Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cristian Tudor Popescu: Simona Halep s-a reconectat la nivelul înalt al tenisului mondial. Are încă sete de victorie!


Simona Halep (20 WTA) a câștigat turneul Melbourne Summer Set 1, după victoria clară din finala împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova (31 WTA), scor 6-2, 6-3.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi 24 evoluția sportivei:

"Finala nu a fost dificilă pentru Simona, pentru că adversara ei, deși posesoare a unui serviciu puternic, din punct de vedere tactic nu a înțeles ce trebuie să joace: "Ia ni panimaiu", țipa la un moment dat.

Important e că din punct de vedere psihic arată foarte bine Simona. E intactă dorința ei, vrea să joace de top 10 și poate. De asemenea, e o decizie corectă că s-a retras din turneul de la Sydney. E mai bine să se odihnească înainte de Australian Open, care începe pe 17 ianuarie. 

La AO e important modul în care se simte ea cu ea însăși. Simona are încă sete de victorie - ăsta e lucrul cel mai important. E un semn foarte bun reluarea colaborării cu Teo Cercel, preparator fizic, pentru că Simona a avut probleme fizice foarte mari în 2021. 

Am văzut-o azi, și în meciul cu Golubic, trăgând la limită, solicitându-și picioarele la maximum. Nu are nicio problemă fizică în acest moment. Cred că ajutat-o și prezența lui Darren Cahill în tribună, Darren a venit să o vadă și să o felicite cu pumnul strâns la final, îi arată că are încredere în ea și vine de plăcere să o vadă."

Este titlul WTA cu numărul 23 din cariera Simonei Halep (30 de ani). În urma acestui triumf, Simona Halep va urca pe locul 15 în clasamentul mondial.

Pentru câștigarea turneului Melbourne Summer Set 1, Simona Halep va primi 31.000 de dolari și 280 de puncte în clasamentul WTA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Iarasi suntem cei mai si cei mai. Suntem pe val, rupem tot, ce mai, dacii liberi in actiune. Bineinteles ca nu trebuia sa lipseasca marele "cec" ca doar aici sta patriotismul romanilor., in cecuri. Si cand vad ca marele cec este de 31k USD, atunci imi dau seama cine a participat la acest mare turneu.
  • Like 0
 • Pana nu incepe sa joace cu cratita..
  • Like 0
 • Nu am înțeles-o pe Kudermetova de ce s-a bosumflat! Când joci cu Simona, joci! Nu este suficient serviciul. Urmărind meciul, am avut impresia că Veronika Kudermetova așteaptă să greșească Simona. Deja după al patrulea schimb de mingi nici nu îmi mai făceam probleme pentru SuperSimo.

  Bun început, SuperSimo! Felicitări! Să fie un an cu multe titluri pentru tine!
  • Like 3


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult