Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Bravo Simo, dar rămâi lucidă!

Simona Halep, calificată în sferturi la Roland Garros

Nu mai puțin de 3 (trei) scurte i-a pus Carlei Suárez Navarro, toate câștigătoare. E ceva neobișnuit pentru Simona, și arată mentalul pe care și-l menține tare în continuare.

Simona a servit constant bine, cu tactica eficientă din ultima vreme, primul serviciu nu foarte tare, dar suficient ca adversara să îl „respecte”, ceea ce nu produce ași, dar nici nu lasă posibilitatea să fie atacată pe serviciul secund.

A deschis mereu prima terenul, cu lovituri în unghi, urmate de atac pe fiecare minge nu destul de lungă trimisă de Carla. A alergat din nou excelent, recuperând din situații complicate. Câteva crosuri de excepție, cu reverul, dar și cu dreapta, în unghi scurt sau din alergare, au adăugat și doza de spectacol pe care o așteaptă Roland Garros-ul de la o campioană ca Halep.

Dar este foarte important ca Simona să nu se îmbete cu apă plată după această victorie. Ea știe foarte bine că a avut în față o umbră a jucătoarei de clasă Carla Suárez Navarro. Încă de la primele mingi, iberica a fost cu capul în pământ și în altă parte decât pe teren, lipsită de vlagă, lovind de multe ori la întâmplare, aproape fără nicio inițiativă, în stilul „dau unde-o fi, în ce vine de dincolo de fileu”.

Singura ei tresărire, break-ul pe care l-a făcut la începutul setului 2, a fost reprimată rapid de hiperstabilitatea Simonei.

Următoarea adversară este una grea, cea din finala de la Roma, ucraineanca Elina Svitolina. Cum nu mai puțin grea ar fi fost outsidera croată Petra Martić, învinsă la mare luptă, cu 7-5 în decisiv. Oare când va înceta presa noastră să dea astfel de titluri: „Simona are cale liberă spre finală. O mare adversară, eliminată”? Când se va înțelege că, într-un turneu de tenis, scapi da dracu și dai de nașu-său? Învingând-o pe campioana en titre, Muguruza, Kiki Mladenovic devine cel puțin la fel de periculoasă ca Garbine...

Așa că, să lăsăm calculele pe cât de meschine, pe atât de înșelătoare, și să ne rugăm ca psihicul Simonei să rămână până la capăt al Mangustei!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult