Sari la continut
alt

Claudiu Vuță check icon

Claudiu Vuță este analist economic, vicepresedinte al AAFBR (Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România). Alumni al programului de excelență "Politici economice și ale pieței muncii" din cadrul Konrad Adenauer Stiftung, Claudiu publică articole economice pe teme globale, dar și locale, prezentând analize de profil în presa scrisă și emisiuni TV. Pentru activitatea jurnalistică din domeniul economic i-a fost decernat în anul 2020, premiul CFA Society Romania Media Award.


Articole publicate check icon

soldat in transee - Ucraina

Un fost ofițer rus susține că bărbați ucraineni au fost interogați cu brutalitate în captivitate, împușcați și amenințați cu violul. Konstantin Efremov este un ofițer rus de cel mai înalt grad, care a acceptat să vorbească despre asta în mod deschis. Într-un interviu acordat BBC, el a spus că în Rusia este considerat acum un trădător și un dezertor. Foto: Genya SAVILOV / AFP / Profimedia

Citește mai mult

Fedir Sandor Facebook

Etnicii maghiari din Ucraina au răspuns declarației Ministrului de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, cu privire la presupusa mobilizare forțată a maghiarilor în regiunea Transcarpatiei. Răspunsul, în ucraineană și maghiară, a fost publicat pe Facebook de deputatul Consiliului Regional Transcarpatic, Fedir Sandor, cunoscut în Ucraina drept „profesorul din tranșee”. Acesta s-a fotografiat cu steagurile Ungariei și Ucrainei.

Citește mai mult

Boris Johnson - V Zelensky

Veniți cu mine în noroiul ocru din curtea bisericii din Bucha, pe lângă biserica Sfântul Andrei, ciuruită de gloanțe. Stați deasupra mormintelor unora dintre cei 416 locuitori ai acestui oraș – dintre care 9 copii – care au fost împușcați de ruși în încercarea de a-i îngrozi pe ceilalți. Priviți fotografiile cu cadavrele lor, cu mâinile legate la spate, lăsate în stradă să putrezească sau să fie mâncate de câini. Foto: Ukraine Presidency via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Citește mai mult

Maia Sandu - Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebată despre o potențială aderare la NATO a Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat într-un interviu pentru Politico că țara încă analizează următorul pas și dacă ar fi nevoie de o modificare constituțională pentru a face acest lucru (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult