Sari la continut
alt

Diana Marcucheck icon

Diana Marcu este de 18 ani jurnalist. Reporter special la Tineretul Liber, la Flacăra și Privirea, șef departament Banii Nostri, redactor sef la Unica și Tarom Insight și, din 2009, editor la Gândul. În prezent, spune Povești din inima la Inima Copiilor, ca Voluntar de profesie, în cadrul unui proiect Vodafone România, și scrie pe site-ul dianamarcu.ro


Articole publicate check icon

neonatologie Caransebeș

Andreea Velescu este psihoterapeut în Spitalul Municipal din Caransebeș. Știa bine secția de neonatologie în care a ales să nască în urmă cu trei ani și a avut încredere. Vine aici în fiecare zi și stă de vorbă cu viitoarele mame, multe aflate la prima naștere. Face consiliere nu într-un cabinet, ci chiar la patul pacientei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Georgiana Băiașu

„Cuvintele sunt vindecătoare și parcă, undeva, prin acele cuvinte Dumnezeu își trimite mesajul lui încurajare. Îmbrățișările sunt ca un balsam. Când nu poți să spui nimic îți deschizi larg brațele și primești omul cu toată durerea lui să se simtă susținut. Să simtă că durerea lui o înțelege cineva”, spune Georgiana Băiașu, președintele Asociației Dincolo de Azi.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Cosmina Simiean

Cosmina Simiean, director general al DGASMB, mărturisește că se confruntă cu multe preconcepții în activitatea sa: „doar persoanele puturoase sunt fie asistați, fie asistenți, că din taxele și impozitele noastre sunt plătiți asistenții sociali și sunt menținuți în societate asistații social. Am văzut și la niveluri destul de înalte, adică oameni pregătiți, cu educație care fac confuzie sau un mic rictus când vorbim despre asistații social”.

Citește mai mult

Marius Ciobanu

„Mica Românie din Sudul Londrei”. Acesta este subiectul mesajului primit în urmă cu două zile de la Marius Ciobanu, un antreprenor român stabilit în Marea Britanie în toamna lui 2012: un video de câteva secunde cu români rezidenți în Regat, îmbrăcați în port național și cântând „Deșteaptă-te române”, într-o biserică din Sudul Londrei. Priviți filmarea. Și parcurgeți, preț de câteva minute, cu ochii și cu mintea, povestea suceveanului Marius Ciobanu.

Citește mai mult