Sari la continut
alt

Claudiu Vuță check icon

Claudiu Vuță este absolvent al Facultății de Științe Economice a Universității de Stat din Craiova (2002) și a unui masterat în "Administrarea Afacerilor în Comerț, Turism și Servicii", în cadrul Facultății de Științe Economice a Universității Ovidius Constanța (2006). În prezent urmează cursurile programului de excelență "Politici economice și ale pieței muncii" din cadrul Konrad Adenauer Stiftung.

Claudiu publică articole economice, pe teme globale, dar și locale, prezentând analize de profil pe platformele jurnalistice Republica și Reporter Global (partener al The Economist în România).


Articole publicate check icon

Germania - economie

Dar Germania are suficienți bani pentru a crește investițiile guvernamentale, chiar și fără a contracta noi împrumuturi, având în vedere excedentele bugetare și comerciale înregistrate, acestea înregistrându-se tocmai în urma politicilor conservatoare adoptate de către guvernul german, politici criticate în prezent. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult

China, coronavirus, magazin de electronice

COVID-19 este numele oficial al coronavirusului ce a declanșat criza din Wuhan. Acesta are capacitatea de a genera o recesiune la nivel mondial, prin măsurile draconice luate de către guvernele țărilor, pentru a preveni răspândirea sa, dar are și capacitatea de a diminua puterea Republicii Populare Chineze, atât pe plan mondial, dar mai ales regional. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Coronavirus China

În data de 3 februarie 2020, autoritățile chineze au transmis companiilor ce își defășoară activitatea în 24 de provincii să nu își reia activitatea mai devreme de 10 februarie 2020, din cauza crizei coronavirusului. În 2019, aceste regiuni au produs peste 80% din PIB-ul Chinei, fiind responsabile pentru un procent de 90% din exporturile statului asiatic. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult