Sari la continut
alt

Claudiu Vuță check icon

Claudiu Vuță este analist economic, membru al AAFBR (Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România). În prezent, urmează cursurile programului de excelență "Politici economice și ale pieței muncii" din cadrul Konrad Adenauer Stiftung. Claudiu publică articole economice pe teme globale, dar și locale, prezentând analize de profil pe platformele jurnalistice Project-E, HotNews/Contributors, Republica și Reporter Global (partener al The Economist în România). Pentru activitatea jurnalistică i-a fost înmânat, la începutul lunii martie 2020, premiul CFA Society Romania Media Award.


Articole publicate check icon

pensionara - Foto Guliver/Getty Images

Practic, după un prim trimestru cu -6,7%, fondurile de Pilon 2 au reușit un randament mediu cumulat de circa 9% pe următoarele două trimestre, ajungând la o performanță medie de aproximativ 2% după primele 9 luni din 2020 (randamentele fondurilor sunt între 1% si 2,5%, toate fondurile fiind pe plus de la începutul anului) Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult

pensionara acasa

„Și-au bătut joc de țară, iar acum toate preturile au crescut. Dacă nu era fiul meu să mă ajute, nu știu cum mă descurcam, am o pensie de 1600 de lei și trebuie să plătesc întreținere, medicamente, facturi. În ultimii 3 ani prețurile au crescut enorm și desi am primit câțiva lei la pensie, nu ne putem descurca cu banii”. (Foto Pornchai Soda / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

pensionari - piata - Foto Inquam Photos / George Călin

Parlamentul a aprobat marți majorarea pensiilor cu 40%. Ceea ce s-a întâmplat în Parlament nu este doar un act de agresiune la stabilitatea economică a României, ci o desconsiderare a cetățenilor acestei țări. Important de menționat, în momentul adoptării legii pensiilor, prin care se prevedea majorarea punctului de pensie la 1.875 lei, nu au fost precizate și sursele de finanțare pentru această creștere. Foto Inquam Photos / George Călin

Citește mai mult

Trafic auto - București

„Vreți o sală de sport? Vine… Se dă o sală polivalentă, două, cine licitează mai mult? Domnul din colț? Trei săli de sport și bonus o pistă de biciclete, toate la pachet cu un parc. Adjudecat!. Vreți sport? Nicio problemă, vă dăm un stadion. Fotbal, rugby, toate vin la pachet. Tenis? Cum să nu, la anul avem un mare turneu WTA chiar aici la noi în Pașcani”, cam așa pare că sună campania electorală din cutiile poștale.

Citește mai mult

Educație financiară pentru copii

Problemele actuale ale României reprezintă un efect direct al lipsei de educație. Vorbim atât despre educația școlară, nivelul acesteia este unul aflat în neconcordanță cu realitatea zilelor noastre. Școala românească lasă impresia că este o navă aflată în derivă, care cu greutate ajunge la destinație. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Bec

Ce îl diferențiază pe Emil Boc de restul edililor? Păi, omul nu se laudă cu fluvii de asfalt turnate pe bulevardele orașului, nu scoate în evidență că rețeaua de canalizare funcționează, nu spune un cuvânt despre autobuzele electrice sau despre becurile montate în nu știu ce cartier. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult