Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cum luptă bucureștenii împotriva bazaconiilor?

FruFru

Acum 15 ani, nu existau alternative sănătoase la raft, iar mâncatul sănătos era o adevărată provocare. Mai ales pentru că bazaconiile au prostul obicei de a se ascunde pe unde nici nu te aștepți, de la dressinguri de salate și până la limonade. Sigur, mai sunt și ocaziile când știi în ce te bagi: fie că-i sandvișul ăla plin de sosuri greu de identificat sau dulciurile alea pe care încerci să le eviți, uneori pur și simplu se întâmplă și nu ești nici de departe singura persoană care trece prin asta.

Dar dacă vrei să te îndrepți înspre o viață mai sănătoasă și #fărăbazaconii, noi, cei de la FRUFRU, am creat produsele perfecte care să te susțină: cu ingrediente naturale care să îți ofere aportul nutrițional necesar și cu dorința sinceră de a face bine. N-a fost simplu să intrăm în magazine cu produse fresh care au 2 zile termen de valabilitate, nici să găsim producători de ingrediente cinstite și curate sau ambalaje sustenabile și sigure, dar luptăm zi de zi cu tot felul de bazaconii, ca ție să-ți fie mai simplu să mănânci bine și nutritiv.

Am întrebat, împreună cu Ariel Constantinof, 33 de bucureșteni ceva foarte simplu: „Ce ai mâncat ieri?” Răspunsurile au fost de toate felurile - de la „clasica supă de vineri seară” și „pulpe de pui la cuptor” până la „o pizza quattro stagioni urmată de o pizza diavola” sau „popcorn și caramele”. Apoi am mers mai departe si am vrut să aflăm de ce mănâncă oamenii ce mănâncă. Iar aici am primit răspunsuri care mai de care mai revelatoare: e mai rapid, nu-mi place să gătesc, e mai ieftin, se face și se livrează imediat - acestea sunt cele mai citate „motive” din spatele alegerilor făcute.

Ce ni s-a părut nouă cel mai interesant este că toți cei implicați au vorbit despre cum și-ar dori să trăiască mai sănătos. Ba mai mult, dintre cei întrebați, cei mai mulți chiar ne-au povestit despre cum își doresc să mănânce mai echilibrat sau chiar fac acest lucru. De la „sunt genul de om care gătește zilnic, pentru că-mi place și știu ce pun în mâncare” sau „trebuie să te reorientezi spre tine și spre sănătatea ta” și până la „pizza e sănătoasă, dar nu dacă mănânci 15 pizza pe zi”.

Bucureștenii vor să mănânce sănătos, dar fie nu știu cum, fie nu știu de unde, fie au senzația că le-ar mânca foarte mult timp cu pregătiri și gătit. Așa că ne-am hotărât să-i provocăm să facă primul pas în lupta cu bazaconiile, indiferent de ce formă (sau gust) au ele, și să venim în sprijinul lor cu mâncare pentru orice ocazie: fie mic dejun, prânz, cină sau gustarea de după-masă.

La FRUFRU, ne aprovizionăm zilnic cu peste o tonă de fructe și legume proaspete, pe care le pregătim la cele mai înalte standarde de calitate, folosind practici sustenabile, pentru ca oricine să se poată bucura de un stil de viață sănătos. Și din acest motiv tot zboară Yogofiber Blue Spirulina, supe de morcovi cu ghimbir și Fresh bowl falafel prin cadru. Și pe cât de ușor apar în video, pe atât de ușor pot fi comandate de pe frufru.ro sau ridicate dintr-o Cooperativă FRUFRU.

Și dacă vrei să mănânci ceva cald, noua gamă de produse gătite ca la mama acasă o să-ți meargă direct la suflet în zilele acestea reci. Musacaua cu carne de mangaliță, cartofii gratinați cu sos quattro formaggi și ratatouille cu rondele de dovlecei, numai bune de încălzit și savurat la cină.

Iar pentru a face mâncatul sănătos să fie și mai la îndemână, de acum bucureștenii pot comanda de pe frufru.ro cu livrare expres. Mai exact, produsele preferate #fărăbazaconii vor fi la ușa ta în mai puțin de două ore, la timp pentru a te bucura de masă. Livrarea rapidă este valabilă în București și în tot județul Ilfov, iar produsele disponibile pentru livrare sub două ore sunt marcate pe site.

Dacă nu ai reușit în ianuarie să ocolești bazaconiile, dă-ți o șansă în februarie și începe cu pași mici. Nu ești singurul care duce această bătălie. Iar dacă vrei să vezi cu ce alte bazaconii se luptă bucureștenii, nu trebuie decât să te uiți la acest clip!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    La nivelul declarativ toata lumea doreste sa manance sanatos, sa faca miscare, sa mediteze sau sa se roage, sa tina postul, sa fie o persoana mai buna in general, INTOTDEAUNA sa fie altceva decat este in realitate, macar la nivel aspirational.
    Insa realitatea este alta...
    Oricum success in afacerea Dvs. Produsele si retele par delicioase
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult