Sari la continut
alt

Nucu Morarcheck icon

Este absolvent al facultății de Transporturi din Universitatea Politehnică București, din 1996 a lucrat la CFR-Marfă în domeniul relațiilor internationale. Timp de 15 ani, începând cu 2003, a lucrat ca Sales Manager și Country Manager pentru subsidiara SNCF (căile ferate franceze) ERMEWA. În timpul liber a colaborat la Radio Turda, realizând emisiunea politică „Poziție și Opoziție”, scrie articole în publicații de specialitate (Jurnalul Feroviar, Railwaypro, RDV), este Președintele Asociației Naționale a Deținătorilor de Vagoane din România (ADV). Scrie din când în când pe blogul personal nuculus70.blogspot.ro.  


Articole publicate check icon

Trafic aglomerat București

Dacă toți acești oameni vor avea posibilitatea să-și parcheze mașina în gările de pe centura feroviară și să se deplaseze spre locul de muncă folosind trenul apoi metroul sau autobuzul, traficul din Capitală se va decongestionă consistent. Totodată și parcările din București vor fi mai libere. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Lucian Șova

CFR-Marfă reprezintă o problema socială gravă, încă mai sunt peste 6.000 de salariați angajați la societatea de transport. Situația este cu atât mai frustrantă deoarece colegii lor de la Călători sau Infrastructură nu sunt supuși la aceste presiuni nemeritate. Pur și simplu a fost o alegere întâmplătoare în momentul în care CFR-ul s-a divizat la ce companie să lucreze.

Citește mai mult

terasă - Getty

„- Ce e porcăria asta cu amnistia fiscală? Adică noi de la firmele private ne-am plătit toate datoriile la timp ca să acoperim datoriile firmelor de stat? Auzi, datoriile istorice ale firmelor de stat. Pai dacă sunt ineficiente și merg numai în pierdere, de ce le mai țin să funcționeze?” (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Copii la strand

Am găsit într-un fund de poieniță, lângă gardul pe care îl săream când eram copil sa intru fără bilet, într-o zona în care nici bazinele nu le mai vedeam, pe un pat de corcodușe coapte și căzute prin iarba, niște șezlonguri aruncate în dezordine.

Citește mai mult