Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

C. T. Popescu, după ce managerul de comunicare al Simonei Halep a făcut o declarație controversată la adresa Biancăi Andreescu: O atitudine de tipul Dragnea-Dăncilă

Simona Halep și Bianca Andreescu

Managerul de comunicare al Simonei Halep a avut o declarație controversată la adresa Biancăi Andreescu, după meciul disputat de cele două sportive în Turneul Campioanelor. „Astăzi, Simona ne-a arătat o dată în plus că nu este nevoie să pleci din România pentru a face performanță la nivel înalt; românii trăiesc cu ideea greșită că rămânând în România nu pot face performanță. Bianca este o campioană a Canadei, iar propunerea Simonei pentru noi este să fim campioni pentru România. Trebuie să mulțumim și părinților Simonei care nu au ales ideea finanțării unei alte țări și de a juca pentru un alt steag”, a scris Hodor, pe Instagram.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat, la Digi24, atacul acestuia la adresa Biancăi Andreescu. „Dl Hodor este un tânăr pe care îl credeam mai serios, nu înțeleg de ce a deschis gura în momentul de față”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Ce spune dl Hodor e o aberație. Părinții Biancăi Andreescu au libertate să hotărască unde vor să-și crească fiica și pentru cine să joace tenis. Bianca acum e majoră, hotărăște singură ce țară vrea să reprezinte.

Atitudinea d-lui Hodor e de tipul Dăncilă-Dragnea: să rămână aici, în țară. Ca să facă ce, aici în țară? Păi spun eu: nimic. Un jucător de tenis care rămâne în România nu face nimic. Cei care au realizat ceva – Andrei Pavel, Horia Tecău, Simona Halep - au făcut lucrurile astea pe niște căi paralele cu România, că nu i-a lansat pe ei federația lui Cosac și acum a lui Țiriac, cu nenumărate procese, cu toți care se dau în judecată unii pe alții și așa mai departe”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

„Ce să facă în România, unde gimnastica feminină românească, care a dominat mapamondul decenii, acum nu e în stare a doua oară să se califice la Olimpiadă? Unde îi cheamă, la ce condiții de voință politică în materie de sport cheamă dl Hodor sportivi români aflați afară să se întoarcă în România? Este o zicere de-a dreptul politicianistă, aproape aș zice de campanie, a d-lui Hodor. Dacă tăcea, filosof rămânea”, a conchis jurnalistul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mie mi se pare firească declarația asta: popularitatea Simonei Halep e bazata în special de naționalism ieftin: hai să ținem cu ea pentru că e româncă, asă că nu mă miră ca PR-ul ei face apel la același naționalism ieftin, le dă fanilor ei exact ceea ce așteaptă.
  • Like 0
 • Tiriac te lasa "masca"auzindu-l cum este de acord cu evazionistii,coruptii ,pe motiv ca acestia din ce "fura"investesc pt.noi"prostii"ca sa avem unde ne rupe oasele ,etc. La varsta lui ar trebui sa ne lase in pace cu a lui sfaturi "INTELEPTE".
  • Like 0
 • Eu nu cred ca Simona a dat like la o astfel de postare. In fond, Hodor e responsabil cu comunicarile lui Halep, deci Hodor comunica de jure acceptul, like-ul Simonei, indiferent daca ea a acceptat. Adica el centreaza, el da cu capul. Un Dancil, desigur., care ne face anul asta o autostrada "cap-coada". De ce oare apare cate-un ciot ca asta in calea unei relatii ce s-ar dori benefica ambelor sportive de exceptie, si implicit tarii lor de origine? Ori poate tocmai d-aia? O fi Hodor asta vreun Sputnik ce rataceste pe taramul Romaniei.
  • Like 1
 • Nume check icon
  Ne uitam prea mult in "gura" unor inculti, incompetenti si impertinenti si ne dam de ceasu' mortii referitor la declaratiile lor fata de Romania, ori fata de romanii din strainatate. Intre timp si Simona Halep a dat un like la mesajul respectiv, iar acum suntem si mai suparati pentru ca idolul nostru national, cea mai cea, cea mai neprihanita, cea pentru care umplem stadioane, este de acord cu ce a scris marele ei "manager de comunicare".
  Performantele ei sunt extraordinare si nu pot fi contestate de nimeni. Si chiar daca am vrea sa castige mai mult si sa fi mai consistenta in performanta, este decizia ei pana la urma. Ea joaca pentru ea si nu pentru noi. Ea se reprezinta pe ea si nu pe noi, iar Romania numai in foarte putine cazuri. Poate ajungem sa intelegem ca singurele legaturi ale Simonei Halep cu Romania sunt: faptul ca s-a nascut aici, plateste taxele aici, banuiesc, si cand are chef joaca pentru Romania. In competitiile ei se scrie Simona Halep si faptul ca este din Romania este numai o informare. Numai noi de agatam de ea ca niste disperati in cautare de confirmari de performanta pentru ca noi nu suntem in stare sa le avem atat ca persoane, dar mia ales ca natie.
  De aceea cred ar fi cazul sa ii lasam in pace sa isi vada de treaba lor si noi de a noastra pentru ca oricum nimic din ceea ce facem nu ne influenteaza reciproc sau ne ajuta la ceva. Poate numai pentru "jurnalistii" copy & paste care nu au ce scrie.
  P.S. Ce se intampla daca cumva Simona Halep se va hotari sa isi schimbe cetatenia din motive fiscale si va concura pentru acea tara? De cine ne mai agatam si ne mai consumam atunci?
  • Like 2
  • @ Nume
   maripos check icon
   Ce de comentarii am mai auzi atunci la adresa Simonei...
   • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult