Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Creștere fulminantă a Bitcoin în decurs de câteva ore. Revenire spectaculoasă a pieței cripto

bitcoin - (Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia)

Foto: Profimedia

Prețul Bitcoin a explodat. Creșterea prețului Bitcoin a produs stupefacție în rândul investitorilor. În decurs de câteva ore, valoarea Bitcoin a depășit 22.700 dolari, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii septembrie, în timp ce piața criptomonedelor și-a continuat neașteptata revenire din 2023, recuperând masiv din pierderi.

Cea mai mare criptomonedă în funcție de capitalizarea de piață a fost tranzacționată recent la peste 22.700 de dolari, în creștere cu 5,4% în ultimele 24 de ore, făcând uitat anunțul de joi seara că Genesis Global Holdco LLC, holdingul creditorului de criptomonede cu probleme Genesis Global Capital, a cerut protecția sub Capitolul 11 al Legii falimentului.

Edward Moya, analist senior de piață pentru Oanda, formator de piață pentru piața valutară, a remarcat joi că investitorii au luat în calcul problemele iminente ale Genesis

Compania a fost măturată, pur și simplu, din piață de consecințele prăbușirii fondului de hedging criptografic Three Arrows Capital în primăvara anului trecut și, mai recent, a gigantului FTX. Criptomoneda Ethereum (ETH) a urmat o traiectorie similară, crescând recent cu 5,2% față de joi, la aceeași oră, până la 1.640 de dolari. De asemenea, indicele CoinDesk Market Index (CMI) a crescut cu 4,1%.

BTC a urcat cu 11% în ultimele șapte zile și este înregistrează o creștere fulminantă, de 34% pentru anul în curs. Ethereum a urcat cu 12% în ultima săptămână și este în creștere cu 37% din 31 decembrie.

Bitcoin a tras în sus piața cripto

Bursa Coinbase (COIN) a crescut recent cu 10%, în timp ce compania de minerit Bitcoin, Marathon Digital Holdings (MARA) a urcat cu 9%. Piețele tradiționale au crescut și ele ușor, cu indicele S&P 500 în creștere cu 1,9%, în timp ce investitorii au procesat o avalanșă de rapoarte mixte privind rezultatele marilor bănci.

Scăderea peste așteptări a indicelui prețurilor de producție din Statele Unite, din această săptămână, a indicat că politica monetară a Rezervei Federale americane a reușit să domolească inflația, ceea ce a încurajat investitorii. Instrumentul CME FedWatch arată în prezent că traderii văd aproximativ 97% șanse ca Comitetul Federal pentru Piața Deschisă (Federal Open Market Committee – FOMC) să majoreze ratele dobânzilor cu doar 25 de puncte de bază (0,25 puncte procentuale) la următoarea ședință din februarie. Este clar o încetinire față de creșterea de 50 de puncte de bază de la ședința din decembrie.

Sheraz Ahmed, managing partner la STORM Partners, a declarat pentru CoinDesk că, în timp ce datele macro recente, “inclusiv o scădere modestă a inflației, date privind salariile și ocuparea forței de muncă în scădere și un dolar aparent mai slab”, au indus o oarecare ușurare pe piață. Modul în care Fed va gestiona politica monetară, în timp ce echilibrează datele economice și temerile legate de recesiune, va avea un impact mare asupra pieței în general.

“Euforia de după creșterea masivă a Bitcoin este întotdeauna un sentiment grozav. Dar ar trebui tratată cu prudență pentru a evita greșelile, indiferent dacă prețurile continuă să crească sau să scadă”, a declarat Ahmed.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult