Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Când și-a dat seama Horia Brenciu că spectacolele sale erau prea lungi - L-am întrebat pe Toni Grecu, aflat în sală, ce mai face și mi-a răspuns: „Aștept să se tragă cortina să mă duc și eu să fac pipi.”

În urmă cu 7-8 ani, spectacolele pe care Horia Brenciu le ținea la Sala Palatului durau și câte patru ore. Câteva semnale venite din sală l-au făcut să-și dea seama că sunt totuși prea lungi, a povestit acesta în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Mai întâi, câte o doamnă care își lua discret pardesiul și se îndrepta spre ieșire, cu un copil de mână. 

Apoi, momentul care nu a mai lăsat loc de interpretări. „L-am văzut pe Toni Grecu la mijjlocul rândurilor și m-am dus peste spectatori având grijă să nu îi calc. L-am întrebat: Ce mai faci, Toni? La care Toni îmi zice: Horia, aștept să se tragă cortina să mă duc și eu să fac pipi”, a spus Horia Brenciu.

În timpul show-urilor sale, acesta obișnuiește să coboare de pe scenă și să interacționeze cu spectatorii. 

„Acum 30 de ani printre oamenii care coborau în sală era Ioan Luchian Mihalea. Omul ăla punea o întrebare unui copil, se ducea la o bunică și toată sala râdea. Mie mi-a plăcut atât de mult atmosfera, pe care am și evocat-o anul trecut la Sala Palatului și am zis: Vreau să fac și eu așa ceva. Dar pentru a merge cu microfonul în mijlocul a mii de oameni trebuie să fii deschis la orice”, crede el. 

Pentru că operațiunea nu este lipsită de surprize.

„M-am dus în sală și spectatorii știu lucrul ăsta, încep să salut lume, mă îmbrățișez cu oamenii, îi pun să cânte și, la un moment dat, văd o doamnă. Mă duc, îi spun: Mă bucur foarte mult să vă cunosc. Brusc, din drepta, soțul a zis: Te rog, termină!

Am zâmbit, puteam să mă panichez sau să mă retrag cu coada între picioare pe scenă și i-am zis: Hmm, nu ești fanul meu. Bineînțeles că am adăugat să e fanul altui artist, pe care nu-l subliniez acum”, a relatat Brenciu.

Horia Brenciu
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult