Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Citiți aici scrisoarea celor 47 de europarlamentari trimisă azi premierului român Viorica Dăncilă: „Această redefinire a familiei are potențialul de a dăuna copiilor din toate familiile”

Viorica Dancila in PE - captura video

(Foto: captura video)

47 de europarlamentari i-au trimis marți o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă prin care își declară consternarea față de referendumul privind redefinirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie, scrie G4Media.

Semnatarii documentului subliniază că noua definiție a familiei are potențialul de a dăuna copiilor din toate familiile, iar desfășurarea referendumului încurajează discursul prin ură împotriva comunității LGBTQI.

Cei 47 de europarlamentari atrag atenția că în Convenția ONU privind drepturile copilului familia nu este definită drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, acordând tuturor copiilor aceleași drepturi, indiferent cine sunt părinții lor.

Scrisoarea trimisă de grupul de parlamentari europeni:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sper că i-au scris-o pe o hârtie mai moale, ca să poată doamna a o folosi în mod util, că de citit e complicat rău, iar de inteles este cu mult peste puterile domniei sale.
  • Like 2
 • Diana N. check icon
  Cat de departe e aceasta scrisoare care vorbeste despre drepturile copiilor LGBTI, despre familii curcubeu, de discursul primitiv si ipocrit care ii "apara" pe copiii "romani traditionali"!
  Eu n-am auzit niciun politician la Bucuresti vorbind despre drepturile copiilor si adolescentilor LGBTI, in Ro numai adultii, la peste 18 ani, au identitate, pana atunci stau in crisalida!
  • Like 1
 • Nimic! Din păcate!
  • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult