Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Călin Popescu Tăriceanu poate fi judecat pentru mărturie mincinoasă

Calin Popescu Tăriceanu

Foto: Inquam Photos

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că procesul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului poate începe. Instanța supremă a respins vineri contestația depusă de Tăriceanu. 

Acesta a fost prezent la ședința de judecată, dar nu a făcut declarații nici înainte, nici după aceasta.

În luna iulie a anului trecut, procurorii DNA Brașov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic, scrie News.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • asta este o veste buna !
  • Like 0
 • Simona check icon
  Corect ar fi sa plateasca pt sperjur si sa plateasca toti hotii si coruptii din tara asta!Si vor plati si n vietile urmatoare pt asta...
  • Like 0
  • @ Simona
   Cri check icon
   Cred ca si mai corect ar fi sa asteptam o decizie a tribunalului.
   • Like 0
 • check icon
  Da, alt liberal vechi și cam ultimul este scos din scenă. Am rămas cu Raluca Turcan și cu neo-liberalul ambiguu politic Nicușor Dan. Doriți alegeri anticipate? Perfect, PSD va lua 60 % din prima.
  • Like 0
  • @
   Simona check icon
   Ce vise ai...desteptarea
   • Like 0
  • @ Simona
   check icon
   Păi tocma’ că n-am nici vise, nici visuri... Avem deja un unic partid, PSD. The rest is dross, cum zice nea Pound.
   • Like 0
  • @
   Cri check icon
   Daca ne folosim logica si nu patima politica, vom constata ca aveti dreptate: evident ca Tariceanu va plati ca nu a ascultat inteleptul sfat al Presedintelui, care l-a avertizat imediat dupa alegeri ca sa iasa din coalitia cu pesedistii, daca nu vrea sa aiba probleme. Tariceanu nu s-a supus si iata ca acum e tarat in Tribunal pentru niste acuzatii pe care le pot crede doar persoanele cu un IQ scazut.
   Intr-adevar, nu mai conteaza ca Tariceanu este un liberal autentic si co-fondator al re-infiintarii PNL dupa 1989.
   Conteaza acum ca noul PNL o are ca sefa pe D-na Turcan, o fosta (?) sluga prea - plecata a Basescului; sub inteleapta conducere a acestei doamne, ca si a predecesoarei dansei dealtfel, PNL nu mai militeaza pentru libertatile si drepturile cetatenilor ca odinioara; astazi, noul PNL militeaza pentru Institutiile de forta ale Statului, pentru catuse, pentru preponderenta fortei Statului in raporturile sale cu cetatenii.
   Despre Nicusor Dan et co cred ca nu merita sa discutam nimic.

   • Like 0
  • @ Cri
   check icon
   Ba contează, stimate domn, deoarece planul este de a elimina de pe scenă partidele istorice, cu PNȚ s-a încheiat în anul 2000, PNL a supraviețuit, anul ăsta i se va pune capac și ăstuia. Pe scenă va rămîne, de facto, un singur partid și niște simulacre de partide conduse de Turcan și de Dănuț Nicușor Goguț sau invers, nu contează. Dar, după cum vedeți, lumea se bucură?! Jurnaliștii își freacă bucuroși mîinile că am eliminat corupția, poporul aplaudă...
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult