Sari la continut
alt

Daniel-Constantin Ciungucheck icon

Daniel-Constantin Ciungu este fondator PACT: Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor. După 6 ani de studii și muncă în Danemarca, de la 1 Ianuarie 2016 s-a întors definitiv în România. Daniel a lucrat atât în industria IT în România cât și în cea a energiei regenerabile în Danemarca și România.

Din 2012 este Sales Manager pentru senzori, responsabil pentru 13 țări din Europa de Vest și de Est, într-o companie daneză din domeniul pompelor, senzorilor și energiei regenerabile. Este interesat de concepte ce țin de tratamentul apei, micro-generare a energiei, antreprenoriatul întreprinderilor micro, mici și mijlocii, tehnologii pentru energie regenerabilă pentru curent și căldură, sisteme de e-government și îmbunătățirea relației statului cu cetățeanul.

Crede cu tărie că România are atât resursa intelectuală și ambiția ce sunt atât de necesare pentru a deveni un lider în Europa, atât în domenii precum cercetarea și dezvoltare cât și în agricultură și turism. S-a întors în țară tocmai pentru a contribui la dezvoltarea României și pentru a pune umărul la muncă, alături de toți românii care nu și-au pierdut speranța că împreună putem reuși să redăm demnitatea tuturor românilor, din țară și de afară.

Daniel deține o diplomă de licență de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica București (2005-2009) și are un masterat în dezvoltarea afacerilor bazate pe tehnologie, de la Universitatea Aarhus din Danemarca (2009-2012), cu un semestru Erasmus la Universitatea Tehnică din Delft, Olanda(2010). Este adeptul gândirii că oamenii trebuie judecați după fapte, acțiuni și deciziile pe care le iau în viață și înțelege că dezvoltarea României nu este o muncă de un an doi, ci o muncă care va dura decenii. Vorbim de educație, cultură, sănătate, infrastructură ca piloni ai unei fundații solide.

Consideră că PACT este singura mișcare de tip grass-roots care are potențialul de a face aceste schimbări atât de necesare cât mai rapid, cu integritate și transparenșă totală. Iubește România, munții săi și ospitalitatea și bunătatea românului de rând ce încă rezistă într-o lume plină de încercări complexe.


Articole publicate check icon

Protestatari miercuri București

O prietenă ne spunea aseară cum a tot încercat să își convingă bunica să nu mai creadă în minciunile și acuzele fără fond proliferate de anumite televiziuni. Și până la urmă, cel mai bun exemplu, cel care poate a reușit să o convingă a fost... (Foto: Cristian Vasile)

Citește mai mult

Protestatar

Mesajul meu era simplu - „Deși e frig și e mai bine în casă la căldură, noi țipăm și pentru tine”. Drept urmare, fă totuși un efort și vino alături de noi să protestezi, vino să le spui corupților că nu vor scăpa basma curată. (Foto: Daniel-Constantin Ciungu)

Citește mai mult

Campanie electorala

Au fost oameni care ne-au îmbrâncit, au fost chiar și câțiva care ne spuneau clar că ei votează doar PSD, nu străini și nu oameni care le taie pensiile. (FOTO: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult