Sari la continut
alt

Antoaneta Oprișcheck icon

Antoaneta Opriș este strateg de comunicare, coautor al filmului documentar colectiv, mama a trei copii. Scrie onest și necenzurat despre relația adult-copil-adult.


Articole publicate check icon

Călătorii

Este un singur fel în care eu înțeleg călătoritul: aproape desculț, fără grija bagajului sau a programului, putând să te oprești oricând să dansezi cu niște necunoscuți pe stradă, pregătit să schimbi în orice moment direcția în care mergi. Pentru mine călătoritul este un parcurs afectiv, nu unul geografic. Este ca viața, superb dacă nu-i ceri nimic bătând din picioruș.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mama și fata la cumparaturi

Dacă li se îngăduie, copiii se adaptează și se comportă ca toți ceilalți oameni, iar tratamentul egal îi face să se simtă respectați. Educația vizuală și estetică, dezvoltarea bunului gust încep de când deschid ochii, cu obiectele și spațiile pe care le văd și cu care intră în contact în primii ani de viață.

Citește mai mult

Decluttering

Am plecat de acasă la 18 ani cu un ruscac în spate. Am ajuns după câțiva ani, la prima mare mutare din viața mea adultă, să am foarte multe de cărat: cărți, haine, pantofi, obiecte. Colorate, noi, adunate de peste tot, oricând am poftit ceva, oricând mi-a plăcut ceva. Împachetând, mi-am dat seama de volumul lor. De inutilitatea lor. De lipsa lor de însemnătate. M-am scuturat și am lăsat în urmă tot ce nu îmi trebuia. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Grădina din casă

Astăzi cresc împreună cu copiii mei o grădină în casă și una pe casă. Creștem plante verzi în casă, peste 70 de ghivece, și plante aromate, legume și flori pe terasa de pe acoperiș. Le tundem și le menținem la dimensiunea corectă pentru spațiul de care dispunem și pentru puterile noastre. Nu aruncăm nicio rămurică. Înrădăcinăm tot, în apă, în geluri, cu prafuri sau fără. Plantăm și dăm mai departe. Anul trecut am făcut cadou peste 100 de plante. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult