Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Coadă de zeci de persoane în Cluj, la deschiderea unei librării care a anunțat că oferă 1.000 de cărți

 Cărturești Cluj

Foto Facebook Cărturești Cluj

Zeci de persoane au stat la coadă joi în centrul Clujului, la deschiderea oficială a librăriei Cărturești, amplasată în casa Hinz, după un amplu proces de reabilitare, notează Actual de Cluj.

Organizatorii au anunțat că oferă 1000 de cărți cadou pentru primii clienți care trec pragul librăriei, vizitatorii fiind întâmpinați cu un recital de muzică de cameră și invitați la o degustare de vin. 

Foto Facebook Cărturești Cluj

În casa Hinz va funcționa în continuare și Muzeul Farmaciei, aflat în subordinea Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, care urmează să se redeschidă publicului, notează aceeași sursă.

Foto Facebook Laura Laurentiu

Proiectul de reabilitate a Casei Hintz a câștigat Premiul I (ex aequo) la secțiunea Restaurare, BNA – Bienala Națională de Arhitectură, 2023.

Foto Facebook Cărturești Cluj

Foto Facebook Cărturești Cluj

Foto Facebook Cărturești Cluj

Foto Facebook Cărturești Cluj

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult