Sari la continut
alt

Diana Marcucheck icon

Diana Marcu este de 18 ani jurnalist. Reporter special la Tineretul Liber, la Flacăra și Privirea, șef departament Banii Nostri, redactor sef la Unica și Tarom Insight și, din 2009, editor la Gândul. În prezent, spune Povești din inima la Inima Copiilor, ca Voluntar de profesie, în cadrul unui proiect Vodafone România, și scrie pe site-ul dianamarcu.ro


Articole publicate check icon

Simona și Alex

“Îl știam un medic foarte calm și relaxat chiar și în situații critice, dar acum era roșu la față, transpirat și extrem de agitat asupra copilului peste care striga încontinu: ‘Suction now!’ / ‘Aspiră acum’! Nu știu cât a durat acel moment, știu doar că a fost un episod suprem față de complicațiile trăite în secție unde aveam instrumentar medical, aparate, mediu steril și echipă. Acum eram în câmp, într-o ambulanță, doar cu un medic și cu doi asistenți, care nu vorbeau engleză și nu erau cadre medicale”. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

Eli Bunea

Ca să trăiască, Eli are nevoie de transplant de intestin, iar organul ar trebui să provină de la un donator uman. În Europa se fac astfel de intervenții, dar la copii cu vârste de peste 5 ani. SUA ar reprezenta o soluție, pentru că acolo se efectuează astfel de proceduri inclusiv în perioada neonatală, dar costurile sunt uriașe. Doctorii Cîrstoveanu și Nine nu se dau bătuți. „Pentru copilul ăsta merg și pe Lună”, spune Luminița Nine, medicul Elenei. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

Maria - terapie

Maria și Andrei Amzărescu au fost fotografiați de părinții lor abia la câteva săptămâni de la naștere. „Am tânjit să le văd ochii și să le mângâi fața”, spune Felicia Amzărescu-Rușanu, amintindu-și primele luni din viața copiiilor săi. Născuți prematur, la doar 28 de săptămâni, micuții cântăreau împreună nici două kilograme. (Foto: Arhiva personală a familiei Amzărescu/ Maria în incubator)

Citește mai mult

Sașa

Sașa este un copil norocos. Din cele 16 săptămâni de viață, pe care le va împlini peste câteva zile, mai bine de jumătate și le-a petrecut într-o cutie din plastic tare, numită masă radiantă, într-o boxă de la Terapie Intensivă nou-născuți, de la „Marie Curie”. (Foto: Alex Popa / Inima Copiilor)

Citește mai mult