Sari la continut
alt

Claudiu Vuță check icon

Claudiu Vuță este analist economic, membru al AAFBR (Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România). În prezent, urmează cursurile programului de excelență "Politici economice și ale pieței muncii" din cadrul Konrad Adenauer Stiftung. Claudiu publică articole economice pe teme globale, dar și locale, prezentând analize de profil pe platformele jurnalistice Project-E, HotNews/Contributors, Republica și Reporter Global (partener al The Economist în România). Pentru activitatea jurnalistică i-a fost înmânat, la începutul lunii martie 2020, premiul CFA Society Romania Media Award.


Articole publicate check icon

Volodimir Zelenski.

„Popoare din Caucaz! Toate popoarele de pe teritoriul Rusiei! Nu aveți niciun motiv să vă aflați printre acești mulți care încă îl servesc pe cel care vrea acest război. Nu trebuie să muriți în Ucraina. Fiii voștri nu trebuie să moară în Ucraina. Nu aveți o astfel de obligație. Nici față de părinții voștri, nici față de copiii voștri, nici față de viitorul vostru, nici față de viitorul țării voastre. Și știți asta.” Foto captura Facebook Volodimir Zelenski

Citește mai mult

avion rusesc

Serviciile de informații ale Statelor Unite și ale aliaților săi au intensificat supravegherea Rusiei pentru a urmări pregătirile pentru un posibil atac nuclear pe teritoriul ucrainean. Acest lucru este raportat de Politico, citând cinci foști și actuali oficiali americani. (Foto: Yuri Smityuk / TASS / Profimedia)

Citește mai mult

 Valerii Zalujnîi

„Ucrainenii sunt gata să lupte cu invadatorii ruși până la capăt și cu siguranță vor câștiga. Totuși, întreaga istorie a Rusiei arată că victoria noastră nu va fi finală. Va fi doar o ocazie de a ne odihni și de a ne pregăti pentru următorul atac al rușilor.”, a declarat comandantul Forțelor Armate Ucrainene, Valerii Zalujni pentru revista TIME. Foto: Ukraine President's Office / Zuma Press / Profimedia

Citește mai mult

Giorgia Meloni - ANGELO CARCONI / EPA / Profimedia

Giorgia Meloni, lider Fratelli d’Italia, câștigător al alegerilor din peninsulă, a asigurat marţi Ucraina de sprijinul deplin al viitorului său guvern de coaliţie, într-un tweet adresat preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. (Foto: Angelo Carconi / EPA / Profimedia)

Citește mai mult

Jens Stoltenberg

Orice utilizare a armelor nucleare este absolut inacceptabilă și ar schimba complet natura conflictului. Rusia trebuie să știe că războiul nuclear nu poate fi câștigat și nu i se va permite niciodată să-l poarte, a declarat marți șeful NATO, Jens Stoltenberg, citat de Reuters. Într-un interviu cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, Jens Stoltenberg a subliniat că pseudo-referendumurile din Ucraina au lipsit de legitimitate. (Foto: Olivier Hoslet / EPA / Profimedia)

Citește mai mult

Tsakhiagiin Elbegdorj

„Ştiu că de la începutul acestui război sângeros, minorităţile care trăiesc în Rusia au cel mai mult de suferit. Mongolii din Buriatia, din Tuva au suferit foarte mult. Au fost folosiţi pe post de carne de tun. Sute dintre ei sunt răniţi. Mii au murit. Noi, mongolii, vă vom primi cu braţele şi inimile deschise.” (Foto: Alexei Nikolsky / TASS / Profimedia)

Citește mai mult