Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Citiți aici scrisoarea celor 47 de europarlamentari trimisă azi premierului român Viorica Dăncilă: „Această redefinire a familiei are potențialul de a dăuna copiilor din toate familiile”

Viorica Dancila in PE - captura video

(Foto: captura video)

47 de europarlamentari i-au trimis marți o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă prin care își declară consternarea față de referendumul privind redefinirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie, scrie G4Media.

Semnatarii documentului subliniază că noua definiție a familiei are potențialul de a dăuna copiilor din toate familiile, iar desfășurarea referendumului încurajează discursul prin ură împotriva comunității LGBTQI.

Cei 47 de europarlamentari atrag atenția că în Convenția ONU privind drepturile copilului familia nu este definită drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, acordând tuturor copiilor aceleași drepturi, indiferent cine sunt părinții lor.

Scrisoarea trimisă de grupul de parlamentari europeni:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sper că i-au scris-o pe o hârtie mai moale, ca să poată doamna a o folosi în mod util, că de citit e complicat rău, iar de inteles este cu mult peste puterile domniei sale.
  • Like 2
 • Diana N. check icon
  Cat de departe e aceasta scrisoare care vorbeste despre drepturile copiilor LGBTI, despre familii curcubeu, de discursul primitiv si ipocrit care ii "apara" pe copiii "romani traditionali"!
  Eu n-am auzit niciun politician la Bucuresti vorbind despre drepturile copiilor si adolescentilor LGBTI, in Ro numai adultii, la peste 18 ani, au identitate, pana atunci stau in crisalida!
  • Like 1
 • Nimic! Din păcate!
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult