Sari la continut
alt

Claudiu Vuță check icon

Claudiu Vuță este analist economic, membru al AAFBR (Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România). În prezent, urmează cursurile programului de excelență "Politici economice și ale pieței muncii" din cadrul Konrad Adenauer Stiftung. Claudiu publică articole economice pe teme globale, dar și locale, prezentând analize de profil pe platformele jurnalistice Project-E, HotNews/Contributors, Republica și Reporter Global (partener al The Economist în România). Pentru activitatea jurnalistică i-a fost înmânat, la începutul lunii martie 2020, premiul CFA Society Romania Media Award.


Articole publicate check icon

Florin Cîțu pe treptele Guvernului

Premierul a reușit ca în doar 9 luni de la instalarea în funcție să își ostilizeze atât partenerii de guvernare, dar și electoratul care a acordat votul liberalilor. Mai mult decât atât, a reușit contraperformanța de a crea o falie în interiorul PNL, în contextul alegerilor interne. (Foto: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu)

Citește mai mult

ice - Getty

Încălzirea globală și schimbările climatice sunt unele dintre cele mai mari provocări și vor modela viața umană pe Pământ. Pași promițători pentru a reduce emisiile de carbon au fost făcuți prin reintrarea SUA în prevederile Acordului climatic de la Paris. De asemenea, la Summitul de la Davos din 2021 a fost punctată necesitatea reducerii emisiilor de carbon. Foto: Getty Images

Citește mai mult

Constanta - Cazinoul - Foto: Getty Images

Lucrurile merg bine în orașul de la malul mării. Constanța nu doar că a reușit să atragă investitori de calibru, care au angajat forță de muncă înalt calificată, însă obiectivele strategice incluse în planul de dezvoltare adoptat în anul 2000 au fost implementate în totalitate, țintele de etapă fiind atinse în medie cu 14 luni mai devreme față de calendarul inițial. Foto: Getty Images

Citește mai mult

parcul - Inquam Photos / George Călin

Este nevoie atât de soluții pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung, astfel încât cei care contribuie la un veritabil sistem de pensii să beneficieze de venituri în momentul ieșirii din activitate, care să le asigure un trai decent, având la bază principiul contributivității. (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Citește mai mult