Sari la continut
alt

Laurențiu Pleșcacheck icon

Este doctorand al Școlii Doctorale de Științe Politice, Universitatea din București și cercetător științific la Centrul Român de Studii Ruse, Universitatea din București. Licențiat în Științe Politice, cu studii masterale în Studii Europene și Relații Internaționale și vorbește 3 limbi străine: engleză, rusă și italiană. Principalele domenii de expertiză: geopolitica Rusiei în zona Mării Negre, spațiul ex-sovietic, Parteneriatul Estic și politica internă și externă a României și Republicii Moldova.


Articole publicate check icon

Gagauzia

Duminica aceasta, 14 mai 2023, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din Turcia au avut loc alegerile pentru guvernatorul (bașcanul) Găgăuziei. Dacă la Ankara situația este încă incertă referitoare la cine va câștiga duelul electoral dat între Recep Tayyip Erdogan și Kemal Kilicdaroglu, atunci la Comrat, “frații mai mici” au decis cine să câștige - banii murdari. (Foto: Daniel Mihailescu / AFP / Profimedia)

Citește mai mult

Viktor Orban - AFP/ Profimedia

Regăsim mai multe elemente de intimidare a opoziției unite din Ungaria. Chiar dacă aceste metode nu sunt ca cele dictate din turnurile de la Kremlin, este cert că astfel de comportamente totalitare nu-și au legitimitatea într-o țară care poate avea mult mai mult potențial. (Foto: AFP/ Profimedia)

Citește mai mult

Discursul lui Putin

Pare că două luni de război nu sunt suficiente pentru ca Vladimir Putin să-și dea seama că războiul cu Ucraina aduce mai multe pierderi decât câștiguri. Totuși pentru că Putin a declanșat acest război nu poate ajunge la pace până nu livrează niște rezultate pe care rușii să le perceapă drept o victorie asupra “fasciștilor ucraineni”. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Pervîi Canal

Emisiunea specială de la Pervîi Canal - TV 1, (canalul rusesc cu cea mai mare acoperire națională și controlat de Guvernul Federației Ruse) din seara de 28 februarie 2022 începe cu primele cuvinte ale prezentatorului, îmbrăcat într-un tricou cu inscripția Z - literă pe care o regăsim pe toate tancurile și tehnica invadatoare rusească.

Citește mai mult