Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Așa arăta în această dimineață porțiunea din Centura Bucureștiului „inaugurată” anul trecut de ministrul Transporturilor. Asociația Pro Infrastructura: „Cerem explicații urgente”

centura bucuresti inaugurata in 2017

(Foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructura)

O imagine cu un „lac” format pe un segment din Centura Bucureștiului, „inaugurată” anul trecut de Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, a devenit virală pe rețelele de socializare.

Asociația Pro Infrastructura, ONG-ul care monitorizează proiectele de infrastructură și care a făcut publică fotografia, precizează că circulația a fost deschisă pe acest tronson „în plin șantier”, fără ca viaductul Dragomirești să fie gata și fără strat de uzură. Asociația cere explicații constructorului și oficialilor de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru lămurirea situației.

„În această dimineață la ora 07:00 (oră de vârf), așa arăta Centura București (DNCB) în zona Rudeni, parte din secțiunea A1-DN7 «inaugurată» anul trecut de fostul ministru Răzvan Cuc. De fapt, a fost inaugurată în plin șantier, fără să fie gata viaductul Dragomirești și fără strat de uzură (...)”, scrie în mesajul Asociației Pro Infrastrutura.

„De altfel, toată secțiunea extinsă a DNCB între Chitila și Dragomirești are mai multe « depresiuni» unde se adună apa, iar rigolele nu deversează apa spre câmp și există un risc ridicat de inundare când plouă mai tare”, explică ONG-ul.

Postarea integrală a Asociației Pro Infrastructura:

„În această dimineață la ora 07:00 (oră de vârf), așa arăta Centura București (DNCB) în zona Rudeni, parte din secțiunea A1-DN7 "inaugurată" anul trecut de fostul ministru Răzvan Cuc. De fapt, a fost inaugurată în plin șantier, fără să fie gata viaductul Dragomirești și fără strat de uzură, așa cum am povestit și celor de la PRO TV în emisiunea "România, te iubesc!" difuzată duminică.

De altfel, toată secțiunea extinsă a DNCB între Chitila și Dragomirești are mai multe "depresiuni" unde se adună apa, iar rigolele nu deversează apa spre câmp și există un risc ridicat de inundare când plouă mai tare.

Cerem explicații urgente din partea proiectantului, constructorului și oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a lămuri situația!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am adus Venetia la marginea Bucurestiului! Cu un ochi razi si cu unul plangi...In fiecare zi vedem astfel de grozavii si o (tot mai mica) parte din noi se incapataneaza (si bine face!) sa creda ca lucrurile pot fi facute si corect. Din pacate, incapatanarea aceasta devine, cu fiecare zi, o cale tot mai sigura spre deziluzie. In aproape 30 de ani Bucurestiul nu are o amarata de centura functionala! Nu am putut si nu putem sa facem mai mult! Si iata ca, aproape ca o razbunare a sortii, la fiecare ploaie mai serioasa ultimii kilometrii inaugurati cu "pamblica" sunt sub apa. Si atunci cand nu ploua, imaginea centurii este tot una e cosmar! Mii de pungi si gunuaie ofera trecatorilor imagini cutremuratoare la cativa kilometrii de centrul unei capitale UE. Daca esti unul dintre cei "tot mai putini", strangi volanul tare, treci mai departe si te gandesti daca tara asta mai are totusi vreo sansa...
  • Like 0
  • @ Dumitran Laurentiu
   Tin sa va contrazic un pic la nuanta cuvintelor, as modifica ceva in textul dvs: "Nu am vrut si nu vrem sa facem mai mult" in loc de "nu putem" :)
   • Like 3
  • @ Radu Andrei Malica
   Completare : Si nici nu vom vrea. Ce nevoie-avem de-atata sosea, Noi votam cu ei, orice jaf ar face, ca suntem neghiobi, si asta ne place . Sa traiasca Cucii si toti mamelucii in frunte cu Dracnu, Ca tot ne ia Dracu.
   • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult