Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Reacția Vioricăi Dăncilă când europarlamentarul Esteban González Pons i-a spus: „Românii sunt un popor curajos și decent, doamna premier, iar dvs îi ignorați”

Esteban González Pons

(europarlamentarul Esteban González Pons//Foto captura video)

Un europarlamentar PPE a spus, miercuri, în plenul Parlamentului European, la dezbaterea privind situaţia din România, că poporul român este decent şi curajos, pentru că a luptat mereu pentru democraţie, întrebând-o retoric pe premierul Viorica Dăncilă de ce nu îşi ascultă poporul şi de ce îi ignoră pe români. „Ce interese ascunse colcăie în spatele Guvernului dumneavoastră?”, a spus europarlamentarul, citat de News.ro.

„Nu putem înțelege reacția extremă a autorităților din țara dvs în acea zi tragică de 10 august, când mii de români veniți din diaspora încercau doar să fie auziți. Nu putem înțelege tăcerea și complicitatea celor care sunt îngrijorați de statul de drept în unele țări și nu în altele. Desigur, dvs puteți ignora criticile noastre, dar nu ar trebui niciodată să ignorați vocea poporului dvs. Românii au votat pentru libertate, au învins dictatura și au construit o democrație. Ei sunt un popor curajos si decent, doamna premier, iar dvs îi ignorați.”

(Premierul Viorica Dăncilă a zâmbit ironic și a început să își ia notițe în timp ce parlamentarul spaniol o întreba „ce interese ascunse colcăie în spatele Guvernului dumneavoastră?”//Foto captura video)

„Spuneți-mi de ce nu vreți să vă ascultați poporul? Spuneți-mi ce interese ascunse colcăie în spatele Guvernului dumneavoastră? Acest Parlament vrea să ştie aceste lucruri. Ascultaţi-vă poporul, românii vor doar transparenţă şi integritate”, a spus în plenul Parlamentului European Esteban González Pons, din grupul PPE.

„Listen to the people voice, madam prime minister!” (Ascultați vocea poporului dvs, doamnă prim-ministru), a îndemnat-o pe un ton ferm parlamentarul european pe Viorica Dăncilă.

În imagini se vede cum, în timpul discursului parlamentarului spaniol, Viorica Dăncilă își fixa mai întâi câștile în urechi, apoi cum la un moment dat își lua notițe, zâmbind ironic.  

Urmăriți discursul europarlamentarului spaniol Esteban González Pons, de la minutul 20:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Niste tembele cu toatele! Activiste de partid proaste si increzute, normal! Ei cred ca ne prostesc pe toti si le va merge. Atentie, ulciorul nu merge de multe ori la apa! Mamaliga romaneasca poate exploda oricand!
  • Like 0
 • Tot guvernul este de tot hazul trebuie eliminat
  • Like 0
 • Dacă eram eu preşedinte, îl decoram de Centenar pe dl. Esteban González Pons, ca mare prieten al românilor.
  • Like 1
 • Da, popor curajos si decent care n-a iesit la vot. De lene, de scarba. Si uite asa, burghezia comunista a invins dinnou.
  • Like 1
 • Această vită, slugă cretină a borfașilor dragnea, tariceanu si a semianalfabetilor hoți ordinari, impostori de cea mai joasă speță, susținători ai actualei clici, a fost instruită și înarmată cu impertinență de către mentorii si manipulatorii ei. Era vegheată, din spate de oroarea plumb, care nu avea ce căuta acolo. A incercat sa ne discrediteze dar nu a făcut decât să cadă in ridicol, împreună cu toți complicii ei. Nu mai pot minti pe nimeni.
  • Like 0
 • Dancila parea ca ia notite insa doar scria ce i se soptea in casca pentru o interventie ulterioara. Faptul ca scria mai avea rolul sa o ajute sa evite contactul vizual cu acuzatorii sai pentru a nu se pierde. De ce credeti ca e insotita tot timpul de politicieni "unsi cu toate alifiile"? Parerea mea
  • Like 0
 • mike mike check icon
  Sunt siderat si nu-mi vine sa cred in ce hal a ajuns Romania. Nici sa înjur nu mai pot, credeti-ma. Când o vad pe Veorica parca ma blochez. Cata sfidare...
  • Like 5
  • @ mike
   Chestia aia la miss Piggy, zâmbetul acela de repetentu' clasei depășit de întrebare, nu e sfidare, è prostie cruntă.
   • Like 1
  • @ Romeo C.
   dalex check icon
   Am auzit ca se vor desfiinta cateva mii de posturi in invatamant. Sa fie printre ele si acele persoane care au trecut-o clasa pe Dancila ?
   Sindicatele din invatamant studiaza si modalitatile de promovare de care au beneficiat asemenea elevi ?
   • Like 1
 • Rade ciob de oala sparta . Esteban González Pons e membru al Partidului Popular, care am vazut cat isi repecta poporul cu ocazia crizei din Catalunia . Erau imagini la care te-ai astepta in Turcia sau Rusia ,nu intr-o tara membra a UE . S-au scandalizat atunci onor parlamentarii din PE ?

  Sa nu uitam nici cum i-a protejat pe Orban si Kachinsky PPE . Erau de-ai lor. Unii au impresia ca-n Parlamentul European nu-s tot politicieni , ci un fel de zeitati care impart dreptate si adevar .

  PSD-ul merita sa fie criticat, dar nu prea cred ca avem mare lucru de castigat din ce se intampla acum in PE .
  • Like 1
  • @ Claudiu1989
   Mda, deci ar trebui să ieșim cât mai repede din UE ca nu cumva să ne dăuneze criticile astea.
   Văd tot mai des în ultimul timp abordări din astea care sub poleiala logici și bunului simț ascund putrezimea propagandei pro hoție.
   Apropo de Catalonia, dacă ținutul secuiesc și-ar declara independența mâine, veți striga ca din gură de șarpe cerând intervenția armatei. Asta așa, ca idee, pentru că nu se poate compara o manifestație pașnică cu un referendum ilegal.
   • Like 2
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  "În imagini se vede cum, în timpul discursului parlamentarului spaniol, Viorica Dăncilă își fixa mai întâi câștile în urechi, apoi cum la un moment dat își lua notițe, zâmbind ironic" Vasilica zambind ironic ??? Hai sa fim seriosi...Vasilica se hlizea ca proasta, asa cum facea si in scoala generala cand ridicata degeaba in picioare la lectie, dupa cinci minute de tacere "inteleapta" ( conform proverbului ) era indemnata cu resemnare de tovarasul profesor sa ia loc in banca : Sezi toanto ! Ai un trei, de la mine....
  • Like 4
 • Nu e un zambet ironic. E un rictus nervos.
  • Like 2


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult