Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Citiți aici scrisoarea celor 47 de europarlamentari trimisă azi premierului român Viorica Dăncilă: „Această redefinire a familiei are potențialul de a dăuna copiilor din toate familiile”

Viorica Dancila in PE - captura video

(Foto: captura video)

47 de europarlamentari i-au trimis marți o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă prin care își declară consternarea față de referendumul privind redefinirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie, scrie G4Media.

Semnatarii documentului subliniază că noua definiție a familiei are potențialul de a dăuna copiilor din toate familiile, iar desfășurarea referendumului încurajează discursul prin ură împotriva comunității LGBTQI.

Cei 47 de europarlamentari atrag atenția că în Convenția ONU privind drepturile copilului familia nu este definită drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, acordând tuturor copiilor aceleași drepturi, indiferent cine sunt părinții lor.

Scrisoarea trimisă de grupul de parlamentari europeni:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sper că i-au scris-o pe o hârtie mai moale, ca să poată doamna a o folosi în mod util, că de citit e complicat rău, iar de inteles este cu mult peste puterile domniei sale.
  • Like 2
 • Diana N. check icon
  Cat de departe e aceasta scrisoare care vorbeste despre drepturile copiilor LGBTI, despre familii curcubeu, de discursul primitiv si ipocrit care ii "apara" pe copiii "romani traditionali"!
  Eu n-am auzit niciun politician la Bucuresti vorbind despre drepturile copiilor si adolescentilor LGBTI, in Ro numai adultii, la peste 18 ani, au identitate, pana atunci stau in crisalida!
  • Like 1
 • Nimic! Din păcate!
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult