Sari la continut
alt

Eduard Țonecheck icon

Jurnalist din 1991. Sport și lifestyle. Fost redactor șef al publicațiilor FHM și Playboy. Autor al cărților Întoarcerea acasă și Castelul Prințesei de Caramel. Owner al site-ului de călătorii TukTuk.ro și al celui de gastronomie ChiliPepper.ro


Articole publicate check icon

Nashville, Tennessee

Nashville, Tennessee. Orașul în care s-a născut muzica americană. Mă plimb pe o stradă – e bulevardul central, se numește Broadway – și, dintr-o cutie, se aude muzică. E o cutie neagră, n-are nimic special, la prima vedere pare un coș de gunoi, doar că n-a aruncat nimeni în ea vreun rest de burger. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Madeira

Cinci zile mi-au trebuit ca să-mi dau seama că Madeira e cea mai mișto insulă din lume. Nu sări – știu că ai fost în alte o mie de insule mai mișto, prin Pacific, prin Caraibe, prin Mediterană sau pe Lună. E dreptul tău să-ți alegi insula, păstreaz-o liniștit, ți-o respect. Dar până când ajung pe insula aia pustie (nu cea din caricaturile de pe vremuri, care avea un palmier și-un rechin priponit) în care Paradisul e un fel de promisiune împlinită, rămân la Madeira. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Mica Sirenă

Acum, Copenhaga-mi vorbește. Mă îndeamnă să ies din camera de hotel și să-i caut Sirena. În 2013, Raportul Mondial al Fericirii îl desemna drept cel mai fericit oraș al lumii. Îți vine să râzi când auzi asta: undeva, cândva, ai auzit că scandinavii se sinucid pe capete, din pricina depresiei la care-și aduce aportul lipsa de soare. Doar că danezii sunt altfel și se pare că știu să-și coloreze orașul și să-l păstreze în permanență viu. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Table Mountain

Citisem despre cât de periculos e să mergi pe stradă în Africa de Sud și, ce-i drept, deși abia peste vreo doi ani aveam să ajung în Johannesburg, unde am văzut sârmă ghimpată pe gardurile caselor și afișe pe stâlpi cu ”Atenție! Jaf la banca X”, am avut un nod în gât când am ieșit din hotel pentru a merge în marina patronată de Regina Victoria și de Alfred cel Mare.

Citește mai mult