Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Tăriceanu explică de ce a sărit peste rând: „Preocuparea aleșilor trebuie să fie problemele societății, nu statul la coadă”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marți seara la Antena 3 că preocuparea persoanelor care ocupă funcții importante în stat ar trebui să fie problemele societății, nu statul la coadă.

Tăriceanu a mers săptămâna trecută să îşi reînnoiască permisul de conducere, dar nu a rămas la coada formată în faţa Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCÎV), unde erau aproximativ o mie de persoane, ci a intrat pe o uşă din curtea interioară, unde era aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului înainte ca publicul să aibă acces, potrivit News.ro.

Șeful Senatului a admis că a vorbit la DRPCÎV pentru a putea merge înainte de începerea programului să își reînnoiască permisul auto, motivând că nu a vrut să facă „un gest ostentativ”.  

„Dacă problema permisului meu de conducere ajunge o problemă de DNA, nu înțeleg de ce. În fine, nu îmi imaginez că o să fiu în asentimentul tuturor. Plec de la următoarea constatare: există în orice stat câteva funcții importante, unde oamenii au fost aleși să reprezinte statul și să se dedice în principal problemelor societății. Asta ar trebui să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. În toate țările se găsesc, legal, anumite pârghii, care să le permită să se dedicelor problemelor societății. E o problemă de gestiune a timpului. Da, am vorbit ca să merg înainte de începerea programului, să nu fac un gest ostentativ. Am dreptul la mașină cu antemergător, SPP și așa mai departe. Nu știu dacă am folosit vreodată. Pentru că nu vreau să deranjez” a spus Călin Popescu Tăriceanu la Antena 3.

În 2008, pe vremea când Tăriceanu era șeful Executivului, presa a scris cum o echipă de polițisti de la Serviciul de eliberare a actelor de identitate s-a deplasat, într-o duminică, acasă la premierul Călin Popescu Tariceanu, cu un aparat de fotografiat, pentru a-i face poze pentru cartea de identitate soției sale de la acea vreme, Ioana Popescu Tariceanu.

Cartea de identitate a soției premierului ar fi fost gata la doar câteva ore după ce a fost facută poza, potrivit surselor citate de jurnaliști.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Remarca-raspuns a sefului senatului este adevarata. Intrebarea este ,ce a facut in zilele care au trecut pt ca oamenii sa nu mai stea ore in sir la cozile umilintei.Daca nu a faxcut nimic inseamna ca vorbele lui= apa de ploaie !
  • Like 0

 • O simplă asociere e relevantă: cazul Călin Popescu Tăriceanu vs. cazul femeia de la Unirii care a trecut pe roșu (vezi, la vale, articolul lui Mihnea Rudoiu). Desigur, amândoi au încălcat legea. Călin Popescu Tăriceanu şi-a reînnoit permisul de conducere ocolind coada formată la DRPCIV, iar femeia a traversat neregulamentar. Numai ca femeia a fost amendată cu 650 de lei. Căci, nu-i așa, primul e domn cu multă carte (vorba lui Vasile Militaru), iar femeia nu e doamnă, de vreme ce nu are mașină și merge cu tramvaiul.
  • Like 0
 • Se vede chiar si din satelit ca este o lucratura! Tara arde si baba se piaptana!Oare ce o fi deranjat atat de mult pe inamicii d-lui T.,FAPTUL CA a procedat cum a procedat sau numai faptul ca nu doreste sa faca jocul celor care vor sa-i ia locul in parlament?Pun pariu,, ca dintr-o suta de romani'',care reclama lipsa de respect a d-lui Tariceanu in situatia data,toti ar proceda la fel,cand ar urma sa stai la o coada de ...1000 de persoane!L-ASI CONDAMNA POATE PT.CA IN MASURA IN CARE poate schimba in bine modul de servire al populatiei,nu face ceva in acest sens! In rest ,desi nu-mi este nici simpatic si nici indiferent,ar trebui sa-l ,,amendam''pe dl. T. pentru lucruri de interes general,nu sa ,,consumam'' cerneala si timp pt. a ne afla cumva si noi in ...seama!
  • Like 0
 • Aveti sincope in logica? Sau tinta dvs. este TARICEANU!
  • Like 0
 • Crabu check icon
  Tariceanu, acest molcom bătrânel nefericit, încearcă din răsputeri sa revolutioneze din punct de vedere politic si filozofico-intelectual societatea românească, dar singura lui reușită este ambiția si voința imbatranita care il face sa se mențină in fruntea societății amintite. El crede ca poate rămâne in memoria poporului, politic vorbind așa cum Tiriac crede ca poate sa revoluționeze tenisul cu zgura albastra. In final Tiriac a ajuns la "plaja" iar Tariceanu vom vedea ... .
  • Like 0
 • Asa e .. statul la coada nu e una din problemele care trebuie luate in considerare , macar e sincer domnul . Cea mai simpla exprimare a unei dureri in cot cu care ne-am obisnuit. Unii sunt mai egali ca altii..
  • Like 0
 • Mihai check icon
  După concepția Motocicleanului unii sunt mai egali decât alții.
  • Like 0
 • Dan Eu Dan Eu check icon
  Intr-o alta postare il numeam fanariot. Eroare. Individul asta da dovada de cea mai gretoasa mentalitate de comunist batran, convins pana in ultima fibra ca el are dreptul divin sa cumpere pastrama de la cantina partidului in timp ce lumea poate cumpara creveti de la cofetarie... asa cum era pe vremea raposatului. Taricene, dincolo de toata gargara cu care incerci sa invalui ca si oprea, esti o relicva. A sosit timpul sa dispari.
  P.s. ai fost ales sa reprezinti cetatenii, nu statul. Si pt asta tu, in primul rand, trebuie sa respecti legea nu sa o incalci.
  • Like 1
 • problema nu e daca trebuia sau nu sa stea la coada, ci daca trebuia sau nu sa fie coada ...
  • Like 2
 • Datorita stării de educație a populației accept ca cei ca Tariceanu sa nu stea la coada.
  Nu mai scapă de retardatii care îi spun cum sa conducă tara sau de cei care îi cer ceva, de la bani la favoruri.
  • Like 0
  • @ Stan Toma
   Cum sa fie condusa cand nu stim in ce directie mergem si cu ce "pasi" !
   • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult