Sari la continut
alt

Claudiu Vuță check icon

Claudiu Vuță este analist economic, vicepresedinte al AAFBR (Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România). Alumni al programului de excelență "Politici economice și ale pieței muncii" din cadrul Konrad Adenauer Stiftung, Claudiu publică articole economice pe teme globale, dar și locale, prezentând analize de profil în presa scrisă și emisiuni TV. Pentru activitatea jurnalistică din domeniul economic i-a fost decernat în anul 2020, premiul CFA Society Romania Media Award.


Articole publicate check icon

coada anii 80

Dar vreți să știți cum era înainte de 1989? Câteva amintiri din epoca de aur sunt necesare pentru reîmprospătarea memoriei. Înainte de 1989, cele mai multe bunuri de consum se cumpărau „pe sub mână”. De exemplu, șeful de măcelărie sau aprozar era cel mai respectat personaj din cartier. De aceștia depindea dacă pe masă vom avea gheare de pui sau o bucățică de carne de porc. Am zis bucățică, da? Nu kilogram sau kilograme. (sursa foto europolitics.ro)

Citește mai mult

job - recrutare

Nu, dragilor, de la un anumit punct nu mai trebuie să treci prin pagini cu bibliografie, cu teorie și teste grilă sau prin interviuri în care ai în față o comisie de oameni care te întreabă vrute și nevrute. Uneori porcării ciudate, la care trebuie să dai răspunsuri argumentate, căci așa au citit pe la niște cursuri mediocre acei oameni. (Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia)

Citește mai mult

soldat in transee - Ucraina

Un fost ofițer rus susține că bărbați ucraineni au fost interogați cu brutalitate în captivitate, împușcați și amenințați cu violul. Konstantin Efremov este un ofițer rus de cel mai înalt grad, care a acceptat să vorbească despre asta în mod deschis. Într-un interviu acordat BBC, el a spus că în Rusia este considerat acum un trădător și un dezertor. Foto: Genya SAVILOV / AFP / Profimedia

Citește mai mult

Fedir Sandor Facebook

Etnicii maghiari din Ucraina au răspuns declarației Ministrului de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, cu privire la presupusa mobilizare forțată a maghiarilor în regiunea Transcarpatiei. Răspunsul, în ucraineană și maghiară, a fost publicat pe Facebook de deputatul Consiliului Regional Transcarpatic, Fedir Sandor, cunoscut în Ucraina drept „profesorul din tranșee”. Acesta s-a fotografiat cu steagurile Ungariei și Ucrainei.

Citește mai mult