Sari la continut

Generația B. Imaginea României care merge înainte

Generația B este generația românilor care și-au luat destinul în propriile mâini. Ei sunt motorul evoluției, sunt cei care depășesc obstacole și fac lucrurile să se întâmple. Trimite povestea afacerii tale și o vom publica în cadrul proiectului susținut de BRD.

Iarna în România: școli închise, pietoni care merg pe carosabil și haos la metrou

Zăpadă

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Iarna închide autostrăzi, drumuri naționale, școli, universități și creează haos la metrou. În timp ce pe rețelele de socializare apar imagini cu Capitala sub nămeți, primarul Gabriela Firea dă asigurări că Bucureștiul nu e blocat.

Drumuri

A2 Bucureşti - Constanţa, A4 Ovidiu - Agigea şi A3 Bucureşti - Ploieşti, dar și drumuri naționale din 11 județe au fost închise miercuri din cauza zăpezii și a viscolului, relatează News.ro

Județele unde sunt drumuri naționale blocate sunt Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Buzău, Vrancea, Ilfov, Giurgiu Prahova. Potrivit Digi24, judeţul Brăila este izolat, toate drumurile naţionale şi judeţene fiind închise din cauza viscolului şi a ninsorilor abundente.

Aici puteți vedea informații actualizate despre starea drumurilor

Transport feroviar și aerian  

Un număr de 80 de trenuri au fost anulate în sudul și estul țării. Din cauza ninsorii și a viscolului se circulă cu restricții de viteză pe regionalele București, Craiova, Galați și Constanța.

De pe aeroportul Otopeni nu a mai decolat niciun avion între 6 și 8:30 dimineața din cauza ninsorii extrem de puternice, a declarat pentru News.ro, directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Valentin Iordache.

Școli 

Din cauza vremii nefavorabile, școlile sunt închise în județele Ilfov, Constanța, Olt, Călărași, Ialomița, Argeș, Vrancea, Brăila, Buzău și în municipiul București. Universitatea din București și-a suspendat cursurile în zilele de 11, 12 și 13 ianuarie 2017.

Mesajul lui Firea: Stați în case!

Aproximativ 30 de autoturisme au rămas blocate în zăpadă, pe drumul dintre localităţile constănţene Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu, iar șeful DSU Raed Arafat spune că în timpul nopţii au fost cel puţin 97 de intervenţii pentru deszăpezirea vehiculelor, scrie News.ro.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a spus transmis bucureștenilor să evite să iasă din casă până la ora prânzului. „Liniile RATB sunt funcţionale. Avem 770 de autobuze, 250 de tramvaie. Am suplimentat parcul RATB cu 30% pentru a face faţă. La 11.oo specialiştii spun că ninsoarea se va mai potoli, dar va ninge până la prânz. Bucureștiul nu e blocat. Se poate circula cu RATB-ul. Dacă nu trebuie să ajungă urgent oriunde să renunţe la calătorie măcar până la prânz, pentru că atunci se va putea interveni mai eficient, nu doar pe bulevarde, ci si pe secundare. În sectorul 5 a fost o situație mai dificilă. Acoperișul fostei fabrici de bere s-a prăbuşit. Am luat măsuri. S-a împrejmuit zona, s-a oprit circulaţia - am avut două linii deviate. Nu e pericol”, a declarat Firea, citată de Digi24.

Bucureștiul în imagini

Imaginile postate pe rețelele de socializare arată mijloace de transport în comun blocate din cauza zăpezii și oameni care merg cu greu prin nămeți spre serviciu.

Foto: Facebook Lucian Mîndruță. Bucureșteni, în drum spre stația de metrou

Foto: Facebook Teo Postelnicu. București, 5 dimineața

Foto: Facebook Teo Postelnicu. Dimineața, în București. Pietonii merg bulevard, pe acolo unde ar trebui să circule mașinile.

(Foto Facebook/Vlad Petreanu) - Aglomerația de la metrou

(Foto Facebook /Xenia Croitoru)

(Foto: Facebook/ Bogdan Suditu) - Ice Age

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gy check icon
    Astazi bucurestenii s-au pierdut cu Firea.
    • Like 0
  • check icon
    Metroul bucureștean este oricum subdimensionat (așa a fost de la bun început) la Unirea (tunelul) și la Victoriei (trecerea pe cele două niveluri). Vremea rea îl face subdimensionat și în alte stații, deoarece proiectantul a făcut volume mari, dar pe verticală, nu pe orizontală, neștiind (presupun) că oamenii nu zboară, ci merg. Sar peste faptul că, practic, persoanele cu handicap locomotor nu pot folosi metroul (mai ales pe asemenea vreme), iar persoanele cu copil mic în cărucior chiar trăiesc aventuri în metro. Este iarăși o situație persistentă de cînd s-a făcut metroul, iar nesimțirea administrației acestei instituții („metroul merge, dom’le, ce mai vrei?” etc.) face ca, de fapt, situația să se schimbe prea puțin cu acele lifturi (folosite abuziv și de persoane care nu ar trebui să-l folosească).
    • Like 0


Îți recomandăm

Denis Grigorescu

„Aş fi înţeles gestul dacă pe parcursul mandatelor doamnelor Dăncilă şi Carmen Dan România ar fi atras investiţii străine de zeci de miliarde de euro, salariul minim net ar fi fost de 1.000 de euro şi România n-ar mai fi avut nicio locuinţă cu toaletă în fundul curţii. Dar aşa, gestul mi s-a părut unul nepotrivit, şi asta ca să folosesc un eufemism”, spune Denis Grigorescu. (Foto: Captură ecran Recorder.ro)

Citește mai mult

Carmen Dan Centenar

Ca și cum urgia nu ar fi fost totală, o fetiță de trei ani (trei ani!!!) a fost pusă să stea în cap pe caldarâm dinaintea unei purtătoare de telefon mobil. De ce nici un profesor, educator sau învățător n-a crâcnit în fața acestui abuz demn de Coreea de Nord? Cum a putut înghiți inspectoratul școlar așa ceva? V-a plăcut, tovarăși, recunoașteți că v-a plăcut! (Foto: George Călin/Inquam Photos)

Citește mai mult

Medici chirurgi

„Trebuie să schimbi toată infrastructura, numai cu salariul nu merge. Mie mi-e frică de această acțiune de a crește salariul, toate părțile celelalte, infrastructura și alte calități de care avem nevoie în sistemul de stat vor suferi și vor fi salarii mai mari, mentalitate neschimbată a medicilor, ciubucurile vor rămâne în continuare”, crede Wargha Enayati, cardiologul care a fondat rețeaua Regina Maria. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult