Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Coadă de zeci de persoane în Cluj, la deschiderea unei librării care a anunțat că oferă 1.000 de cărți

 Cărturești Cluj

Foto Facebook Cărturești Cluj

Zeci de persoane au stat la coadă joi în centrul Clujului, la deschiderea oficială a librăriei Cărturești, amplasată în casa Hinz, după un amplu proces de reabilitare, notează Actual de Cluj.

Organizatorii au anunțat că oferă 1000 de cărți cadou pentru primii clienți care trec pragul librăriei, vizitatorii fiind întâmpinați cu un recital de muzică de cameră și invitați la o degustare de vin. 

Foto Facebook Cărturești Cluj

În casa Hinz va funcționa în continuare și Muzeul Farmaciei, aflat în subordinea Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, care urmează să se redeschidă publicului, notează aceeași sursă.

Foto Facebook Laura Laurentiu

Proiectul de reabilitate a Casei Hintz a câștigat Premiul I (ex aequo) la secțiunea Restaurare, BNA – Bienala Națională de Arhitectură, 2023.

Foto Facebook Cărturești Cluj

Foto Facebook Cărturești Cluj

Foto Facebook Cărturești Cluj

Foto Facebook Cărturești Cluj

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult