Sari la continut
alt

Claudiu Vuță check icon

Claudiu Vuță este analist economic, membru al AAFBR (Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România). În prezent, urmează cursurile programului de excelență "Politici economice și ale pieței muncii" din cadrul Konrad Adenauer Stiftung. Claudiu publică articole economice pe teme globale, dar și locale, prezentând analize de profil pe platformele jurnalistice Project-E, HotNews/Contributors, Republica și Reporter Global (partener al The Economist în România). Pentru activitatea jurnalistică i-a fost înmânat, la începutul lunii martie 2020, premiul CFA Society Romania Media Award.


Articole publicate check icon

Mediu stresant de lucru

Zilele trecute mi-a apărut în fluxul Facebook o ofertă de muncă de „nerefuzat”. Am deschis linkul sponsorizat și m-am uitat la cerințele pe care un potențial angajat ar trebui să le îndeplinească pentru a fi eligibil pentru a duce la bun sfârșit sarcinile de serviciu. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

pensionari - Foto: Xinhua News / Profimedia

În urmă cu 3 ani, administrația PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, aproape că a reușit să distrugă Pilonul 2 de pensii private prin OUG 114/2018 și să pună mâna pe (atunci) cele 12 miliarde de euro acumulate în conturile personale a peste 7 milioane de români. Între timp, banii acumulați în Pilonul 2 de pensii au depășit 17 miliarde de euro.

Citește mai mult

Florin Cîțu pe treptele Guvernului

Premierul a reușit ca în doar 9 luni de la instalarea în funcție să își ostilizeze atât partenerii de guvernare, dar și electoratul care a acordat votul liberalilor. Mai mult decât atât, a reușit contraperformanța de a crea o falie în interiorul PNL, în contextul alegerilor interne. (Foto: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu)

Citește mai mult