Sari la continut
alt

Diana Marcucheck icon

Diana Marcu este de 18 ani jurnalist. Reporter special la Tineretul Liber, la Flacăra și Privirea, șef departament Banii Nostri, redactor sef la Unica și Tarom Insight și, din 2009, editor la Gândul. În prezent, spune Povești din inima la Inima Copiilor, ca Voluntar de profesie, în cadrul unui proiect Vodafone România, și scrie pe site-ul dianamarcu.ro


Articole publicate check icon

Cătălin Cîrstoveanu - Foto: Octav Ganea

Un nou corp de spital dedicat nou-născuților cu probleme grave de sănătate va fi construit începând din această toamnă la Spitalul de Urgență “Marie Curie” din Capitală, anunță doctorul Cătălin Cîrstoveanu. Construcția ar putea fi finalizată în doi ani, dacă se strâng banii necesari. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Cătălin Cîrstoveanu - Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

„Anul trecut, am avut încă 10 morți pe lista de așteptare. Toți au murit pentru că nu au avut un loc unde să fie puși, nu au avut un aparat de ventilație, un monitor, un incubator și profesioniști care să îi îngrijească. Alții au ajuns prea târziu”, spune medicul Cătălin Cîrstoveanu. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Cătălin Cîrstoveanu

„Ne facem datoria”, declară Cătălin Cîrstoveanu, șeful Terapiei Intensive nou-născuți de la Marie Curie: „Avem 30 de copii de bolnavi, unii dintre ei în stare gravă. La terapie neonat, ne facem treaba”, spune medicul. Mutat în spital în această perioadă, el anunță măsurile speciale luate în secție și păstrează legătura cu o colegă asistentă, depistată cu covid. Contactă a lucrătorului ADP care a mințit autoritățile, asistenta este asimptomatică, în stare bună, și e îngrijită la Spitalul Victor Babeș.

Citește mai mult

Spitalul din Giurgiu

„De la trotinetă la Tesla, așa e trecerea de la ce avem acum la ce urmează să primim”, spune doctor Cristina Pascale imaginându-și ce va însemna pentru copiii pe care îi îngrijește o aparatură performantă și nouă: două monitoare de funcții vitale, două incubatoare deschise și două mese de resuscitare, pe care compartimentul de nenonatologie în care lucrează le va primi în următoarele săptămâni.

Citește mai mult

Irina Mărgărint

La 32 de ani, Irina Mărgărint este una dintre puținele femei cardiochirurg din țară. Și-a ales specializarea la finalului anului IV de Medicină, după un stagiu de practică la Spitalul Militar Central.

Citește mai mult

Dr. Bizubac

„Am botezat împreună, am fost unii lângă ceilalți la nașterea copiilor, ne consultăm la fiecare caz, vorbim în fiecare zi. Am crescut și am trăit modest. Ai mei au făcut împrumut la bancă ca să fac pregătire la Medicină. Nu mi-am dorit să plec din țară, să mă mut, să câștig mai mult”, spune Mihaela Bizubac, medic primar pediatru, specialist neonatolog la „Marie Curie”, în secția de Terapie Intensivă nou-născuți, condusă de medicul Cîrstoveanu. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Cătălin Cîrstoveanu

„Sunt copii care stau pe lista asta și de o lună sau mai mult. Uneori, când îi sunăm pe cei care așteaptă săptămâni în șir ca să ajungă aici, avem o teamă dublată de o jenă, pentru că știi și că, din nefericire, se întâmplă ca unii dintre ei să moară așteptănd transferul”, mărturisește șeful secției de Terapie Intensivă nou-născuți de la „Marie Curie”, Cătălin Cîrstoveanu.

Citește mai mult

Cătălin Cîrstoveanu - Foto: Octav Ganea

Intră plicul românesc în politicile secției? Cîrstoveanu neagă și amintește de perioada în care ca rezident primea câte zece-douzeci de lei. „Când mergeam în secție, apoi, de la internare, nu aveam liniște. Apoi ce făceam când aveam doi pacienți la ușă? Pe cine luam primul? Pe cel care îmi lăsese banii anterior sau pe cel aflat într-o stare gravă? Plicul te face neom”. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult