Sari la continut
alt

Anda Simioncheck icon

Anda Simion este specialist în comunicare și PR. A absolvit cursurile Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și a lucrat vreme de 9 ani la Gazeta de Sud, cel mai citit cotidian regional din România, în departamentul de Marketing. A redactat mai multe materiale pentru ziarul la care a lucrat, dar și pentru alte publicații. Este pasionată de teatru și scrie ocazional cronici de spectacol. În prezent este consultant de imagine.


Articole publicate check icon

Protest educație/ Foto - Inquam Photos/ Octav Ganea

Rar mi-a fost dat să văd atâta înverşunare împotriva unui grup social precum am întâlnit în privinţa profesorilor. Sunt căsătorită cu un profesor şi până şi în miezul familiei am întâlnit adesea frecuşuri mai mici sau mai mari legate de profesia soţului meu. Foto - Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește mai mult

Care lapte e mai bun

În urmă cu mai bine de trei ani, în timp ce fetița mea, pe atunci în vârstă de trei ani, dormea, am început o joacă în versuri. O poezie despre o vacă nițel ciudată, care se trezește într-o dimineață în sudori reci, în plină criză existențială. O întrebare nu îi dă pace: Care lapte e mai bun?

Citește mai mult

Desen Aurora

O chema Mara. E octombrie 2019. Au trecut abia câteva zile de când m-am întors în redacția ziarului în care am lucrat șapte ani. Am șapte ani de experiență de redacție, dar nu ca jurnalist, ci ca specialist PR. Sunt jurnalist cu acte-n regulă doar de câteva zile.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon cimitir - Foto: Cordelia Molloy / Sciencephoto / Profimedia

“Alo, domnu Jean? Am şi eu numărul de o cunoştinţă, aţi rezolvat-o dumneavoastră cu o problemă, ştiţi la ce mă refer. Voiam să mă ajutați şi pe mine dacă puteţi. Că am înțeles că sunteţi om serios ”, spune doamna în bluză albastră, sprijinită de un baston, în timp ce se urcă în autobuz. După acest preambul în care pare că încearcă să păstreze discreţia, doamna cu baston se aşază pe scaunul din autobuz şi devine brusc directă. (Foto: Cordelia Molloy / Sciencephoto / Profimedia)

Citește mai mult

Ambulanță Covid

Aici, la noi, omul de rând ascultă de popă, nu de medic. Iar biserica îl cheamă la moaşte, nu la vaccin. Aici, la noi, omul de rând îşi ia adevărurile de la canale unde jurnalismul a fost înlocuit de circ şi pocit de oameni care şi-au atârnat deontologia şi sfințenia celor trei surse în cui. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Bogdan Truică

„Sunt foarte multe surse de informaţii în epoca în care trăim, iar mulţi oameni citesc, de când cu pandemia, tot felul de sfaturi şi recomandări de pe Google, de pe Facebook, de pe diverse site-uri. Eu sunt de părere că trebuie să lăsăm specialiştii să îşi facă treaba. Şi eu îmi pot da cu părerea despre elicoptere sau despre maşinile de cursă, dar sunt farmacist şi nu cunosc suficiente lucruri care să legitimeze această părere”.

Citește mai mult

corectitudine politica

Cred că oamenii au dreptul să facă alegeri proprii atâta timp cât nu afectează libertățile și alegerile celorlalți, pe principiile lui Stuart Mill. Însă când corectitudinea politică ajunge stindardul unor indivizi care văd răul acolo unde nu există, ba mai mult, au tendința de a transforma în rău și ce este bun, atunci pe mine această noțiune mă pierde. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult