Sari la continut
alt

Corina Popacheck icon

Corina Popa este filolog, absolventă a Școlii Diplomatice din Madrid și a două programe de masterat, în domeniul relațiilor internaționale și al lingvisticii. În prezent, doctorand în analiza discursului, la Facultatea de Litere a Universității din București, cercetător și consilier parlamentar pe probleme de educație.


Articole publicate check icon

Inițiativa Fără Penali

Ca un bulgăre de zăpadă, echipa s-a mărit de la o zi la alta. Voluntarii s-au răspândit în toate colțurile lumii. În Ploiești sau în Toronto, în Teleorman sau Paris, mii de voluntari transmiteau un mesaj comun:... (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Microfon

Minciuna devine un mod de comunicare socială acceptat prin consens, care neagă libertatea celorlalți. Dacă minciuna privată are grave repercusiuni la nivel individual – „x îl înșală pe y”, minciuna colectivă are efecte devastatoare. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Liviu Pop

Liviu Pop, părăsește, pentru câteva zile, masa cercetărilor lingvistice de mare subtilitate semantică (a nu se uita episodul „greșeală” versus „eroare”) și realizează un bilanț al mandatului de șase luni, în care inventariază reușite, precum: compendiul pentru clasa a V-a, motivarea personalului didactic, legea manualului unic sau extinderea programului „masă caldă”. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult