Sari la continut
alt

Laurențiu Pleșcacheck icon

Laurențiu Pleșca este asistent de proiect în cadrul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile. Este licențiat în Științe Politice, Universitatea din București, în prezent fiind masterand la aceeași facultate, Programul de Studii Europene. Vorbește 3 limbi străine: engleză, italiană și rusă. Principalele sale puncte de interes în domeniul politic sunt: dezvoltarea economică a României în cadrul UE, securitatea UE, Parteneriatul Estic. De asemenea, îl preocupă integrarea europeană și analizează politica internă și externă a României, cât și a Republicii Moldova.


Articole publicate check icon

Maia Sandu - Foto: Getty Images

Republica Moldova a fost supusă unei încercări fără precedent. Criza gazelor a demonstrat cât de vulnerabil poate fi un stat într-o situație de criză, chiar și artificială, provocată de actori statali cu interese de destabilizare a unei țări care și-a dorit să meargă pe un alt curs de dezvoltare. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Maia Sandu, PAS

De îndată ce Maia Sandu împreună cu Partidul Acțiune și Solidaritate au declașat aceste alegeri parlamentare anticipate era clar pentru toată lumea că acest partid are șanse foarte mari să obțină majoritate de sine stătător. (Foto: Inquam Photos/ Adel Al-Haddad)

Citește mai mult

R.Moldova - steag

Duminica aceasta, pe 11 iulie 2021 au loc mult așteptatele alegeri parlamentare anticipate de la Chișinău. Acestea au fost declanșate de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu cu suportul a doar 15 deputați cât avea fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate. (Foto: Sergei Gapon / AFP / Profimedia)

Citește mai mult

Unirea RM

Pe fundalul suportului continuu al României în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, cu ajutor umanitar compus din măști de protecție, medicamente, echipament medical și vaccin în cantități considerabile uite că procentul celor care își doresc și susțin Unirea a crescut cu aproape 7% într-un timp relativ scurt.

Citește mai mult

Maia Sandu

Se împlinesc 3 luni de când Republica Moldova nu are un guvern funcțional cu puteri depline. Republica Moldova este una dintre puținele țări din Europa și din lume, care în momentul de față, în loc să ia toate măsurile de stopare a epidemiei de coronavirus, se confruntă cu o criză sanitară, economică și politică. (Foto: Prodimedia)

Citește mai mult

Coadă vot, moldoveni

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc duminica aceasta, 1 noiembrie. Iar pentru a înțelege mai bine esența acestor alegeri prezidențiale, trebuie să trecem în revistă profilul celor opt candidați la funcția de șef al statului. În cursa prezidențială avem 5 candidați de dreapta și 3 candidați de stânga. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult