Sari la continut
alt

Sandra Adalgiza Alexiucheck icon

Dr. Sandra Adalgiza Alexiu este președinte al Asociației Medicilor de Familie București - Ilfov.


Articole publicate check icon

medicina de familie - protest 2017

Am fost întotdeauna călăuzită în cuvintele mele de ideea de reprezentativitate. Am vorbit în numele colegilor și am evidențiat mereu nedreptățile, frustrările, problemele din asistența medicală primară și mai ales pe cele din cabinetele noastre. Am vorbit de zeci de ori despre proasta finanțare, despre birocrație, despre cât de viciat este înțeles rolul nostru ca breaslă și am demontat de câte ori am avut ocazia distorsiuni și interpretări eronate. Foto: Sandra Adalgiza Alexiu

Citește mai mult

liceu - fete

Băiatul meu a trecut foarte dezamăgit prin școala generală și eu la fel pe lângă el. A fost prima generație cu clasa pregătitoare, nu a avut NICIODATĂ manuale pe bancă la început de școală ca noi toți, a avut trei (3) învățători, din a căror experiență adunată aș fi făcut aproape unul ca învățătoarea mea...(.Foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia)

Citește mai mult

card de sanatate - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Astăzi „aniversăm” o lună de când PIAS, adică Platforma informatică de asigurări de sănătate este indisponibilă. Am afirmat în numeroase luări de poziție data de 1 iulie ca început pentru această avarie fără precedent. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

medic si pacient

Asist cu o mare surprindere în utimele zile la o alterare septicemică a relațiilor cu foștii noștri parteneri, care din poziția membrilor conducerii noilor evaluatori vituperează medicul de familie care nu asigură cele mai bune condiții ale cabinetelor în care își desfășoară activitatea. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Cardul de sănătate

E bine să ştiţi că dacă aveţi treabă cu medicii de familie zilele astea, îi găsiţi mai ales între 0:00 şi 4:25, în vârful patului, cu tokenul într-o mână şi cafeaua în cealaltă, încercând să bage în sistemul informatic munca lor de peste zi, ca să poate fi apoi, nu se știe când, plătiți. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult