Sari la continut
alt

Răzvan Prepelițăcheck icon

De 10 ani semnez texte în Gazeta Sporturilor. Cândva am luat premiul ce poartă numele unui mare ziarist român. Nu de puține ori, opiniile mele s-au inspirat din viața cetății, căci sportul pentru mine nu e altceva decât oglinda realității cotidiene.


Articole publicate check icon

Cerbul de Aur

Și vine ora spectacolului când bătrânul Temișan citește prompterul anunțând-o pe marea noastră artistă în fața unor scaune ocupate pe trei sferturi la VIP și cam la fel la peluze. La mijloc bate vântul, sunt multe poienițe cu locuri goale. Nu știu cum se vede la televizor, probabil se evită zonele golașe.

Citește mai mult

Jandarmi barbat intins pe asfalt

Oricâte gaze lacrimogene veți da, oricât de densă va fi ceața pe care o provocați în capul oamenilor vulnerabili, adevărul tot se va vedea. Iar celor care azi vă servesc umil și zelos, am să le pun o întrebare:... (Foto: George Călin/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Coadă la alimente în comunism

- Luați câte bucăți se dau de persoană, cereți porția maximă, aveți aici bani suficienţi. Nu scoateți cartela de alimente din plasă decât dacă v-o cere vânzătoarea, dar oricum untul ăsta nu o să fie raţionalizat, parcă așa zicea Popa. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Operatiunea Monstrul

Toma Caragiu și Octavian Cotescu au jucat probabil într-unul dintre cele mai memorabile filme românești: „Operațiunea Monstrul”. Filmul descrie ieșirea la pescuit a unor colegi de muncă, în Delta Dunării, iar rivalitatea șef-subaltern din birou se transpune într-o competiție cu undițe de pe malul apei, deghizată în aventură.

Citește mai mult

Trenuri Brașov

- Fetelor!, care dintre voi nu e dispusă să mă urmeze la Costinești va pierde oportunitatea de a avea un iubit ce va ajunge un magnat celebru!, le explica Ion în timp ce fuma în compartiment împreună cu ele. (Foto: BizBrașov)

Citește mai mult

Mircea Dinescu

„Aveți răbdare o clipă...5 minute, și poporul român va învinge pentru totdeauna!”, spunea Mircea Dinescu la TVR, pe 22 decembrie '89, în prima emisie liberă, fără nicio stemă socialistă în decor. Și de atunci, de 28 de ani tot așteptăm.

Citește mai mult

Steagul Revoluției

Un tânăr, împușcat, se târăște, pe coate în spatele unei borduri. Răsuflă ușurat de parcă s-ar fi ascuns în spatele Marelui Zid Chinezesc. Altă baricadă în jur nu mai este, iar colțul străzii e departe. "F..u-i..", îi scapă o înjurătură. Îi e frică, evident că îi e. Mai înjură odată, apoi spune ceva de Dumnezeu. Un metru în plus poate însemna viață sau din contră, poate fi o moarte instantă. Cu obrazul, culcat pe asfaltul rece, le face cu ochiul amicilor săi. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult