Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Colectiv egal Penelina Gorghiu?

Ziceam că dacă dl Cioloș intră în partid și candidează, după toate declarațiile despre cum va rămâne în afara politicii până în alegeri, subsemnatul mă las de gazetărie politică.

Domnul Cioloș n-a devenit liberal cu carnet. De asta mai scriu acum. Dar a acceptat să fie prim-ministru în caz că PNL va obține majoritatea în urma alegerilor, după ce a declarat că nu va fi premierul niciunui guvern din care face parte PSD.

În schimb, nu va participa la campania electorală cu echipa PNL. Păi, de ce să nu participe? De ce nu își dă demisia și nu încearcă să ajute PNL în mod direct? Mai e vreo îndoială în legătură cu ungerea politică a domniei sale?

După ce spui merg cu PNL, nu merg în niciun caz cu PSD, președintele Iohannis poate fi mulțumit: Dacian Cioloș e membru de partid cu sufletul, ca Mitru Moț, comunistul fără carnet, întruchipat memorabil cândva de Ilarion Ciobanu.

Platforma dlui Cioloș ar trebui să se numească nu România 100, ci PNL 50.000, că atâția oameni zice partidul că aduce la mitingul pro Cioloș din 6 noiembrie.

Pro Cioloș - ce? Căci actualul premier nu poate fi votat, întrucât nu candidează. Deci, adunarea asta populară e pentru Votați PNL, dacă îl vreți pe Cioloș.

50.000 este numărul celor care au ieșit în stradă acum un an și l-au pus premier pe domnul Cioloș. Ce ziceți, stimați cititori ai Republicii, pot fi transformați manifestanții pro Colectiv în susținători entuziaști ai lui Gorghiu și compania?  

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • V-am ascultat la radio si un tanar din Oradea l-a propus ca premier pe Ilie Bolojan.Ce oroare! La Oradea e o veritabila dictatura Bolojan si un mare numar de postaci il sustine pe dictator pe retelele sociale, in presa, care ii este total aservita.Omul nu suporta critica, se crede perfect .In secret se viseaza premier si poate chiar presedinte. Ei, pe asta sa il vedem in pozitie de lider national, l-am regreta si pe Basescu, pe Iliescu si pe toti care au urmat.De studiat declaratia lui de avere de pe siteul Primariei, oare unde sunt situate terenurile si apartamentele , ca nu se precizeaza.Si cum reuseste sa supravietuiasca cu asa venit minuscul?
  • Like 0
 • De ce s-o amestecam pe d-na Gorghiu cu fenomenul #Colectiv ? Si ce daca dl. Ciolos a ajuns in fruntea guvernului in urma manifestatiilor pro #Colectiv ? Atunci s-a manifestat impotriva coruptiei si a efectelor acesteia. Important cred eu, este ca lucrurile in Romania incep sa se miste.
  Si ce daca dl Ciolos va fi nominalizat pentru functia de prim-ministru din partea PNL?! Pana la urma are o strategie, un program careia/caruia vrea probabil sa-i culeaga roadele. Care parinte nu-si doreste sa-si vada copilul implinit? Primii pasi, timizi, ce-i drept, au fost facuti. O calatorie, oricat de lunga, incepe cu un prim pas. Omul Ciolos si-a fixat probabil niste obiective pe care numai ramanand in continuare prim-ministru le poate atinge. Pe noi, ca cetateni nu ar trebui sa intereseze din partea carui partid ajunge Ciolos prim-ministru, ci care sunt obiectivele pe care si le-a propus, daca atingerea acestora ne ajuta sa traim mai bine si chiar sa progresam ca natie. Si mai ales sa nu uitam ca avem dreptul si chiar obligatia de a monitoriza ducerea la indeplinire a acestor obiective, dar si de a taxa eventualele derapaje.
  Deci...go Ciolos!
  • Like 0
 • Pro Ciolos...zimbetul lui imi merge la inima...important e sa citesti printre rinduri si sa tii calea cea dreapta...chiar daca e imposibil de greu...
  • Like 1
 • Sunt uimit de cât de uimit este ziaristul CTP......subiecte de gazetărie grămadă. ....țara este în continuare veselă. ....
  • Like 0
 • Crabu check icon
  Răspuns: Nu!
  • Like 0
 • Cri check icon
  Eu sunt uimit ca un tip inteligent precum dl. CTP a putut sa-i acorde atata credit d-lui Ciolos.
  Eu sunt de parere ca odata ajuns premier prin ocolirea mecanismelor democratice parlamentare ( e drept ca si cu complicitatea lasa a parlamentarilor tematori de DNA), era de asteptat ca dl. Ciolos nu putea fi ceea ce s-a dorit sa para: adica un democrat, un patriot si un specialist ( tehnocrat ) care a decis el ca la cererea poporului sa-si lase sinecura banoasa de la Bruxelles pentru a ne scoate pe noi din cacao ( sorry ! ).
  Daca dl. Johannis et co. vor castiga alegerile parlamentare, dl. Ciolos va stabili un trist record: va fi premier de 2 ori consecutiv fara a participa la niciun scrutin electoral, adica taman bine pentru o democratie in formare cum e Romania.
  NB. Am formulat "Johannis et co" pentru ca nu mi se pare ca PNL are vreun rol in aceasta poveste, decat acela de servant credincios si depersonalizat al Presedintelui si al celor care il diriguiesc pe dl. Johannis....
  • Like 0
 • Raspuns: nu, nu pot.
  • Like 0
 • Nu ma asteptam ca CTP sa fie unul din cei daca scrie ”Monsieur”, monsieur citeste. Una-i una si alta-i alta. Daca Ciolos era abordat de USR si ar fi fost pusa aceeasi intrebare, probabil ar fi raspuns la fel. Domnul Ciolos nu este ”partinic” nici intr-un sens. El, din experienta care se va sfarsi odata cu alegerile din 11 Decembrie, a inteles pozitia dezastroasa a Romaniei si, a hotarat sa-si puna toata vointa si priceperea lui in folosul Romaniei si in urma unui mandat de 4 ani obtinut ca Prim Ministru, sa continue (de preferat cu unii ministri e acum) sa stabilizeze Romania. Pentru asa ceva este nevoie de un carnet de partid, de participarea la sedinte de partid, de apartenenta la o doctrina de partid (daca mai exista) ??? Eu cred ca nu. Insistenta si incapatanarea unora de a dezbate apartenenta sau neapartenenta la o ”caruta” de o anumita culoare, este prosteasca si de neinteles. Avem un exemplu proaspat in Lituania unde au fost acum 4 zile alegeri parlamentare si Primul Ministru propus de partidele care au cele mai multe locuri in Parlament, nu are nici un fel de legatura ombelicala cu partidele care l-au propus. Este fostul sef al politiei lituaniene, care a facut curatenie si a eradicat coruptia din sistemul politienesc lituanian si nu numai atat. Au ales o persoana verticala dispusa sa continue tot asa in favoarea eradicarii complete a coruptiei din Lituania. Bravo lor, nu.
  • Like 3
 • Abia aștept sa văd un guvern PNL , probabil penalina , Vicepremier si fătuca aia din BV Mara Mares , fata lu tata ( varianta succesuri || ) ceva la turism iar la justiție muma primarului din baia mare !
  • Like 2
 • Eu zic, să-i dăm o șansă lui Dacian Ciolos!!
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult