Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Când și-a dat seama Horia Brenciu că spectacolele sale erau prea lungi - L-am întrebat pe Toni Grecu, aflat în sală, ce mai face și mi-a răspuns: „Aștept să se tragă cortina să mă duc și eu să fac pipi.”

În urmă cu 7-8 ani, spectacolele pe care Horia Brenciu le ținea la Sala Palatului durau și câte patru ore. Câteva semnale venite din sală l-au făcut să-și dea seama că sunt totuși prea lungi, a povestit acesta în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Mai întâi, câte o doamnă care își lua discret pardesiul și se îndrepta spre ieșire, cu un copil de mână. 

Apoi, momentul care nu a mai lăsat loc de interpretări. „L-am văzut pe Toni Grecu la mijjlocul rândurilor și m-am dus peste spectatori având grijă să nu îi calc. L-am întrebat: Ce mai faci, Toni? La care Toni îmi zice: Horia, aștept să se tragă cortina să mă duc și eu să fac pipi”, a spus Horia Brenciu.

În timpul show-urilor sale, acesta obișnuiește să coboare de pe scenă și să interacționeze cu spectatorii. 

„Acum 30 de ani printre oamenii care coborau în sală era Ioan Luchian Mihalea. Omul ăla punea o întrebare unui copil, se ducea la o bunică și toată sala râdea. Mie mi-a plăcut atât de mult atmosfera, pe care am și evocat-o anul trecut la Sala Palatului și am zis: Vreau să fac și eu așa ceva. Dar pentru a merge cu microfonul în mijlocul a mii de oameni trebuie să fii deschis la orice”, crede el. 

Pentru că operațiunea nu este lipsită de surprize.

„M-am dus în sală și spectatorii știu lucrul ăsta, încep să salut lume, mă îmbrățișez cu oamenii, îi pun să cânte și, la un moment dat, văd o doamnă. Mă duc, îi spun: Mă bucur foarte mult să vă cunosc. Brusc, din drepta, soțul a zis: Te rog, termină!

Am zâmbit, puteam să mă panichez sau să mă retrag cu coada între picioare pe scenă și i-am zis: Hmm, nu ești fanul meu. Bineînțeles că am adăugat să e fanul altui artist, pe care nu-l subliniez acum”, a relatat Brenciu.

Horia Brenciu

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult