Sari la continut
alt

Alexandru Iacobcheck icon

Născut în 1965, absolvent al Universității Al. I. Cuza Iași, 1988, profesor de geografie și lb. germană; titular la Colegiul Național Petru Rareș Piatra Neamț din 1994. Certificat profesional în management Open University.


Articole publicate check icon

elevi liceeni

Printre aspectele pozitive ale acestui proiect se află și propunerea de Bacalaureat centrat pe competențe, inspirat din modelul testelor PISA, testare care în anul 2018 a relevat gradul ridicat de analfabetism funcțional din România, declanșând un nou val de discuții despre problemele învățământului românesc.

Citește mai mult

la scoala - ghiozdan - Foto Inquam Photos / Alberto Groşescu

De pildă, un profesor care vine de la o școală din mediul rural și vrea un post în urban trebuie să aibă niște note minime la examene sau concursuri din trecut. Dar dacă participarea la concursuri nu e punctul său forte sau nu îndeplinește condițiile, însă are prieteni cu funcții, ce perspective i se deschid?

Citește mai mult

Alegeri în București

Candidații se prezintă, de regulă, în fața alegătorilor cu propuneri concrete de proiecte ambițioase, dar consider că pentru un candidat care nu provine din primărie, a propune proiecte înainte a avea acces la informații concrete interne (financiare, tehnice, resurse umane etc.) este cel puțin inadecvat. Așa că oferta mea ar fi centrată pe metodă. Iată detaliile modului de abordare: (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Rezultate afișate bac

Ideea de bază a unui astfel de examen de maturitate ar fi o singură probă, poate ceva mai lungă (4-5 ore, dar cu pauză), desfășurată integral în fața computerului, în care să fie evaluate toate competențele esențiale precum și cultura generală. (Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu)

Citește mai mult