Sari la continut
alt

Anda Simioncheck icon

Anda Simion este specialist în comunicare și PR. A absolvit cursurile Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și a lucrat vreme de 9 ani la Gazeta de Sud, cel mai citit cotidian regional din România, în departamentul de Marketing. A redactat mai multe materiale pentru ziarul la care a lucrat, dar și pentru alte publicații. Este pasionată de teatru și scrie ocazional cronici de spectacol. În prezent este consultant de imagine.


Articole publicate check icon

Ilustrație Covid

De‌ ‌fiecare‌ ‌dată‌ ‌când‌ ‌cineva‌ ‌o‌ ‌întreabă‌ ‌cum‌ ‌a‌ ‌fost,‌ ‌i‌ ‌se‌ ‌umplu‌ ‌ochii‌ ‌de‌ ‌lacrimi.‌ ‌Dar‌ ‌asta‌ ‌nu‌ ‌se‌ ‌întâmplă‌ ‌prea‌ ‌des,‌ ‌pentru‌ ‌că‌ ‌oamenii‌ ‌mai‌ ‌degrabă‌ ‌fug.‌ ‌Frica‌ ‌îi‌ ‌stăpânește.‌ ‌ ‌A‌ ‌avut‌ ‌Covid.‌ ‌S-a‌ ‌vindecat,‌ ‌dar‌ ‌pentru‌ ‌cei‌ ‌din‌ ‌jur,‌ ‌pare‌ ‌să‌ ‌poarte‌ ‌veșnic‌ ‌stigmatul‌ ‌bolii.‌ (Foto: Inquam Photos/ Liviu Chirica)

Citește mai mult

Duba blur

„A venit în țară fiindcă are probleme de sănătate și nu mai avea de lucru. S-a izolat timp de şase săptămâni în Londra, sperând că se va deschide firma la care lucra, deoarece a rămas fără serviciu, fără bani de chirie, utilități și mâncare“.

Citește mai mult

Centru carantină Calafat

Centrele de carantină instituite de autorități, care ar trebui să ajute la controlul răspândirii COVID-19 în rândul comunității, sunt un adevărat butoi cu pulbere.Mai mulți oameni se plâng, de la instituirea măsurilor de carantină, de condițiile pe care trebuie să le suporte în centrele unde sunt nevoiți să petreacă 14 zile.

Citește mai mult

Medicul Sorin Alexandru

Echipat cu un halat de unică folosință, viziera „proprietate personală a unei colege” și cu picioarele învelite în saci de gunoi lipiți cu scoci, medicul ilustra rezonant cât de nepregătit este sistemul medical în fața unui adversar atât de crâncen, pe care nici măcar nu îl cunoaștem suficient.

Citește mai mult

Filantropia Craiova

Nu e normal să existe încă şpaga? Pardon, să o spun frumos: „plata informală“. Nu e normal, desigur. Nu e normal să dai, mai ales când nu ţi se cere. Dar care este cauza persistenţei acestor „plăţi informale“? Frica. Le e frică oamenilor de ce li se poate întâmpla în spital. Sursa foto captura video /Gazeta de Sud

Citește mai mult

colectiv imagini

La patru ani distanţă de Colectiv, focul mai răbufneşte încă, şi mai deschide răni. Iar responsabilii caută scuze. Arafat are probleme cu memoria. Nu îşi aminteşte de nicio filmare, deşi sursele care au scos-o la iveală spun că a văzut-o şi a muşamalizat-o. Foto Libertatea.ro

Citește mai mult

Pensionar la vot

Le cerem părinților noștri să se sacrifice, să înțeleagă că pentru echilibrarea situației e nevoie, uneori, și să strângi cureaua. Dar bătrânii noștri au strâns destul cureaua. Au trăit vremuri în care primeau pâine cu porția. Au făcut destule sacrificii și eforturi mari ca noi, generația tânără, să facem o facultate. (Foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu)

Citește mai mult