Sari la continut
alt

Mihai Coca-Cozmacheck icon

COO Metropolitan Life

Mihai Coca-Cozma lucrează de peste 20 de ani în funcții de conducere în domeniul asigurărilor de viață și pensiilor administrate privat, având și o experiență bogată în fuziuni și achiziții pe piața locală. În tot acest timp, a participat la deschiderea unor noi linii de business și la extinderea pieței de asigurări. În noiembrie 2000, Mihai Coca-Cozma a devenit Deputy General Manager și COO (Chief Operational Oficer) la AIG România, iar în mai 2007 a preluat funcția de Președinte al Consiliul de Administrație și Manager General al Metropolitan Life Pensii.

Mihai Coca-Cozma coordonează și aplică strategii care conduc la modernizarea și dezvoltarea industriei de asigurări de viață și pensii administrate privat, fiind unul din principalii susținători ai inovațiilor în domeniu (aplicații online pentru despăgubiri, facilitarea accesului la asigurările de viață prin soluții tehnologice online și aplicații pentru telefoane inteligente).

Mihai Coca-Cozma a absolvit facultatea la Institutul Politehnic București. Deține un EMBA (Executive Master of Business Administration) urmat la ASEBUSS (program derulat de Academia de Științe Econimice București împreună cu Washington University-Seattle).

Mihai Coca-Cozma

Metropolitan Life a lansat de curând aplicația e-Claims, cu ajutorul căreia clienții pot solicita și obține despăgubirile fără să fie nevoiți să aducă sau să trimită documentele pentru dosar pe suport de hârtie.

Citește mai mult

Pensionari fericiți

Una din cele mai mari provocări la nivel mondial este asigurarea unui trai decent persoanelor vârstnice peste câteva decenii, în condițiile scăderii natalității în țările considerate civilizate și cu economii stabile. În România, potrivit proiecției specialiștilor în demografie și statistică, dacă astăzi avem o populație de 19,9 milioane de persoane, în anul 2030 aceasta va scădea la 17,7 milioane. Dramatic este că în anul 2060 vom ajunge la doar 11,9 milioane de locuitori. O cădere aproape la jumătate față de populația din prezent, în condițiile în care migrația, natalitatea și fertilitatea rămân neschimbate față de media ultimilor 20 de ani.

Citește mai mult

Mihai Coca Cozma, Metropolitan Life Pensii

Piața pensiilor private este un barometru al stării economiei românești, spune Mihai Coca-Cozma, director general Metropolitan Life Pensii. Creșterea economică s-a văzut, astfel, în prima jumătate a acestui an, în felul în care a crescut contribuția medie pentru un angajat, de la 115 lei la 124 de lei. În paralel însă, a existat o altă tendință, una îngrijorătoare.

Citește mai mult

Bunic cu nepoții la pescuit

Fără să scoată vreun ban din buzunar, fiecare salariat care are până în 35 de ani și care și-a ales un fond de pensii administrat privat are în prezent un cont individual de pensie unde îi sunt virați lunar o cotă parte din banii de CAS (Foto: Guliver/Getty Images).

Citește mai mult