Sari la continut
alt

Emil Hurezeanucheck icon

Emil Hurezeanu este în prezent ambasadorul României la Berlin. Este scriitor, publicist și analist politic. Voce legendară a Radio Europa Liberă, a condus secția română Radio Deutsche Welle din Koln și a realizat unele dintre cele mai apreciate emisiuni de analiză politică din România. A publicat două volume de eseuri politice, „Între câine şi lup” (1996) şi „Cutia Neagră (1997), pentru cel din urmă primind Premiul pentru Publicistică al Uniunii Scriitorilor din România.


Articole publicate check icon

Regele Mihai alături de mama sa

Regele Mihai a fost contemporan cu două generații de Brătieni, cu Maniu, Regele Ferdinand, Iorga, Goga, Briand, Titulescu, Stresemann, Hitler, Churchill, Stalin, Antonescu și Ceaușescu. Le-a intersectat calea și destinele ca rege-copil, apoi tânăr rege, monarh exilat, izgonit, reîmpământenit, supraviețuindu-le nu doar fizic, ci parcă în ritmul mai profund al unei justiții făcute sieși și țării sale și al recâștigării libertății cetățenilor ei. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Regele Mihai I al Romaniei

Republicanii tiranicizi ai ultimului deceniu au făcut tot posibilul ca regalitatea să fie sinonimă cu o relicvă, iar regele să fie perceput ca o întruchipare a fantomelor shakespeariene, rău prevestitoare pentru uzurpatori și sicofanți, instalați comod în culpele originare ale democrației originale. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Vă fac părtașii unor experiențe paradoxale și binevenite. Un revoluționar critic cu mijlocul imperfect al revoluției antidictatoriale eșuate și un poet renăscut în protestul legitim împotriva guvernului liber ales.

Emil Hurezeanu
Citește mai mult