Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cum luptă bucureștenii împotriva bazaconiilor?

FruFru

Acum 15 ani, nu existau alternative sănătoase la raft, iar mâncatul sănătos era o adevărată provocare. Mai ales pentru că bazaconiile au prostul obicei de a se ascunde pe unde nici nu te aștepți, de la dressinguri de salate și până la limonade. Sigur, mai sunt și ocaziile când știi în ce te bagi: fie că-i sandvișul ăla plin de sosuri greu de identificat sau dulciurile alea pe care încerci să le eviți, uneori pur și simplu se întâmplă și nu ești nici de departe singura persoană care trece prin asta.

Dar dacă vrei să te îndrepți înspre o viață mai sănătoasă și #fărăbazaconii, noi, cei de la FRUFRU, am creat produsele perfecte care să te susțină: cu ingrediente naturale care să îți ofere aportul nutrițional necesar și cu dorința sinceră de a face bine. N-a fost simplu să intrăm în magazine cu produse fresh care au 2 zile termen de valabilitate, nici să găsim producători de ingrediente cinstite și curate sau ambalaje sustenabile și sigure, dar luptăm zi de zi cu tot felul de bazaconii, ca ție să-ți fie mai simplu să mănânci bine și nutritiv.

Am întrebat, împreună cu Ariel Constantinof, 33 de bucureșteni ceva foarte simplu: „Ce ai mâncat ieri?” Răspunsurile au fost de toate felurile - de la „clasica supă de vineri seară” și „pulpe de pui la cuptor” până la „o pizza quattro stagioni urmată de o pizza diavola” sau „popcorn și caramele”. Apoi am mers mai departe si am vrut să aflăm de ce mănâncă oamenii ce mănâncă. Iar aici am primit răspunsuri care mai de care mai revelatoare: e mai rapid, nu-mi place să gătesc, e mai ieftin, se face și se livrează imediat - acestea sunt cele mai citate „motive” din spatele alegerilor făcute.

Ce ni s-a părut nouă cel mai interesant este că toți cei implicați au vorbit despre cum și-ar dori să trăiască mai sănătos. Ba mai mult, dintre cei întrebați, cei mai mulți chiar ne-au povestit despre cum își doresc să mănânce mai echilibrat sau chiar fac acest lucru. De la „sunt genul de om care gătește zilnic, pentru că-mi place și știu ce pun în mâncare” sau „trebuie să te reorientezi spre tine și spre sănătatea ta” și până la „pizza e sănătoasă, dar nu dacă mănânci 15 pizza pe zi”.

Bucureștenii vor să mănânce sănătos, dar fie nu știu cum, fie nu știu de unde, fie au senzația că le-ar mânca foarte mult timp cu pregătiri și gătit. Așa că ne-am hotărât să-i provocăm să facă primul pas în lupta cu bazaconiile, indiferent de ce formă (sau gust) au ele, și să venim în sprijinul lor cu mâncare pentru orice ocazie: fie mic dejun, prânz, cină sau gustarea de după-masă.

La FRUFRU, ne aprovizionăm zilnic cu peste o tonă de fructe și legume proaspete, pe care le pregătim la cele mai înalte standarde de calitate, folosind practici sustenabile, pentru ca oricine să se poată bucura de un stil de viață sănătos. Și din acest motiv tot zboară Yogofiber Blue Spirulina, supe de morcovi cu ghimbir și Fresh bowl falafel prin cadru. Și pe cât de ușor apar în video, pe atât de ușor pot fi comandate de pe frufru.ro sau ridicate dintr-o Cooperativă FRUFRU.

Și dacă vrei să mănânci ceva cald, noua gamă de produse gătite ca la mama acasă o să-ți meargă direct la suflet în zilele acestea reci. Musacaua cu carne de mangaliță, cartofii gratinați cu sos quattro formaggi și ratatouille cu rondele de dovlecei, numai bune de încălzit și savurat la cină.

Iar pentru a face mâncatul sănătos să fie și mai la îndemână, de acum bucureștenii pot comanda de pe frufru.ro cu livrare expres. Mai exact, produsele preferate #fărăbazaconii vor fi la ușa ta în mai puțin de două ore, la timp pentru a te bucura de masă. Livrarea rapidă este valabilă în București și în tot județul Ilfov, iar produsele disponibile pentru livrare sub două ore sunt marcate pe site.

Dacă nu ai reușit în ianuarie să ocolești bazaconiile, dă-ți o șansă în februarie și începe cu pași mici. Nu ești singurul care duce această bătălie. Iar dacă vrei să vezi cu ce alte bazaconii se luptă bucureștenii, nu trebuie decât să te uiți la acest clip!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    La nivelul declarativ toata lumea doreste sa manance sanatos, sa faca miscare, sa mediteze sau sa se roage, sa tina postul, sa fie o persoana mai buna in general, INTOTDEAUNA sa fie altceva decat este in realitate, macar la nivel aspirational.
    Insa realitatea este alta...
    Oricum success in afacerea Dvs. Produsele si retele par delicioase
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult