Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Cum să facem shopping la reduceri. 3 sfaturi simple despre cum să eviți „falimentul” cumpărând acele „chilipiruri" pe care nu le vei purta niciodată

Reduceri

Foto: Guliver/ Getty Images

Bună, sunt Ioana! Şi mi-am propus că 1 an să nu fac niciun fel de shopping de obiecte vestimentare.

Îmi documentez săptămânal experiența pe republica.ro, Facebook (Ioana Hurdubelea), Instagram (ioanakiki) şi Linkedin (Ioana Hurdubelea), iar zilnic postez idei de outfit-uri, deci urmăriți-mă dacă vi se pare un subiect interesant.

Au trecut 14 săptămâni de când nu fac shopping.

Oare o să îmi fie mai greu în perioada reducerilor? O să pot să răspund abia în martie.

Dacă totuşi tu ţi-ai propus ca în perioada reducerilor să faci cumpărături eficiente, ai deja o listă de articole pe care aştepţi să le iei cu discount, iată câteva trucuri.

3 sfaturi simple despre cum să eviți „falimentul” cumpărând acele „chilipiruri" pe care nu le vei purta niciodată și, cel mai important, cum să te distrezi în timp ce faci shopping.

1. La ce să te aștepți

Majoritatea hainelor de la reducere sunt cele din trendul actual (culori, forme, imprimeuri).

Gândeşte-te 1 minut (poate părea puţin, dar în realitate este suficient) dacă jacheta galbenă, pe care ai pus-o în coș, o să o porţi în anul următor, când toți ceilalți vor purta o altă culoare mai modernă şi chiar şi un alt model. Dacă răspunsul este DA, asigură-te că este una dintre culorile din paleta de culori care ţi e potriveşte, plus că ai cu ce o să asortezi.

2. Alcătuieşte o listă

Înainte de a începe shopping-ul, alcătuieşte o listă de cumpărături cu tot ceea ce doreşti să achiziționezi + bugetul disponibil.

Nu cumpăra haine doar pentru că sunt foarte reduse dacă nu ai nevoie de ele.

Nu te lăsa influențată de economii şi încearcă pe cât poţi să calculezi costul per purtare.

Asigură-te că achiziționezi doar articole care se află pe lista de cumpărături, deoarece știi că acestea vor fi folosite - fii puternică!

3. Bucură-te!

Alege să faci shopping atunci când te simți pozitivă și energică.

Cel mai important este să te distrezi foarte mult la cumpărături. Orice achiziție făcută care nu te înveseleşte va fi, fără îndoială, o greșeală.

Amintiți-vă cuvintele spuse de Carrie Bradshaw în „Sex and the city”: „Îmi plac banii chiar acolo unde îi văd - atârnând în dulapul meu!’

Cu toată aglomeraţia & agitaţia din magazine, s-ar putea să preferi shopping-ul online, dar dacă alegi totuşi să faci o excursie la mall, îţi recomand următoarele:

  • Poartă haine & încălţăminte confortabilă și ușor de dezbrăcat/descălţat.
  • Dacă eşti la cumpărături pentru ținută business/rochie, ia cu tine nişte pantofi pe care ştii că îi vei purta cu acea ţinută.
  • Poartă un sutien bun și lenjerie de corp fără cusături, astfel încât să nu influenţeze forma hainelor pe care le probezi.
  • Aplică-ţi un machiaj minimalist, dacă se poate fără fond de ten, pentru a nu murdări hainele pe care le probezi.
  • Înainte de achiziţie, asigură-te că ştii politica de rambursare şi/sau de schimb a magazinului - femeile au voie să se răzgândească.
  • Ia-ţi câteva pauze de cafea și, desigur, un prânz delicios - nu uita că dieta începe mâine.

Din păcate anul ăsta nu o să ne întâlnim la mall, pentru că vreau să îmi țin promisiunea – ONE YEAR NO SHOPPING.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult