Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Armin van Buuren revine în România după o pauză de trei ani, la UNTOLD 2023

Armin van Buuren

Armin van Buuren a mixat pe scena principală de la UNTOLD încă de la prima ediție a festivalului de la Cluj-Napoca. 

În 2015- povesteau fondatorii- era destul de dificil să aduci nume mari în România, la un eveniment aflat la prima ediție. „Pentru artiștii mari este mai importantă partea de imagine decât partea financiară. Cu un an înainte de UNTOLD, pe un alt concept de eveniment, am ofertat și dublul fee-ului pentru astfel de artiști. Am fost refuzat pe motiv ca România nu este un loc suficient de cool pentru ei", își amintea directorul festivalului de la Cluj-Napoca, Bogdan Buta, într-un interviu acordat platformei Republica în 2016.

UNTOLD a fost, la prima ediție, cel mai premiat festival din lume- Best Major Festival 2015, Brand of the Year 2015, iar despre campania de implicare socială Pay With Blood au scris BBC, CNBC, Time, The Guardian.

Olandezul s-a aflat, pentru 21 de ani la rând, în lista primilor cinci DJ ai lumii. Încă de la prima ediție, DJ-ul Armin van Buuren a dezvoltat o relație specială cu organizatorii evenimentului de la Cluj-Napoca și cu spectatorii care vin acolo din România și de afară special ca să-l urmărească. O părere personală- show-ul de la UNTOLD 2017 este unul dintre cele mai bune din cariera sa de DJ- își merită cele peste 6,5 milioane de vizualizări pe Youtube, îl puteți urmări aici, dacă nu l-ați văzut deja.

De-a lungul anilor, a pregătit cu atenție show-urile din România- a prelungit reprezentațiile sale peste intervalul agreat și anunțat oficial, petrecând răsăritul soarelui alături de fani.

La ediția aniversară din 2019, Armin van Buuren a mixat șapte ore și jumătate, începând spectacolul cu „Deșteaptă-te Române” acompaniat de membrii Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Artistul revine la festivalul său de suflet, așa cum a declarat în nenumărate rânduri, datorită relației unice care s-a creat între el și publicul UNTOLD. Armin van Buuren este unul dintre cei mai așteptați DJ din povestea UNTOLD și promite că show-ul lui de pe mainstage va fi unul memorabil”, anunță organizatorii în comunicatul oficial de vineri. Acesta este al doilea mare anunț- după Imagine Dragons pentru 2023. De altfel, Edy Chereji, fondator UNTOLD, declara în una din intervențiile sale că se așteaptă ca festivalul să fie sold out în mai. 

Absolvent de Drept, Armin este cel mai bine cotat DJ trance în clasamentul oficial DJ Mag Top 100 și headliner la cele mai mari festivaluri din lume. Nominalizat la premiile Grammy la categoria ,„Cea mai bună piesă dance”, are 12 trofee DJ Awards, 27 premii International Dance Music Awards, un show radio (A State Of Trance) cu peste 45 de milioane de ascultători săptămânal. 

În industrie este un nume foarte respectat pentru că zeci de artiști din toată lumea au devenit cunoscuți datorită colaborării cu el și casa de producție Armada.

Armin van Buuren a fost votat de cinci ori DJ-ul numărul 1 al lumii, a lansat piese care au ajuns pe primul loc în diverse clasamente mondiale, are propriul MasterClass și este implicat în acțiuni de protecție a mediului. În decembrie 2019 a fost numit Ambasador Global al organizației WWF, în cadrul campaniei #BeatPlastic. Armin van Buuren a fost recompensat cu ”Buma Cultuur Pop Award”, unul dintre cele mai prestigioase premii acordate în Olanda și este și personajul unei cărți, ”Armin Only", lansată în 2009 și scrisă de Coen Bom.

Într-un interviu pe care mi l-a acordat în 2017, la UNTOLD, am descoperit un artist decent, încântat de ceea ce realizase până la 41 de ani. Am fost surprins de sfatul pe care-l dădea fanilor- „Citiți în fiecare zi un ziar cu informație de calitate, verificată”, sugerându-le să nu petreacă prea mult timp pe rețelele de socializare și să nu se informeze exclusiv de pe aceste canale, pentru că algoritmii și personalizarea conținutului în funcție de interese pot distorsiona realitatea.

Mulți care îi contestă calitățile de artist pentru că nu gustă genul său află cu surprindere că DJ-ul face în continuare lecții de pian, iar tatăl său are una dintre cele mai cunoscute emisiuni de muzică clasică la radiourile din Olanda.

„Iubesc muzica clasică, puțini știu că tatăl meu are o emisiune de radio cu muzică clasică și este foarte bun la asta. Să fiu pe scenă împreună cu Royal Dutch Orchestra (n.r. la încoronarea regelui Willem) a fost, probabil, unul dintre cele mai importante proiecte ale carierei mele, ceva ce nu am să uit niciodată, s Un moment special și pentru că 5 milioane de oameni au privit la televizor ceremonia și concertul meu”, spunea Armin van Buuren. 

La ediția din 2017, artistul oferea ziariștilor și un scurt moment live- a legat câteva acorduri la un țambal, în backstage- aveți clipul la finalul acestui material. „Locul meu preferat în lume este acolo unde soția mea Erika și cei doi copii (n.r. Fenna și Remy) sunt, acolo unde se află prietenii mei, dar și unde se află admiratorii mei”, îmi spunea Armin.

Pentru 10.000 de fani ai festivalului, înregistrați pe untold.com, călătoria spre UNTOLD 2023 începe pe 28 noiembrie, cu a doua etapă de vânzări. Doar cei care se înscriu până atunci pe site-ul festivalului pot cumpăra abonamente la prețuri speciale, luni, 28 noiembrie, ora 19:00, după cum urmează:

General Access Basic: 129 euro + taxe (preț în timpul festivalului- 250 de euro + taxe)

General Access Risk-Free: 149 euro + taxe (preț în timpul festivalului- 270 de euro + taxe)

VIP: 350 euro + taxe (preț în timpul festivalului + taxe)

Festivalul UNTOLD va avea loc între 3 și 6 august 2023, în Cluj-Napoca.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Sa nu uitam ca aceste festival al tinerilor, frumosi, liber si ... bogati nu are nici o legatura cu muzica. Este pur si simplu numai o afacere.
    P.S. Imi place cum romanul este expert in musica trance si techno, dar in afara festivalului ne se asculta aproape deloc,
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult