Sari la continut
alt

Raluca Bâldeacheck icon

Raluca Bâldea este director Taxe Indirecte, la Deloitte România.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon NFT -

Piața activelor digitale de tip NFT (Non-Fungible Tokens) este în plină expansiune de câțiva ani, iar operațiunile cu astfel de instrumente au crescut exponențial la nivel global, inclusiv în România. Lipsa unei abordări comune cu privire la implicațiile fiscale, în special a celor din sfera taxei pe valoarea adăugată (TVA), pentru operațiunile ce implică NFT-uri duce la abordări diferite în practică la nivelul Uniunii Europene. (Foto: Stefano RELLANDINI / AFP / Profimedia)

Citește mai mult

online shopping.

Consumatorii vor acorda o importanță mai mare prețului produselor decât mărcii în acest an, estimează două treimi dintre comercianți, aspect care le va crea dificultăți, în condițiile în care acționarii pun o presiune tot mai mare pe majorarea prețurilor pentru a compensa creșterea costurilor. (Foto: Wavebreak / Profimedia )

Citește mai mult

shopping - sarbatori

Pentru a compensa creșterea prețurilor, 32% dintre cumpărători caută să achiziționeze articole reutilizabile (folosite/recondiționate), iar 48% dintre comercianți spun că vor vinde astfel de produse în acest sezon. (Foto: Oleg Elkov / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

bunuri de larg consum

Doar jumătate dintre companiile participante la studiu (54%) cred că prețurile pot fi majorate fără a afecta cererea din partea consumatorilor, sugerând că unii dintre ei nu vor putea sau nu vor fi dispuși să plătească mai mult pentru aceleași produse.

Citește mai mult

cumparaturi Craciun

Cheltuielile de sărbători revin pe creștere anul acesta, cu un avans de 5% comparativ cu 2020, după un declin de 7% anul trecut, dar 68% dintre consumatori se așteaptă la prețuri mai mari față de sezonul precedent, potrivit studiului Deloitte Holiday Retail Survey 2021. La rândul lor, o treime dintre comercianții participanți la studiu mizează pe o creștere de două cifre a comenzilor de sărbători, în timp ce 43% estimează majorări sub 10%.

Citește mai mult