Sari la continut
alt

Nucu Morarcheck icon

Este absolvent al facultății de Transporturi din Universitatea Politehnică București, din 1996 a lucrat la CFR-Marfă în domeniul relațiilor internationale. Timp de 15 ani, începând cu 2003, a lucrat ca Sales Manager și Country Manager pentru subsidiara SNCF (căile ferate franceze) ERMEWA. În timpul liber a colaborat la Radio Turda, realizând emisiunea politică „Poziție și Opoziție”, scrie articole în publicații de specialitate (Jurnalul Feroviar, Railwaypro, RDV), este Președintele Asociației Naționale a Deținătorilor de Vagoane din România (ADV). Scrie din când în când pe blogul personal.  


Articole publicate check icon

Protestul profesorilor - 3o mai

Dacă privim realist problema adevărul e că toți debutanții sunt plătiți foarte prost, nu numai profesorii, și vorbesc aici de cei cu studii superioare ca să comparăm mere cu mere, și un inginer sau un economist debutant, angajați la stat, iau tot un salariu foarte mic. Dacă tot se solicită mărirea salariilor debutanților atunci să se facă asta pentru toată lumea, așa e just. Foto - Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește mai mult

copil intra in scoala

Generația mea, cea a decrețeilor, a venit cu o grămadă de traume din comunism. Una dintre cele mai importante, de care nu se discută atât de des pe cât ar fi cazul, e spiritul de competiție, de concurență, dorința de a câștiga. Toată lumea știe că generația noastră e una numeroasă, noi am umplut școlile, am dat examene sub forma unor concursuri, cu învinși și învingători, pentru puține locuri, la treapta-ntâia, a doua și la facultate. (Foto: Rawpixel Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

Accidentul feroviar de la Galați

Sindicatele sunt și mai cinice: „Încă un ceferist de nădejde, un OM valoros și un bun coleg moare la datorie!”. Cine le-a spus ceferiștilor că atunci când se angajează vor lucra într-o companie în care se moare ca la război? Oare nu era de datoria sindicatelor să se asigure că asemenea tragedii nu se vor întâmpla? (Foto: Inquam Photos/ Ovidiu Iordachi)

Citește mai mult

preoti - detaliu

Asistăm la transformarea societății noastre într-una religioasă. S-au luptat, cu sute de ani înainte, revoluționarii noștri să ieșim din negura evului mediu bisericesc în care populația trebuia să suporte deopotrivă jugul asupritorilor dar și al clericilor, ca astăzi să revină o fantoma mistică animată de ideologia tulburată a anilor interbelici. Foto MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon accident feroviar

Seria de accidente feroviare incluzând ultimul eveniment din apropierea localității Roșiori prevestește o catastrofă feroviară de proporții. Toți cei responsabili spun că ‘’nu sunt victime omenești’’ și se culcă pe partea cealalată, de parcă trebuie neapărat să moară oameni ca să vezi că lucrurile nu merg în direcția bună. (Foto: Facebook Info Trafic 24)

Citește mai mult

Cancelarie

După ce l-au dat afară din partid, l-au dat afară și de la școală. Colegii, prietenii, vecinii, toți îl ocoleau, dacă-l vedeau pe trotuar imediat treceau pe partea cealaltă sau pur și simplu schimbau direcția de mers, nimeni nu-l mai căuta, nu-l mai întrebau nimic, era un element periculos. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

angajat - Monty Rakusen / ImageSource / Profimedia

Am lucrat în același birou cu un fost coleg de facultate, șef de promoție, care era angajat sub calificarea lui, de care firma se folosea din plin. La un moment dat, patronul l-a solicitat să ajute la descărcarea unui camion de marfă. Omul s-a dus, cu toate că nu era treaba lui. Au început reproșurile... Foto Monty Rakusen / ImageSource / Profimedia

Citește mai mult