Sari la continut
alt

Ștefan Dragomircheck icon

Ștefan Dragomir este antreprenor, formator şi consultant in managementul inovarii, procese operaționale și interoperabilite informatică pentru companii din domeniul ingineriei & IT. Stabilit la Paris.


Articole publicate check icon

Licee Franta

“Fedra și nu Netflix” rezumă toată ideologia de secol XIX în deciziile referitoare la educație ale guvernului și nivelul arhaic de gândire al ministrului francez. Tot același controversat ministru a interzis orice dispozitiv digital în perimetrul școlilor, chiar și în pauza de masă (care în Franța este de două ore), chiar și la after-school. Acesta vorbește despre un învățământ modern dar fără tehnologie. (Foto: Arie Botbol/ AFP/ Profimedia)

Citește mai mult

Cuplu francez la balcon

E linişte. E dimineaţă. E soare. Niciun nor pe cer, doar albastru cu ușoare nuanțe indigo. Parisul pare ca într-o zi de sfârşit de august când majoritatea localurilor şi magazinelor stradale sunt închise şi o mare parte a parizienilor sunt plecaţi în concediu. Nu e august şi nu e concediu. Este doar sfârșit de martie şi o nouă zi de lucru de acasă. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Afaceri inchise

Criza declanşată de epidemia cu COVID-19 şi-a făcut apariţia într-un context în care încrederea publică în capacitatea guvernelor este foarte redusă. Oamenii sunt mai înclinaţi să aibă încredere în companiile private pentru care lucrează decât în guverne şi media. Există un puternic vid de responsabilitate şi eficienţă în rândul autorităţilor şi vedem din ce în ce mai mulţi lideri din mediul de afaceri care fac pasul înainte mai repede şi mai hotărât decât în mediul public. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult