Sari la continut
alt

Monica Alexandrucheck icon

Cu un background în automatică și calculatoare, Monica Alexandru are o carieră de 25 de ani în administrarea proiectelor de cercetare europene, diplomația și comunicarea științei, tehnologiile digitalizării și ale roboticii.


Articole publicate check icon

Casca AI

În prima zi, intrând în sala sesiunii plenare, am crezut că sunt la Forumul economic mondial de la Davos, dar fără Yuval Noah Harari la pupitru. Întârziasem și în întunericul de cinema din sală am mai găsit un loc liber între doi participanți japonezi. Foto - .lumen-Empowering the Blind

Citește mai mult

scoala - septembrie 2020 - Foto Daniel Mihailescu / AFP / Profimedia)

Cu entuziasm, bucurie, curiozitate și dorința de a-și face noi prieteni, o săptămână în bancă la scoală, o săptămână „de-a v-ati ascunselea” pe WhatsApp-ul instalat pe telefon, tabletă sau laptop, este pentru ei un început firesc de școală. (Foto Daniel Mihailescu / AFP / Profimedia)

Citește mai mult

Familia Firea

În aceeași notă de modernizare devastatoare de verde se cataloghează și strada de vizavi, de peste bulevard, care conduce către intrarea VIP a stadionului Lia Manoliu. „Impavelată” (a se citi împietrită), mai ceva ca baba Dochia, altădată eleganta stradă de cartier cu rond de trandafir pe mijloc, circulată de noi, copii pe bicicletă, este sufocată de mașini parcate la borduri „royale”, pe ambele sensuri de mers.

Citește mai mult