Sari la continut
alt

Nucu Morarcheck icon

Este absolvent al facultății de Transporturi din Universitatea Politehnică București, din 1996 a lucrat la CFR-Marfă în domeniul relațiilor internationale. Timp de 15 ani, începând cu 2003, a lucrat ca Sales Manager și Country Manager pentru subsidiara SNCF (căile ferate franceze) ERMEWA. În timpul liber a colaborat la Radio Turda, realizând emisiunea politică „Poziție și Opoziție”, scrie articole în publicații de specialitate (Jurnalul Feroviar, Railwaypro, RDV), este Președintele Asociației Naționale a Deținătorilor de Vagoane din România (ADV). Scrie din când în când pe blogul personal nuculus70.blogspot.ro.  


Articole publicate check icon

terasă - Getty

„- Ce e porcăria asta cu amnistia fiscală? Adică noi de la firmele private ne-am plătit toate datoriile la timp ca să acoperim datoriile firmelor de stat? Auzi, datoriile istorice ale firmelor de stat. Pai dacă sunt ineficiente și merg numai în pierdere, de ce le mai țin să funcționeze?” (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Copii la strand

Am găsit într-un fund de poieniță, lângă gardul pe care îl săream când eram copil sa intru fără bilet, într-o zona în care nici bazinele nu le mai vedeam, pe un pat de corcodușe coapte și căzute prin iarba, niște șezlonguri aruncate în dezordine.

Citește mai mult

Liviu Dragnea - mici

Am ascultat un interviu dat de Doina Cornea. Cunoscuta disidentă împotriva comunismului spunea că pe vremea lui Ceaușescu a luptat împotriva nimicului. (În ziua în care Doina Cornea a fost condusă pe ultimul drum de cei puțini, Liviu Dragnea, liderul partidului de guvernământ, a împărțit mici la PSD - Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Citește mai mult

Concediere

Prin puține vorbe, cu o mină preocupată, partenerul i-a transmis că el nu se mai potrivește cu profilul companiei, nu e energic, ca urmare va fi concediat începând cu luna viitoare. Locul lui va fi preluat de ajutorul său care a cerut o mărire de salariu. În locul ajutorului vor angaja un junior. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Taxi

M-am gândit în mod ipotetic dacă în acea mașină de taxi ar fi avut loc o tâlhărie, un viol sau chiar o crimă cum ar fi fost identificat șoferul. Am observat că există o solidaritate de invidiat între taximetriști, imediat ce un coleg are o problemă, apar încă zece taximetriști.

Citește mai mult

Om al străzii

E permanent revoltat, nu înțelege cum a putut să ajungă în situația asta, nevasta patronului de la supermarket îl numește cerșetor. „Aircraft engineer”, îmi spune el cu tristețe în glas. Are nevoie de un RMN, nu știu dacă se droghează, îmi e rușine să-l întreb. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Mocănița 1998

Într-o ultimă încercare eroică de a salva traficul de pe linia îngustă, am transformat câteva vagoane platformă în vagoane turistice și am realizat chiar dintr-un vagon de clasa I un vagon bucătărie cu restaurant. Am sperat, am așteptat și, în final, linia îngustă a fost închisă. Nu era rentabilă. Eu personal m-am înscris în asociații de salvare a Mocăniței, am scris la ziarele locale, am vorbit la radioul și la televiziunea locală. În final, am eșuat în mod lamentabil. (Foto: Arhiva personală)

Citește mai mult