse proiecte editoriale (reportaj, glossy, leadership, travel, lifestyle) in presa scrisă și online. A fost editor gandul.info si, în prezent, realizează Podcastul de fapte bune, amplificat de Republica. Este bursieră Superscrieri si a Fundatiei Friedrich-Naumann pentru Libertate / CJI și câștigătoare a premiului Jurnalism pentru Șanse Egale pentru presa online. Este susținătoare a Asociației Inima Copiilor. 


Articole publicate check icon

Naru.

După opt ani în care au lucrat în străinătate, în industria horeca, Mara Sandu și Silviu Rusu au imaginat un spațiu care pune Timișoara pe harta gastronomiei europene: Naru, un mic bistro, departe de noxe, de forfotă și de zarvă. Aici fac ceea ce le place și sunt părtași la „bucuria socială”, alături de Lavinia Gheleșan, bucătarul lor șef.

Citește mai mult

Băcănie -

Fără bani la ciorap și doar cu un vis mai vechi, Ionuț Grama a făcut un credit de nevoi personale în primăvara lui 2020, iar banii (10.000 de euro) i-a investit în deschiderea unei băcănii. Prima din lanț, pe Calea Griviței.

Citește mai mult

Corneliu Gavrila

Corneliu Gavrilă este jumătatea brandului FurgaMurga, creat în 2008 alături de fratele său mai mic, Silviu. Și-au dorit o afacere de familie bazată pe autenticitate și meșteșug tradițional, handmade 100%. Astăzi, produsele care poartă numele unui personaj de poveste – FurgaMurga, un fel de Prâslea din Banat – sunt marcă a designului de calitate și nu doar în România: doi președinți de stat au primit obiecte realizate în piele în atelierul lui Corneliu Gavrilă.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Loredana Poenaru

50 de școli publice din România devin din această toamnă centre pentru dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor cu vârste între 6 și 12 ani. Unitățile de educație fac parte din rețeaua Școala din viitor și urmează să primească kituri de tehnologie prin care cei mici învață folosind realitatea augmentată și jocurile video la clasă. Se întâmplă în cadrul unui parteneriat între Fundația Vodafone România și Junior Achievement, anunță Loredana Poenaru, director educațional JA România, la Podcastul de Fapte Bune.

Citește mai mult

Claudiu Prica

„Experiența spitalului nu este una plăcută”, afirmă doctorul, „așa că fii gentil cu cel din fața ta, fii blând când îi vorbești, fă-l să simtă că este tratat cu respect și cu știință”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Camelia Crișan

„Există o creștere liniară a numărului de copii care au note sub 5 la matematică. De ce interesează matematica, în primul rând ca decident și în al doilea rând ca ong-ist care vrea să facă o intervenție comunitară? Pentru că există corelații între succesul profesional al unui copil și notele pe care le ia la matematică. Nu spun că notele la română nu sunt importante sau notele la alte materii, dar asta este o corelație pe care dacă noi o știm trebuie să acționăm în direcția ei. Știm că matematica îți dă șansa să ai mai multă eficiență în orice carieră îi alegi în viață, în viitor”, explică Camelia Crișan, invitată la Podcastul de Fapte Bune.

Citește mai mult